Henkilökuva Taija Kavalto
11.2.2022
Taija Kavalto, Kaarinan Yrittäjien puheenjohtajan blogi

Kaarinan Yrittäjien puheenjohtajan blogi

Kaarinan Yrittäjien puheenjohtaja Taija Kavalto kirjoittaa blogissaan yrittäjyydestä Kaarinassa ja Suomessa. Blogissa julkaistaan myös hallituksen jäsenten kannanottoja.

Tammikuu 2022

Tartu hetkeen?

Tämä pari vuotta jatkunut maailmantilanne on tuonut elämäämme aivan uusia sävyjä ja tapoja. Olen itse aina ollut kova tyttö suunnitteleman asioita. Teen erilaisia listoja, mietin juttuja ensi viikoksi, ensi kuuhun ja myös tuleville vuosille. Ennakointi on ollut työssäni aina se asia, jonka merkitystä korostan ja jonka uskon auttavan, monen tiukan tilanteen hallintaan.

Nyt tämä tapa työskennellä on ollut raskas. Aika ei ole suotuisa suunnittelijalle. Tuntuu että kerta toisensa jälkeen joudun luopumaan suunnitelmista. Peruuttamaan sovittuja asioita ja tapahtumia. Muuttamaan suuntaa, järjestelemään ja uudelleenjärjestelemään. Elämä on yhtä säätämistä. Alkaa tulla sellainen olo, että en halua enää edes suunnitella mitään, jotta en joutuisi pettymään. Henkisesti helpompaa niin.

No nyt pitäisi sitten tarttua siihen kuuluisaan hetkeen. Ja päivään. Carpe diem vaan.

Tartu hetkeen. Mitä se sitten tarkoittaa? Sitäkö että tekee päivittäisiä askareita sen kummemmin suunnittelematta? Sitä että spontaanisti soittaa ystävälleen tai hakee hänet kävelylle? Sitä että yllättää perheensä siivoamalla kaapit? Valmistaa arkiruuaksi perheen herkkuruokaa, pitkään haudutettua pippuri-possua? Ehkä se on juuri sitä.

Yrittäjää ahdistaa. Ja on ahdistanut jo pitkään. Oman hetkeni ja päiväni lisäksi olen kumminkin vastuussa monen työntekijäni arjesta. Ja toimeentulosta. Siihen hommaan ei oikein toimi hetkessä eläminen. Olisi pakko pystyä suunnittelemaan. Ja ennakoimaan.

Kyllä kai sekin aika vielä tulee, kun voi taas suunnitella. Ja ennen kaikkea toteuttaa suunnitelmiaan! Espanjan tauti kesti 3 vuotta. Jos siihen on vertaaminen, niin aletaan olla loppusuoralla. Kuka tietää. Ei kukaan.

Tsemppiä kaikille, parempaan uskoen.

Taija Kavalto

Kavalton tilan yrittäjä
Kaarinan Yrittäjien puheenjohtaja

Taija Kavalto