Webinaaritallenteet

Täältä pääset katsomaan vuosina 2019-2021 esitettyjen, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n Jatkiksen sekä Savon Jatkiksen yrityskauppawebinaarien tallenteita. Aiheita on niin omistajanvaihdoksesta arvonmääritykseen, myytäviin pienyrityksiin sekä muihin mielenkiintoisiin teemoihin. Klikkaa video suuremmaksi otsikosta!

Webinaari: Hallituspartnerit
Itä-Suomen Hallituspartnerit kertovat hallitustyöskentelyn merkityksestä yrityksessä
Webinaari: Fennia yrityskaupan rahoittajana
Millaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja Fennialla on olla mukana rahoittamassa yritysostoa? Puhujana rahoituspäällikkö Mikko Liski, Fennia Asiakasrahoitus.
Webinaari: Omistajanvaihdoksen verotus
Webinaarissa Likvidi asiantuntijapalveluiden Petri Pakarinen kertoo omistajanvaihdoksien verotuksesta.
Yrityskauppawebinaari: Osakassopimus
Missä tilanteessa osakassopimus on syytä tehdä ja mitä siinä tulee ottaa huomioon? Puhujana Jaakko Helminen, varatuomari, asianajaja, Asianajotoimisto Lukkari Lyytinen Helminen Oy.
Yrityskauppawebinaari: Sukupolvenvaihdokset
Sukupolvenvaihdosprosessin erityispiirteet. Asiantuntijana toimii Taru Tuomainen Suomen Yrityskaupat Oy:sta.
Yrityskauppawebinaari: Neuvottelu- ja kaupantekovaihe
Kuinka rakennan turvallisen neuvotteluilmapiirin sekä DD-prosessin? Kuinka näiden havaintojen perusteella laaditaan asianmukainen kauppakirja ja pistetään yrityskauppa täytäntöön? Asiantuntijana toimii asianajaja Jyrki Piiparinen Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:sta.
Omistajanvaihdoswebinaari – Näin myin perheyritykseni
Omakohtainen yrittäjätarina perheyrityksen myymisestä; miten varautua yrityskauppaan ja mikä myyntiprosessissa yllätti? Puhujana Tarja Vartiainen, Certified Business Coach ja Työhyvinvointivalmentaja, Yrittäjä, Roihu Coaching.
Omistajanvaihdoswebinaari – Finnvera yrityskauppojen rahoittajana
Asiantuntijoina tässä webinaarissa toimivat aluejohtaja Mikko Vänttinen ja rahoituspäällikkö Hanna Koponen Finnverasta.
Savon Jatkis – Omistajanvaihdokset: toiminimet ja henkilöyhtiöt osa 1
Asiantuntijana tässä webinaarissa toimii yritysjärjestelyiden vastaava Antti Pekkarinen JTT Oy:sta.
Yrityskauppaprosessi – mihin varautua?
Webinaarissa käydään läpi yrityskauppaprosessia ja tuodaan esille, kuinka valmistautua asioihin matkan varrella. Katso ja kuule kokeneen yrityskauppiaan kokemuksista aiheeseen liittyen!
Asiantuntijana toimii KTM ja DI sekä Auktorisoitu Yritysvälittäjä Jan von Bonsdorff Suomen Yrityskaupat Oy:sta.
Pielisen Karjalan Myytävät Yritykset -webinaari
Mitä yritysmahdollisuuksia Pielisen Karjala tarjoaa? Kuka etsii jatkajaa? Valmista yritystoimintaa jatkaessasi pääset tuomaan oman näkemyksesi ja kehitysideasi menestyvään asiakaskantaan, maineeseen sekä konseptiin. Olemassa olevan yrityksen jatkaminen on riskittömämpää kuin uuden perustaminen.
Omistajanvaihdokset: Osakeyhtiöiden yrityskaupat
Aiheina yrityskaupassa yleisesti huomioitavia asioita, osake- / liiketoimintakaupan väliset erot, holding-yhtiömalli ostajan näkökulmasta, sekä yrityskaupan rahoitus. Asiantuntijana tässä webinaarissa toimii yritysjärjestelyiden vastaava Antti Pekkarinen JTT Oy:sta.
