Nurmijärven Yrittäjien Blogi
7.8.2022

Jäsenesittely: Nurmijärven Fysioterapia Oy

Jatkamme jäsenesittelyiden sarjaa esittelemällä Nurmijärvellä vuodesta 1995 toiminutta Nurmijärven Fysioterapia Oy:n. Nurmijärven Fysioterapia onkin täyden palveun talon. Sieltä löytää avun itselleen, jos selkää tai hartioita kolottaa, niveliä juilii, salitreeni kaipaa buustia, aineenvaihdunta kenkkuilee. Nurmijärven Yrittäjien jäsen Katja Mäntykoski kävi haastattelemassa Nurfyn yrittäjää jäsenesittelyä varten.

Katja tapasi yrittäjä Hannu ”Hanski” Borénin fysioterapian tiloissa Kauppanummentie 6:ssa.

Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Kuntocenter, jossa ovat yrityksen kuntosali sekä ryhmäliikuntatilat ja jossa yrityksen toiminta alkoi Nurmijärvellä vuonna 1995.

Viereiseen toimitilaan laajennuttiin vuonna 2009 ja remontoidussa fysioterapian tiloissa on 4 kpl hoitohuonetta ja 1 kpl toimintaterapiahuone.

Viihtyisät vastaanotto- ja toimistotilat on sisustettu kauniilla perintökalusteilla, joilla on oma vaiheikas historiansa Hannun vaimon suvussa.

Fysioterapiasta tuli kutsumus ja elinkeino

Hanskin juuret ovat Pohjanmaalla, Himangalla ja Kokkolassa, jossa asuu edelleen äiti sekä isä ja jonne auto suuntaa noin kuuden viikon välein edelleen hoitamaan perheen 1880-luvulla perustettua sukutilaa.

Nuoruusvuotensa hän asui perheensä kanssa Vantaalla ja Espoossa, josta tie vei oman perheen kanssa Nurmijärvelle vuonna 1995. Hanskin perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa, joista yksi on töissä perheyrityksessä.

Yrittäjä, fysioterapeutti Hannu on itse harrastanut lukuisia urheilulajeja aina kamppailulajeista uintiin – niin kilpailu kuin harrastusmielessä.  Hän on myös toiminut karaten maajoukkueen fysioterapeuttina viimeiset 17 vuotta, jota on myös itse harrastanut.

Hanski kertoo, kuinka uravalintaan vaikutti pitkälti oman pikkuveljen lihassairaus, Duchennen lihasdystrofia. Hannu näki nuoruudessaan, kuinka kotona käyvä fysioterapeutti kuntoutti pikkuveljeä helpottaakseen vaikean lihassairauden oireita, johon pikkuveli menehtyi 21-vuoden iässä. Tästä sekä omasta aktiivisesta urheilutaustastaan johtuen kasvoi Hannulla varhain ajatus fysioterapeutiksi ryhtymisestä.

Toimeliaana yrittäjänä hän on ollut myös aktiivinen järjestötoimija Nurmijärvellä, mutta useiden aktiivivuosien jälkeen on ollut aika antaa tilaa uusille tekijöille ja kannustaa heitä taustalla omalla pitkällä kokemuksella. Vapautunut aika on nyt varattu perheelle sekä yrityksen kehittämiseen. Hannu toteaakin, että joka aamu on kiva mennä töihin.

Sitoutuneen ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla monipuolisia palveluita

Nurfy:llä on 10 vakituista työntekijää. Neljä fysioterapeuttia, osteopaatti, lymfaterapeutti, toimistotyöntekijä sekä liikunnanohjaaja, jotka myös tekevät PT:n (PersonalTrainer) töitä sekä 2 kpl ryhmäliikunnan ohjaajia.

Jokaisella Nurfy:n työntekijällä on myös omat erityiset vahvuusalueensa, joista Hannu kertookin ylpeänä. Työpaikan hyvästä ilmapiiristä kertoo, että osa työntekijöistä on ollut talossa jo yli 20 vuotta.

Nurfy järjestää henkilökunnalleen jatkuvaa koulutusta eri hoitomuodoista yhteistyössä mm.  Suomen Fysioterapialiiton kanssa. Lisäksi työntekijät kouluttautuvat jatkuvasti myös itsenäisesti työn ohessa.

