Kannattavaa kasvua
27.8.2021
Petri Roininen

Mikä kasvuyrittäjäverkosto? – Vaikuttamista, valmennusta ja viestintää

27.8.2021 | 10:32

Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkosto perustettiin tammikuussa 2018. Verkosto lienee useimmille vielä vieras, joten pieni läpivalaisu saattaa olla paikallaan.

Pelkistetysti kasvuyrittäjäverkosto vaikuttaa, valmentaa ja viestii asioista, joilla parannetaan yrittäjien ja yritysten kasvun mahdollisuuksia. Toiminnan tavoitteita ja verkostomaista rakennetta kuvaa talvella 2018 piirretty kuva.

Yrityksen kasvun ajattelu pohjautuu moderniin sovellukseen ikiaikaisesta oppipoika-kisälli-mestari -ajattelusta. Verkosto katsoo maailmaan kasvavien yritysten ja yrittäjien silmin ja tekee yhteistyötä yrittäjäjärjestön muiden toimielinten ja toimiston kanssa. 

Kasvuyrittäjien Facebook-ryhmä kokoaa 1200 alan vaikuttajaa

Verkoston ylläpitämässä Kasvuyrittäjät – Suomen Yrittäjät Facebook-ryhmässä on mukana noin 1200 alan vaikuttajaa. Jäsenet ovat yrittäjiä, rahoittajia, virkamiehiä, tutkijoita, professoreja, konsultteja ja muita yrittäjyyden ystäviä ja kasvusta kiinnostuneita. Ryhmään voi tutustua ja liittyä tästä.

365 päivässä pörssiin -valmennuksella näkyvyyttä

Verkosto on järjestänyt kaksi kertaa Suomessa ainutkertaisen 365 päivässä pörssiin -valmennuksen, jonka tavoitteena on nostaa yrittäjien valmiuksia listata yrityksensä. Ohjelmaan osallistuneista 54 yrityksestä ensimmäiset – insinööritoimisto Solwers ja it-talo Netum – nähtiin listalla keväällä 2021. Olen arvioinut, että tähän saakka valmennuksen käyneistä 6–10 yritystä listautuvat aikaa myöden.

365-valmennusohjelma on järjestetty yhteistyössä Nasdaq Helsingin kanssa. Se on myös saanut alla olevan kuvan mukaisen huomionsa Nasdaqin pääkallopaikalla New Yorkissa. 

Pörssivalmennus on saanut myönteistä palautetta ja siksi sen järjestämistä jatketaan. Haku kolmanteen tuotantokauteen avautuu syyskuussa. Mikäli lähipiirissäsi on yrityksiä ja yrittäjiä, joita arvelet listauksen voivan kiinnostaa, vinkkaa heille tästä mahdollisuudesta. Ohjelmaan 2021–2022 haetaan aitoja suomalaisia pk-yrityksiä ja kasvollisia omistajia.

Verkoston johtoryhmä ohjaa toimintaa

Verkoston toimintaa ohjaa johtoryhmä, joka kokoontuu neljä kertaa vuodessa, Viimeisessä verkoston johtoryhmäkokouksessa kaikki komponentit olivat läsnä: kävimme vuoropuhelua Finanssialan kanssa rahoituksesta kasvun mahdollistajana, päivitimme tilannekuvan verkoston järjestämiin yrittäjävalmennuksiin ja päätimme avata haun 365 päivässä pörssiin -valmennuksen kolmanteen jaksoon sekä sovimme sitä koskevasta viestinnästä. 

Itselläni on ollut ilo ja kunnia toimia alusta saakka verkoston puheenjohtajana ja olla rakentamassa sen toimintaa yhdessä yrittäjäjärjestön organisaation, yhteistyökumppaneiden sekä verkoston ja johtoryhmän jäsenten kanssa. Pidän tätä työtä – kuten kaikkea tehtäviä järjestössä – suuressa arvossa.


Petri Roininen
puheenjohtaja, Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkosto
toimitusjohtaja, Investors House Oyj

Petri Roininen