Omistajanvaihdokset: Yrityksen kuntokartoitus
Koulutuksessa käydään läpi keskeisimmät taloudelliset ja oikeudelliset kysymykset, jotka yrittäjän olisi syytä säännöllisesti kartoittaa yrityksessään. Kuntokartoitus palvelee myös yrityksen mahdollista myyntikuntoon laittamista.
Kouluttajina toimivat asianajaja Juha-Pekka Vatanen Asianajotoimisto Surakka Oy:stä ja yrittäjä Tuomo Kolehmainen Tilitoimisto Likvidi Oy:stä.
Omistajanvaihdokset: Sukupolvenvaihdokset
Webinaarissa esillä seuraavat aiheet:
Valmistautuminen sukupolvenvaihdokseen
Sukupolvenvaihdosten verotus sekä rahoitus
Sukupolvenvaihdosten huojennukset
Asiantuntijana toimii Liikkeenjohdon konsultti, KTT Taru Tuomainen Suomen Yrityskaupat Oy:sta.
Omistajanvaihdokset: Ammatinharjoittajat ja henkilöyhtiöt osa II
Aiheina toiminimen ja toiminnan yhtiöittäminen, yhtiömuodon muuttaminen sekä jatkavan yrittäjän huomioitavia asioita. Asiantuntijana toimii yritysjärjestelyiden vastaava Antti Pekkarinen Joensuun Tilintarkastus Oy:sta. Huom – video katkesi vahingossa n. 25 minuutin kohdalla 6 minuutin ajaksi.
Miten löytää ostaja omalle yritykselle?
Yrityskaupassa ostajan löytäminen on yksi tärkeimmistä asioista. Ilman ostajaa ei ole yrityskauppaa. Webinaarissa käymme läpi mm. miten, milloin ja mitä kanavia pitkin omalle yritykselle voi hakea ostajaa. Luennoimassa www.yritysporssi.fi -palvelun toimitusjohtaja ja yrittäjä Meri Varkoi-Anhava.
Saat vastauksen kysymyksiin:
Minkälaisia ostajia markkinoilla on?
Mitä kautta voit saada heitä kiinni?
Mitkä asiat kiinnostavat ostajaa?
Miten voit tehdä yrityksestäsi kiinnostavan ostokohteen?
Yrityskaupan verotus
Tervetuloa tutustumaan omistajanvaihdoksien polttaviin puheenaiheisiin sekä usein kysyttyihin kysymyksiin. Webinaarit yrityskaupoista 3 -sarjan lähetyksissä saat vinkkejä moneen eri tilanteeseen yrityskaupoilla sekä niiden tueksi sekä valmistaudut kokonaisprosessiin. Olit sitten aamujumpassa tai koiraa ulkoiluttamassa.
Webinaarin aiheena on Yrityskaupan verotus: Luennoimassa varatuomari Pauli Kinnunen Asianajotoimisto Surakka Oy:stä.
Ulkopuolinen hallituksen jäsen aloittavan yrittäjän tukena
Tervetuloa tutustumaan omistajanvaihdoksien polttaviin puheenaiheisiin sekä usein kysyttyihin kysymyksiin. Webinaarit yrityskaupoista 3 -sarjan lähetyksissä saat vinkkejä moneen eri tilanteeseen yrityskaupoilla sekä niiden tueksi sekä valmistaudut kokonaisprosessiin. Olit sitten aamujumpassa tai koiraa ulkoiluttamassa. Webinaarissa asiantuntijanana asianajaja Jyrki Piiparinen Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:sta.
Yritysjärjestelyt ennen yrityskauppaa
Mitä yritysjärjestelyjen tarpeita on ennen yrityskauppaa? Webinaarissa käydään läpi yleisimmät ja tärkeimmät osat näistä yritysjärjestelyistä.
