Kuulu Oy:n väki ja yrittäjäkolmikko Tuomas Muurinen, Ville Pohjonen ja Jonna Muurinen matkalla kohti kasvua ja kirkastuvaa tulevaisuutta.
16.2.2024

Kasvuyrittäjät verkostosta kasvua ja vinkkejä liiketoimintaan

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kasvuyrittäjien verkosto on tuonut minulle paljon hyötyjä yrittäjänä lähtien liiketoimintavinkeistä ja vertaissparrauksesta aina aitoon liiketoimintaan ja uusiin asiakkaihin. Tässä vierasblogikirjoituksessa avaan kasvuverkoston toimintaa ja hyötyjä minulle yrittäjänä. 

Mikä on kasvuyrittäjät verkosto?

Pohjois-Pohjanmaan Kasvuyrittäjät verkosto on työllistävien ja kasvua tavoittelevien yrityksien  avoin verkosto. Kasvuverkoston tavoitteena on tarjota tukea ja inspiraatiota kasvuun ja verkostoitumiseen sekä jakaa arvokasta tietoa yritystoiminnan ja kasvun tueksi.

Kasvuyrittäjät verkoston tapaamisia on säännöllisesti vaihtuvilla teemoilla, mutta niissä on  tilaa ja aikaa myös verkostoitumiselle, keskusteluille ja kokemusten jakamiselle. Verkoston tapaamisia toteutetaan paikan päällä, etäyhteyksin sekä yritysvierailuin.

Kasvuverkostossa yrittäjä ei siis jää yksin. Lisäksi kuulun itse myös kasvuverkoston johtoryhmään. Lisätietoja kasvuverkostosta: https://www.yrittajat.fi/aluejarjestot/pohjois-pohjanmaan-yrittajat/pohjois-pohjanmaan-yrittajien-toiminta/pohjois-pohjanmaan-yrittajien-verkostot/  

Aitoa kasvua liiketoimintaan

Verkostojen kautta löytyy usein uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Olen itse löytänyt yritykselleni  kasvuverkoston kautta uusia asiakkuuksia ja kumppaneita. Nämä näkyvät suoraan yrityksemme liiketoiminnan kasvuna. Yllä olevassa kuvassa itse isännöin kasvuyrittäjien verkoston tapaamista meidän Tecinspiren toimistolla. Tilaisuudessa annoin mm. täsmävinkkejä kasvuun.

Olen ohjelmistoyritys Tecinspiren yrittäjä ja toimitusjohtaja Teemu Kivioja. Teemme Suomen läpinäkyvintä ohjelmistokehitystä ja peräti 97% asiakkaistamme suosittelee palveluitamme. Lisätietoja: https://tecinspire.com/ 

Luottamuksen ja verkostojen kasvattaminen

Mielestäni kaikki liiketoiminta perustuu luottamukseen. Kasvuyrittäjät verkostossa voi kasvattaa luottamusta verkoston muihin jäseniin ja vierailijoihin. 

Samalla oma verkostosi kasvaa, mikä voi avata täysin uusia mahdollisuuksia. Koskaan ei tiedä löytyykö verkostosta esimerkiksi uusi  asiakas, yrityskumppani tai työntekijä. 

Uusia asiakkuuksia

Kasvuverkosto on avannut minulle uusia kumppanuuksia ja asiakkuuksia. Ei pelkästään ryhmän sisältä – vaan myös ulkopuolelta tapahtumiin osallistuneien vieraiden tai ryhmän suositusten kautta.  

Koulutusta ja vinkkejä liiketoimintaan

Olen itse saanut kasvuverkostosta koulutusta ja  tärkeitä vinkkejä mm. kasvuun, kasvun rahoitukseen, liiketoimintaan, johtamiseen ja markkinointiin. 

Hyviä vinkkejä ja käytäntöjä sekä myös sudenkuoppia jaetaan ryhmän sisällä aktiivisesti ja avoimesti. Vinkkejä tulee tapaamisten esiintyjiltä ja ryhmän vertaissparraamisesta ja keskustelusta. 

Vertaistuki ja vinkit

Yrittäjästä voi helposti tuntua, että hän on yksin vastuussa yrityksestään. Kasvuverkoston jäsenten vinkit ja vertaistuki tarjoaa kuuntelevan korvan ja ymmärtävän olkapään.

Koen itse, että yrittäjät saavat parhaat ja aidoimmat vinkit haasteisiinsa toisilta yrittäjiltä, joka on kokenut ja ratkaissut vastaavan tilanteen itse aiemmin.  

Loppusanat ja terveiset

Kasvuverkostojen hyödyt ovat moninaiset. Rohkaisen sinua tulemaan tutustumaan verkoston toimintaan tulevien tapaamisten muodossa. 

Kasvun ja menestyksen yrittäjäpolku on helpompi, kun sitä ei tarvitse kulkea yksin.

Kirjoittaja on Teemu Kivioja, Tecinspire Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja.

Lue tästä lisää  kasvuverkostosta: https://www.yrittajat.fi/aluejarjestot/pohjois-pohjanmaan-yrittajat/pohjois-pohjanmaan-yrittajien-toiminta/pohjois-pohjanmaan-yrittajien-verkostot/