Mies puhuu puhelimeen

Yrittäjän oppaat & hyötylinkit

Pohjois-Karjalan Yrittäjien lisäksi useat muut alueelliset ja valtakunnalliset toimijat tarjoavat tukea ja opastusta yrittäjille.

Suomen Yrittäjien Kaikki koronasta yrittäjälle-sivusto

Suosi paikallisia yrittäjiä – Suomen Yrittäjien yrityshaku Synergia

Yrittäjäksi voi ryhtyä joko perustamalla oman yrityksen, ostamalla jo olemassa olevan, toimivan yrityksen tai jatkamalla perheyritystä.

Jos suunnittelet yrittäjäksi ryhtymistä, TE-toimistot tarjoavat myös koulutusta niille, jotka aikovat yrittäjäksi tai jo toimivat yrittäjänä. Voit käynnistää yritystoiminnan joustavasti yrittäjäkoulutuksen lomassa.

Yrityksen perustamiseen kannattaa valmistautua ottamalla selvää siihen liittyvistä asioista esimerkiksi Yritys-Suomen verkkosivujen osiossa yrityksen perustaminen. Myös Yritystulkki tarjoaa selkeät ohjeet yrityksen alkuvaiheisiin.

Testaa valmiutesi lähteä yrittäjäksi Yritys-Suomen yrittäjätestillä.

Katso kattava tietopaketti yrittäjäksi ryhtymisestä Suomen Yrittäjien sivuilta!

Onko sinulla vaikeuksia löytää uusia työntekijöitä, tai onko tavoitteenasi nostaa nykyisen henkilöstösi osaaminen uudelle tasolle? Yrityslähtöiset koulutukset tarjoavat mahdollisuuksia uuden henkilöstön rekrytointiin tai nykyisen henkilöstön osaamisen kehittämiseen.

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä työnantajana suoraan ammattitaitoisia työntekijöitä.

TäsmäKoulutus on nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen toiminnassa tapahtuu muutoksia.

Lue lisää koulutuksista täältä!

Aloittelevana yrittäjänä sinulla on mahdollisuus saada tietyin edellytyksin Starttirahaa yrityksen perustamiseen. TE-toimisto myöntää starttirahan kuitenkin vasta, kun on selvittänyt, että yrittäjyys on hakijalle sopiva vaihtoehto työllistyä.

Starttirahaa voit saada, jos

  • olet työtön työnhakija
  • et ole työtön, mutta siirryt kokoaikaiseksi yrittäjäksi esimerkiksi palkkatyöstä, opiskelusta tai kotityöstä

TE-palvelujen sivuilta löydät lisää tietoa starttirahasta ja sen myöntämisen ehdoista.

Avaa pop-up -ikkuna