Yrittäjätarinoita

Jäsenillämme on kerrottavanaan innostavia yrittäjätarinoita, joissa Yrittäjät ovat olleet tukena ja apuna. Lue mitä palveluja Johanna, Emma, Anu ja Sebastian sekä muut yrittäjät ovat hyödyntäneet.

”Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut paras päätös oman talouden ja elämänhallinnan kannalta”

Huippuhiihtäjä Johanna Matintalo iloitsee luottoihmisistään ja Yrittäjiltä saamastaan tuesta. Hän näkee kilpaurheilussa ja yrittäjyydessä paljon yhteistä.

”Haluan edistää nuorten yrittäjien asiaa”

Emma Iivonen vaihtoi turvallisen palkkatyön yrittäjyyteen. Enää hän ei voi kuvitella tekevänsä töitä toiselle. Yrittäjien jäsenenä hän haluaa vaikuttaa ja saada nuorten yrittäjien äänen kuuluviin.

Lue Emman tarina

"Kun pitää huolta palautumisesta, tekee palveluksen itselleen ja yritykselleen"

Anu Kuivaniemi innostui uudesta elämyksestä ja huomasi pian olevansa yrittäjä, jolla oli parhaimmillaan 12 työntekijää. Sitten tapahtui käänne, josta selviämisessä Yrittäjien jäsenille maksuton lakineuvonta ja yrittäjäverkoston tuki tulivat todella tarpeeseen.

Lue Anun tarina

"Yrittäjyys on minulle elämäntapa"

Oululainen Sebastian Stenfors hyppäsi isänsä perustamaan perheyritykseen vain 19-vuotiaana. Yrittäjyydessä tukena on ollut niin oma perhe kuin Yrittäjien kautta löytyneet yrittäjäkollegat. Yrittäjien ansiosta hän päätyi myös politiikkaan.

Lue Sebastianin tarina

Yrittäjien jäsenenä pääset verkostoitumaan yrittäjäkollegoidesi kanssa: inspiroidu ja löydä kumppaneita sekä asiakkaita!

Liity jäseneksi

"Yrittäjänä saan tarjota asiakkaille oman erikoisalani syväosaamista"

Kati Pasto keksi liikeidean työharjoittelussa ja päätti ryhtyä yrittäjäksi. Hän kokee toisten yrittäjien tuen tärkeäksi. Yrittäjien jäsenyys on tuonut kullanarvoisia verkostoja ja yrittäjien yhteisön, jonka ansiosta yksinyrittäjyys ei ole yksinäistä.

Lue Katin tarina

"Yrittäjänä saa itse päättää, mihin ollaan menossa"

Joskus yrittäminen vaatii joustavuutta muutoksille – näin kävi Jussi Pirhoselle, jonka täytyi laajentaa liikeideaansa yrittäjyyden alkutaipaleella. Yrittäjien kautta hän on saanut tärkeät tukiverkostot toisista yrittäjistä.

Lue Jussin tarina

”Hiljaisen päivän kurimukseen ei pidä jäädä lojumaan!”

Loimaan Bello Mondossa Tuula Sirén-Mäkelä auttaa jokaista löytämään juuri oikean asun, sillä yksilöllinen palvelu on pienyrittäjän valtti. Loimaalla Yrittäjien yhteistyöllä on pitkät perinteet: siellä osataan antaa apua toinen toisilleen.

Lue Tuulan tarina

”En osaa olla muuta kuin yrittäjä”

Jouko Ahola laskee olleensa uransa aikana kaksi vuotta palkkatöissä. Sen jälkeen yrittäjyys vei mennessään.

Lue Joukon tarina

”Minua ei saa halpatyövoimaksi.”

Fadumo Ali sai kuulla olevansa hullu, kun kertoi maaliskuussa jättävänsä terveydenhoitajan työnsä elokuussa ja ryhtyvänsä yrittäjäksi. Hänen Hoiwa-yrityksensä välittää hoitajia eri sairaanhoidon ja terveydenhoidon yksiköihin, sekä suunnittelee parannuksia kotisairaanhoidon palveluiden tasoon.

Lue Fadumon tarina

”Luulin että yrittäjän tulee aina pärjätä yksin.”

Kun tietää, mitä tahtoo, on sitä helppo lähteä toteuttamaan – jopa ilman mitään kokemusta liiketoiminnasta. Tämän on kokenut Yrittäjien maalahtelainen jäsenyrittäjä Isabella Asplund. Hän on aina voinut luottaa siihen, että Yrittäjät neuvovat tiukan paikan tullen.

Lue Isabellan tarina

Tuulikki Castrén | Eläinlääkäriasema Aitovet

”Jonkun on syytä pitää meteliä meistäkin!”

Nopeasti laajentunut eläinlääkäriasema Aitovet pitää Kouvolan seudulla huolta niin pienistä kuin suurista eläimistä. Eläinlääkäri Tuulikki Castrénille on ollut tärkeää kuulla toisia yrittäjiä, sillä se avartaa omaa ajattelua. Taustalla turvallista tunnetta luo se, että Yrittäjät ajaa pienten yrittäjien asiaa.

