Varsinais-Suomen Yrittäjien blogi
12.4.2022
Hanna Tarvainen

Mitä sinä tarvitset arkeesi?

Yrittäjistä puhutaan usein omana heimonaan, jonka dna pursuaa sinnikkyyttä, itsellisyyttä, rohkeutta ja loputonta tulevaisuudenuskoa. Nykymaailmassa näistä ei lie haittaa kenellekään meistä. Yrittäjyydessä nämä todentotta korostuvat: ilman heittäytymistä, uskoa ja tahtoa onnistua yrittäjänä on vaikea olla, saati ponnistaa asiakkaiden tietoisuuteen. Käytännön ilmentymät tästä vaihtelevat yhtä paljon kuin on eri yksilöitä, ja hyvä niin! Viisautta on myös tunnistaa omat rajansa, kysyä kysymyksiä ja etsiä vastauksia. Mikä sinua on mietityttänyt viime aikoina? Mihin asiaan olet etsinyt vastauksia ja oletko niitä saanut?

Kyselyidemme mukaan yrittäjän ensisijaiset tiedonhakukanavat ovat – yllätys yllätys – google ja toiset yrittäjät. Luotettujen yrittäjäkaverien lisäksi vertaistukea voi löytää sosiaalisen median yrittäjäryhmissä, mentorisi.fi palvelussa (Yrittäjien jäsenille) tai vaikkapa Yrityskummeissa (kaikille yrittäjille). Yksi moneen tilanteeseen sopiva paikka lähteä liikkeelle on myös Yrittäjät – olitpa sitten maksava jäsen tai et.

Järjestö on yrittäjien aikoinaan synnyttämä, ja se on tällä hetkellä Suomen suurin elinkeinoelämän järjestö lähes 80 000 jäsenellään, joista suurin osa on yksin- tai pienyrittäjiä kaikilta toimialoilta. Laaja jäsenjoukko antaa myös painoarvoa, kun asiantuntijamme ja järjestön luottamushenkilöt vievät yrittäjien toiveita päätöksentekijöiden tietoisuuteen niin valtakunnallisella, alueellisella kuin paikallisella tasolla.

Missiomme on tehdä Suomesta maailman paras maa yrittäjävetoisille yrityksille. Miten tämä käytännössä tehdään? Palvelulupauksemme ”parannamme yrittäjän arkea” antaa siihen osviittaa, mutta jättää myös paljon tilaa luovuudelle. Käytetyimpiä palveluitamme ovat lakineuvonta ja valmiit asiakirjapohjat, asiapitoiset ja viihteellisemmät tapahtumat sekä yksittäiset alennukset esimerkiksi majoituksesta, polttoaineesta ja kauppaostoista. Edelleen jäsenetuna tarjotaan myös erityisesti b2b-kauppaa tekevien jäsenten hyödyntämät maksuhäiriökyselyt.

Olemme yrittäjyyden asiantuntija, jonka verkostoista löytyy apua ja tukea yrittäjyyden eri vaiheisiin. Tarjoamme neuvontaa, jos asiakkaasi on julkisen sektorin toimija (hankintaneuvonta), olet myymässä tai ostamassa yritystä (omistajanvaihdospalvelu), haluat kasvattaa liiketoimintaasi (kasvuyrittäjäpalvelu) tai kaipaat matalan kynnyksen keskusteluapua toimintaympäristön muuttuessa tai oman jaksamisen haastaessa (Yrittäjän tukiverkko). Sadat yrittäjät hyödyntävät näitä palveluita vuosittain, kysyvät, oppivat ja vankistavat liiketoimintaansa. Olisiko sinulla tai tiedätkö yrittäjän, jolla voisi olla käyttöä näille palveluille?

Olemmeko toimenpiteinemme asian ytimessä vai ihan hakoteillä? Mikä sinua auttaisi yrittäjän arjessasi juuri nyt? Kerro se meille! Täältä yhteystietoihin ja palautelomakkeelle.

Hanna Tarvainen