Hallittuja yrittäjäpolvenvaihdoksia -hanke

NEUVONTAA YRITTÄJÄPOLVENVAIHDOKSISSA

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry vauhdittaa ja käynnistää sukupolven- ja yrittäjäpolvenvaihdoksia yhteistyössä Business Joensuun (silloinen Josek Oy), Keti Oy:n ja omien yhteistyökumppaneiden kanssa. Palvelemme kaikkia toimialueemme yrityksiä maksuttomasti ja ehdottoman luottamuksellisesti.

Kartoitamme yrittäjän tilanteen ja teemme  yhdessä jatkosuunnitelman. Jos vaihdos on ajankohtainen heti niin yhteistyökumppanimme auttavat arvonmäärityksessä, verotuksessa ja kauppakirjojen laadinnassa.

Jatkuvan kehityksen päämääränä on, että yritystä kehitetään systemaattisesti, jotta se olisi aina myyntikunnossa ja yrittäjällä tulisi olla myös selkeä näkemys, milloin hän haluaa hellittää. Ohjaamme yrittäjän asiantuntijoiden puoleen, jotka tekevät tarkemmat suunnitelmat kehittämisalueista ja tämän hetken arvonmäärityksen ja laskelmat, siitä mitä arvo voisi olla kun yrittäjä haluaa luopua aktiivisesta yrittämisestä.


Yrityskirja

Hankkeessa toteutettu Yrityskirja-kansio auttaa pitämään yrityksen paperit järjestyksessä. Yrityskirja on myös hyvä apuväline omistajanvaihdostilanteissa.

Kirja toimii  ostajalle myös yrityksen käyttöohjekirjana sekä auttaa tilanteissa, jos yrittäjälle sattuu jotain vakavaa. Kun tärkeät dokumentit ovat järjestyksessä yksissä kansissa, on helppo päästä heti tilanteen tasalle yrityksen asioista.

–       Hae täältä tulostettavat välilehdet


Oppaita omistajanvaihdoksiin

–       Yritys myyntikuntoon -opas 

–       Yrityskaupan muistilista