Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Hankintaneuvonta

Kuntien hankinnat ja elinkeinopolitiikka

Julkisten palvelujen ja kuntien hankintojen järjestäminen tehokkaasti ja laadukkaasti on kuntalaisten, kuntien ja yritysten etu. Osaavat ostajat toimivat siten, että kunta ja kuntalaiset saavat parhaat mahdolliset tavarat ja palvelut parhaalla mahdollisella hinnalla. Yrittäjät puolestaan saavat avoimet ja hyvät mahdollisuudet kilpailla julkisen sektorin ostoista.

Hankintaneuvontaa Varsinais-Suomessa antaa

Varsinais-Suomen Yrittäjien tavoitteet:

  • Hankintapolitiikkaa on ohjattava osana elinkeinopolitiikkaa, ja siihen tulee panostaa.
  • Suunnitelmallisen hankintapolitiikan toteuttamiseksi ja terveen kilpailun turvaamiseksi kuntaan tarvitaan hankintastrategia.
  • Kunnan on aktiivisesti edistettävä tarjonnan kehittymistä markkinoilla ottamalla käyttöön asiakasvalintaan perustuvia malleja.
  • Pk-yrityksillä tulee olla tasavertainen mahdollisuus osallistua kuntien tarjouskilpailuihin. Markkinavuoropuhelu tulee ottaa käyttöön kaikissa hankinnoissa.
  • Riittävän tarjonnan aikaansaamiseksi hankinnat kannattaa aina jakaa pienempiin osiin, sillä liian suurina kokonaisuuksina hankkiminen yksipuolistaa tarjontaa.

Lataa Yrityksille bisnestä hankinnoista -opas

Julkisista hankinnoista saat lisätietoa Yrityksille bisnestä hankinnoista-oppaastamme. Siinä kerrotaan muun muassa vinkkejä tarjouspyynnön jättämiseks

Lataa opas tästä

Ajankohtaisia uutisia

25.4.2024 Uutinen

Varhan hankintapolitiikka hyväksyttiin – ”Linjausten valossa pk-yrittäjillä ei pitäisi olla hätää”

Aluevaltuusto hyväksyi Varhan hankintapolitiikkalinjaukset kokouksessaan keskiviikkona 24.4. Tavoitteita voi yrittäjäjärjestön mukaan pitää yrittäjien kannalta pääosin positiivisina, jos niiden toteutumista seurataan ja vuoropuhelu yrittäjien kanssa…