Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

14.5.2024 klo 15:38
Tutkimus

Kuntabarometri 2024

Kuntabarometri-kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Suomen Yrittäjien 11. Kuntabarometri-kysely (ent. Elinkeinopoliittinen mittaristokysely) toteutettiin yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa 12.2.–8.4.2024 sähköposti-informoituna internet-kyselynä. Kyselyyn vastasi 9 627 yrittäjää.

Suosittelemme, että tuloksia hyödynnetään mahdollisimman laajasti kuntien ja yritysten välisessä vuoropuhelussa sekä elinkeinopolitiikan kehittämisessä.

Palkitut kolmessa kuntakokoluokassa

Kyselystä selviää, missä kunnissa on paras yrittää.

Suurten, yli 50 000 asukkaan kuntien ykkönen on Seinäjoki Etelä-Pohjanmaalta
Keskikokoisten (10 000–50 000) kuntien ykkönen on Lieto Varsinais-Suomesta
Pienimpien, alle 10 000 asukkaan kuntien ykkönen on Vieremä Pohjois-Savosta.

KUNTABAROMETRI 2024 RAPORTIT

Kuntabarometrin raportointi löytyy dashboardista, josta voi ladata valtakunnallisen, aluejärjestö- tai kuntaraportin suoraan.

Valtakunnallisen raportissa on yhteenveto kyselyn tuloksista valtakunnallisesti. Aluekohtainen raportti on yhteenveto alueen tuloksista. Näiden lisäksi Yrittäjien kuntabarometrikyselyn kuntaraportit on ajettu kaikista kunnista, joissa on vähintään kymmenen vastaajaa.

Kuntaraportti on yrittäjien piirtämä tilannekuva kunnan elinkeinopolitiikasta. Sen avulla kuntien viranhaltijat ja luottamushenkilöt voivat yhdessä yrittäjien kanssa käydä vuoropuhelua.

Dashboardista selviää myös kuntien ranking-järjestys kysymyksittäin kolmessa kokoluokassa, minkä lisäksi kuntien saamia tuloksia voi vertailla eri taustamuuttujien kautta.

Vuoden 2024 tulosten lisäksi dashboardiin on syötetty myös vuosien 2022 ja 2020 tulokset.

Dashboardista saa tiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kielivalinta tehdään etusivulta.


Lisätietoa tutkimuksesta

Tanja Matikainen

Kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö
Suomen Yrittäjät