Huippuhiihtäjä Johanna Matintalo: ”Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut paras päätös oman talouden ja elämänhallinnan kannalta”

Johanna Matintalo iloitsee luottoihmisistään ja Yrittäjiltä saamastaan tuesta. Hän näkee kilpaurheilussa ja yrittäjyydessä paljon yhteistä.

Kulunut kausi oli huippuhiihtäjä Johanna Matintalon, 27, tähänastisen uran menestyksekkäin. Parhaimmillaan hän pääsi tuulettamaan maailmancupin osakilpailun komeaa kakkossijaa maaliskuussa Ruotsin Falunissa.

Harva tietää, että hienon urheilijanuransa lisäksi Matintalo on yrittäjä. Yrittäjyys on auttanut myös kisamenestyksessä, kun taloudenpitoon liittyvä stressi on helpottunut.

– Kun ympärilläni on asiantunteva tukiverkosto, voin keskittää aikani ja energiani täysillä tärkeimpään eli hiihtouraani. Yrittäjyys on keventänyt arjen pyörittämistä, hän sanoo.

Matintalo perusti oman yrityksen kaksi vuotta sitten pitkän pohdinnan jälkeen ja liittyi Suomen Yrittäjien jäseneksi syksyllä 2023.

– Aiemmin hoidin talouttani tarkkaan säädellyn valmennusrahaston kautta. Se vaati minulta enemmän vaivannäköä. Nyt managerini pystyy hoitamaan vapaammin talouteeni liittyviä asioita. Yrittäjyys helpottaa myös yhteistöiden tekemistä. Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut paras päätös oman talouden ja elämänhallinnan kannalta, hän kertoo.

Johanna Matintalo toivoo, että hän pystyisi omalla esimerkillään kannustamaan ja inspiroimaan muitakin toteuttamaan yrittäjähaaveensa.

YKSILÖURHEILIJAN arki on tiimityötä, ja Johanna Matintalo iloitsee luottoihmisistään ja saamastaan tuesta. Hän näkee kilpaurheilussa ja yrittäjyydessä paljon yhteistä. Molempiin liittyy monenlaisia hetkiä: onnistumisia ja menestystä, mutta myös vaikeita ja haastavia tilanteita.

– Yrittäjien jäsenenä pysyn hyvin perillä yrittäjille tärkeistä ajankohtaisista asioista. Esimerkiksi uutiskirje on hyödyllinen ja monipuolinen paketti. Olen ison osan vuodesta reissussa. Kirje tulee sähköpostiini, ja voin lukea sen missä päin maailmaa tahansa.

Matintaloa kiinnostavat muutkin jäsenedut, kuten maksuton lakineuvonta ja oman liiketoiminnan kehittämistä tukevat koulutukset.

– Tärkeintä minulle on luottamus, että tulee vastaan mikä tahansa pulma tai kysymys, saan siihen neuvoja ja apua. Varsinkin lakiasioissa on hienoa tietää, että voin kääntyä aina Yrittäjien asiantuntijoiden puoleen.

SOSIAALINEN media on nykyisin yhä tärkeämpi osa ammattiurheilijoiden arkea. Johanna Matintalo arvostaa Yrittäjien tarjoamaa somekoulutusta.

– Hyvät tulokset takasivat hiihtäjälle aiemmin automaattisesti huippunäkyvyyden. Enää mitalit kaulassa eivät yksistään riitä. Urheilijat ovat tavallaan brändejä, ja myös kisakauden ulkopuolinen somenäkyvyys on oleellinen osa brändin rakentamista ja yhteistyökumppanien saamista. Aiemmin arastelin, mitä someen postaan, mutta nyt suhtaudun siihen paljon rennommin. Haluan tuoda esiin aitoutta. Toki menestystä ja palkintopalleja on kiva hehkuttaa, mutta myös huonommat päivät kuuluvat elämään.

Yrittäjä, älä jää yksin!

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa, yrittäjäyhteisön tuen sekä nautit rahanarvoisista eduista.

Tutustu jäsenyyden etuihin