19.10.2001 klo 08:22
Tiedote

Yrittäjät kohtaavat Seinäjoella alkavana viikonloppuna

Ennätykselliset yli 2000 osanottajaa hakevat Seinäjoelta uutta voimaa huomiseen. Tänään perjantaina linjataan yrittäjien tavoitteita tuleville vuosille Suomen Yrittäiien liittokokouksessa. Kokouksen avaa Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Risto Heikkilä ja kokousesitelmän pitää Suomen Keskustan puheenjohtaja Esko Aho. Liittokokouksessa valitaan keskusjärjestön hallitukseen uusia jäseniä.

Illalla yrittäjät koontuvat Seinäjoen kaupungin vastaanotolle, jonka jälkeen Pohojalaisissa iltamissa palkitaan vuoden 2001 Maakunnalliset yrittäjät. Noin sata pohjalaista hanuristia ja tanssijaa kriuhnaasoo iltamissa. Illan tanssista huolehtivat tangokuningatar Kirsi Ranto orkestereineen ja eteläpohjalainen yrittäjäorkesteri.

Lauantaina päivällä osanottajat voivat avata aistejaan, uudistua ja kasvattaa hinkuaan yhä parempiin saavutuksiin viestintäkouluttaja, yrittäjä Marco Bjurströmin opastuksella. Professori Anne Kovalainen Turun kauppakorkeakoulusta pyrkii kuvaamaan yrittäjää yrityksen kasvun ja elämänhallinnan välissä. Yhteiskunnan uskaltaja on yrittää. Teologi, työyhteisökouluttaja Lari Junkkari pohtii, mikä on yrittäjän,
uskaltajan, muotokuva. Lauantain ja siihen liittyvän jälkipelin juontaa toimittaja Esa Nieminen.

Seminaarissa jälkipelissä taistelupareina ovat päätoimittaja Kari Hokkanen ja kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen Seinäjoelta, yrittää Pirkko Paasio Turusta ja yrittäjä Erkki Koskenkorva Nurmosta sekä yrittäjät
Eppie Eloranta Tampereelta ja Jukka Peltola Seinäjoelta.

Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien pääjuhla lauantaina huipentuu Valtakunnallisten Yrittäjäpalkintojen jakoon. Arvostetulla palkinnolla palkitaan neljä yritystä. Palkintoa on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Juhlapuheen pitää Euroopan unionissa pk-asioiden edistämisestä vastaava komissaari Erkki Liikanen. Kun Seinäjoella ollaan, ei voi unohtaa juhlasta Seinäjoen tango-orkesteria. Mukana on myös vuoden 2001 tankokuninkaalliset Mira Sunnari ja Erkki Räsänen. Lauantai-illan monipuolisen ohjelman yhdistää illan juontaja, näyttelijä ja yrittäjä Satu Silvo.

OnLine Uutiset toimitus@suomen.yrittajat.fi
Puhelin (09) 2292 2952