Fysioterapia, kuten kaikki eri ihmisen liikkuvuuteen liittyvät terapiamuodot vaativat jatkuvaa tietotaidon päivitystä.  Fysioterapeutti ohjaa myös herkästi asiakkaan lääkärin pakeille, mikäli terapeutin kattavat ja laajat testit osoittavat, että lääketieteelliselle diagnoosille tai jatkotutkimuksille olisi tarve. Tällöin saadaan myös diagnoosi sekä tieto fysioterapeutille, mitä saa ja kannatta hoitaa, mikäli vaiva ei tarvitse lääketieteellisiä toimenpiteitä.  

Fysioterapeuteista Eeva tekee paljon kotikäyntejä asiakkaiden luona ja on erikoistunut mm. geriatriseen ja neurologiseen fysioterapiaan. Ari puolestaan on erikoistunut monen muun osaamisalueen lisäksi myös eläinfysioterapiaan ja Juha tekee urheilijoiden psyykkistä valmennusta urheilufysioterapian ohella.

Hoidot ja palvelut

Nurmijärven Fysioterapian palveluvalikoima on todella laaja. Perinteisen fysioterapian ja hieronnan lisäksi palvelutarjonnassa on urheilufysioterapiaa ja -hierontaa. Näiden lisäksi on fasciakäsittelyä, osteopatiaa, lymfaterapiaa, akupunktiota, kinesioteippausta, nivelten mobilisointia ja manipulointia sekä jäsenkorjausta. Asiakkaan ei tarvitse itse arvailla, mikä hoitomuoto olisi hänelle sopiva. Ammattitaitoinen henkilökunta osaa valita oikean hoitomuodon asiakkaan alkuhaastattelun eli anamneesin ja testien jälkeen.

Nurmijärven Fysioterapia on myös panostanut XºCRYO–kylmäterapialaitteeseen, jolla voidaan helpottaa erilaisia kehon kiputiloja jäähdyttämällä kudosta hallitusti. Erilaisten hoitojen lisäksi Nurfy:ltä saa tilattua yksilölliset Footcare erikoispohjalliset, jotka helpottavat useita jalan virheasennoista johtuvia kipuja.

Myös Nurfyn liikuntapalvelut ovat erittäin kattavat. Huippuluokan laitteilla varustetulla kuntosalilla työskentelee liikunnanohjaaja, joka tekee henkilökohtaisia valmennussuunnitelmia, kuntoutusohjelmia sekä ruokavaliosuunnitelmia asiakkaille.

Kuvatunnelmia kuntosalin puolelta.

Ryhmäliikuntatunneilla on aina ohjaaja vetämässä tunnit ja motivoimassa asiakkaita. Ohjatuilla tunneilla valittavissa on mm. pilates, jooga, kahvakuulatunteja, kuntonyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä, circuitharjoittelua, liikettä – ja liikkuvuutta ryhmiä, painopalloryhmiä sekä KC 6pack ryhmiä.

Kuntocenterillä pääsee myös mäiskimään säkkiä.

Yhteistyökumppanit

Nurmijärven Fysioterapia tekee myös tiivistä yhteistyötä Nurmijärven kunnan kanssa Kunnossa Kaiken ikää – projektin tiimoilta sekä lukuisien muiden yhdistysten ja ryhmien kanssa mm. Sydän- ja hengitysliiton sekä allergia- ja astmaliiton kanssa.

Nurfy sponsoroi myös nuoria urheilijoita, joilla riittää motivaatiota ja halua olla lajinsa paras. Tällä hetkellä sponsoroidaan potkunyrkkeilijä Jaakko Haanpäätä sekä karateka Tuomas Suur-Inkeroista.

Löydä sinäkin voimaan hyvin Nurmijärven Fysioterapiaan tai kuntocenterille!

Nurmijärven Fysioterapia palvelee asiakkaitaan, joka arkipäivä klo 8-20 sekä lauantaisin tarvittaessa. Kuntocenterille pääsee treenaamaan ympäri vuorokauden lunastamalla avainkortin keskukselta.

Tarkemmat kuvaukset kaikista palveluista voi käydä lukemassa Nurfy:n sivuilta, jossa hoidoista on kerrottu kattavasti. https://www.nurfy.fi/palvelut.

https://www.nurfy.fi/

Pysy ajantasalla seuraamalla Nurfyn sometilejä Facebookissa ja Instassa!

Muita kiinnostavia aiheita