Webinaarissa asiantuntijana Tuomo Vatanen Asianajotoimisto Surakka Oy:sta.
Osakassopimus & omistusjärjestelyt
Osakassopimus on yksi tärkeimmistä yrityksen asiakirjoista. Webinaarissa käydään läpi yleisimmät ja tärkeimmät ehdot osakassopimuksissa sekä osakassopimuksiin liittyviä omistusjärjestelyjä kuten esimerkiksi avainhenkilöitten sitouttaminen yritykseen.
Webinaarissa asiantuntijana Juha-Pekka Vatanen Asianajotoimisto Surakka Oy:sta.
Pohjois-Karjalan Myytävät Pienyritykset: Kasvua yrityskaupoilla
Webinaarissa on jälleen esillä alueen myytäviä, potentiaalisia yrityksiä videoitse sekä ohjelmassa pureudutaan siihen, kuinka yrityskaupoilla voi saavuttaa kasvua, oli se sitten taloudellista tai henkistä. Tämä tilaisuus sopii myös sinulle, jos mietit esimerkiksi valmiin yritystoiminnan laajentamista toisen yrityksen oston kautta.
Pohjois-Karjalan Myytävät pienyritykset: Miksi jatkaa toimivaa yritystä?
Webinaarisarjan toisessa osassa on jälleen esillä uusia myytäviä yrityksiä sekä ohjelmassa syvennytään tarkemmin syihin, miksi valmista yritystä kannattaa jatkaa sekä kehittää ja pureudumme ”hiljaiseen yrittäjätietoon”, mikä usein jätetään huomioimatta yrityskaupassa.
Yrityskaupan kauppahintaneuvottelu
Missä vaiheessa kannattaa avata keskustelu kauppahinnasta, miten pohjustan asiaa ja olisiko hyvä pohtia perustelut pyynnölle tai tarjoukselle etukäteen?
Webinaarissa asiantuntijana Jyrki Piiparinen Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:sta.
Myytävät pienyritykset: Pienyritys työpaikkana
Faktahan on se, että olemassa olevan yrityksen jatkaminen on riskittömämpää kuin uuden perustaminen -maksuttomassa webinaarisarjassa kuulet aiheesta lisää. Tutustut myös paikallisiin yritysmahdollisuuksiin mielenkiintoisten esittelyvideoiden kautta sekä opit, kuinka pääset itsekin tutustumaan myyntikohteisiin.
Yrityskauppojen ilmapiiri ja luottamus
Webinaarit yrityskaupoista 2 -sarjan lähetyksissä saat vinkkejä moniin eri tilanteisiin yrityskaupoilla. Kauppaneuvotteluissa on tärkeää saavuttaa avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri osapuolten kesken, miten voit asiaan valmistautua parhaiten? Webinaarissa asiantuntijana Jyrki Piiparinen Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:sta.
Sukupolvenvaihdos
Webinaarit yrityskaupoista 2 -sarjan lähetyksissä saat vinkkejä moniin eri tilanteisiin yrityskaupoilla. Sukupolven vaihdoksen voi toteuttaa monin eri tavoin, millä tavalla meidän yrityksessä voitaisiin toimia? Webinaarissa asiantuntijoina Esa Kärnä & Valtteri Laukkanen Asianajotoimisto Teräskulma Oy:sta.
Yllättävä yrityskauppa
Webinaarit yrityskaupoista 2 -sarjan lähetyksissä saat vinkkejä moniin eri tilanteisiin yrityskaupoilla. Joskus jatkaja yritykselle täytyy löytää ja yrityskauppa tehdä hyvin nopeasti ja ennalta arvaamattomana ajankohtana. Miten yrityskauppa tehdään, jos yrittäjä on kuollut tai sairastunut vakavasti, eikä itse pysty enää päätöksiä tekemään? Webinaarissa asiantuntijoina Esa Kärnä & Valtteri Laukkanen & Tytti Sirkeinen Asianajotoimisto Teräskulma Oy:sta.