Tuulikki Castrén | Eläinlääkäriasema Aitovet

Kaius Gestranius | Jävla Sås Bolag Oy

”Ideoiden pallottelu on valtavan tärkeää.”

Jävla Sås -kastikkeiden isä Kaius Gestranius on tavannut Yrittäjien kautta paljon tärkeitä kumppaneita. Nyt hän tahtoo auttaa myös muita eteenpäin. Yrittäjien uutiskirje kertoo, mitä yrittäjämaailmassa tapahtuu, ja tapaamisissa pääsee vaihtamaan ajatuksia muiden kanssa.

Kaius Gestranius | Jävla Sås Bolag Oy

Linda Saukko-Rauta | Redanredan Oy

”Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittaminen oli erikoista.”

Livekuvittajayrittäjä Linda Saukko-Rauta kokee ”vain vähän piirtelevänsä”. Silti hänen yrityksensä kasvaa kohisten, ja yrittäjäjärjestön jäsenyyskin poiki Vuoden valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon.

Linda Saukko-Rauta | Redanredan Oy

Mariia Harjunheimo | Kirppis Sakura

” Taidan olla vähän hullu, kun kesken koronakriisin uskalsin laajentaa.”

Lapualla on lastenvaatteisiin erikoistunut Kirppis Sakura, jonne tullaan varta vasten jopa pääkaupunkiseudulta saakka. Vaikka aika on vaikea, yrittäjä Mariia Harjunheimo rakensi puotiinsa myös kahvilan. Kollegoilta hän sai rohkaisua ja Yrittäjistä löytyy aina joku, joka osaa auttaa nopeasti – esimerkiksi postituksen kiemuroissa.

Mariia Harjunheimo | Kirppis Sakura

Saimi Hoyer | Hotelli Punkaharju

”Vuodet ovat olleet myrskyisiä.”

Hotelliyrittäjä Saimi Hoyerin yrittäjävuosiin on mahtunut konkurssiuhkaa, vakava sairastuminen ja avioero. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja apua hän ammentaa esimerkiksi Yrittäjien verkostoista ja vertaistuesta.

Saimi Hoyer | Hotelli Punkaharju

Miia Karhu | Studio 123

”On tärkeää antaa yritykselle kasvot.”

Järvenpäässä elokuvateatteri Studio 123:a pyörittävä Miia Karhu kuulostelee asiakkaiden toiveita tuntosarvet herkillä. Paikkakunnan ainoa elokuvateatteri on kuin olohuone, jossa kaikilla pitää olla kotoisa olo. Karhu suunnittelee teatterilleen koko ajan uutta toimintaa. Hänelle on tärkeää, että Yrittäjät pitää henkeä yllä ja luo uskoa tulevaisuuteen.

Miia Karhu | Studio 123

Miikka Kotilainen | Puuartisti

”Vaikka itsetunto olisi ihan nollassa, siitäkin voi kasvaa vahvaksi.”

– Tavoitteeni on, että puusepänverstaani on maailman paras, Puuartisti Miikka Kotilainen sanoo. Kotilaisen yksi unelma toteutui tänä vuonna, kun Puuartisti valittiin Pohjois-Karjalan Vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

Miikka Kotilainen | Puuartisti

Outi Kyöstilä | Kyöstilän tila

”Haluan edistää oman kunnan elinvoimaa kaikin keinoin.”

Moderni maatalousyrittäjä Outi Kyöstilä on opiskellut somemarkkinointia ja ymmärtää brändäyksen arvon. Yrittäjien koulutukset ovat olleet ahkerassa käytössä, ja Yrittäjien kautta voi edistää Kyöstilän lempiaihetta: oman kunnan tulevaisuutta.

Outi Kyöstilä | Kyöstilän tila

Jutta Larm | Xemax Oy

”Lakineuvonta on mieletön palvelu!”

Jutta Larmin into yrittäjyyteen alkoi jo pikkutyttönä. Erilaisia aloja onkin takana jo monta. Yrittäjyyden käänteissä Larm on luottanut Yrittäjien apuun ja palveluihin.

Jutta Larm | Xemax Oy

Juuso Luodesmeri | Eurajoen Romu

”Yrittäjissä on jokin yhteinen nimittäjä”

Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri haaveili yrittäjyydestä jo ala-asteella. 19-vuotiaana hän perusti yrityksen, joka lajittelee ja kierrättää metallia ja käy jalometalleilla kauppaa ympäri maailman. Ulkomaankauppaa on takana nyt 25 vuotta. Sinä aikana hän on saanut Yrittäjien ilmaisesta neuvonnasta vastauksen lukemattomiin kysymyksiin.

Juuso Luodesmeri | Eurajoen Romu

Kaisa Marin | Pekka Heikkisen leipomo

”Olemme äänekkäitä ihmisiä ja se tarkoittaa, että yrityskin saa olla sellainen.”

Kaisa Marin luotsaa veljensä kanssa 108-vuotiasta perheyritystä, jonka leivistä on tullut käsite Kainuussa.

Kaisa Marin | Pekka Heikkisen leipomo

Riikka Ojanen | ChocoSomnia

”Jos uskaltaa haaveilla isosti, voi päästä ainakin haaveiden puoliväliin!”

Kun oululainen suklaamestari Riikka Ojanen teki intohimostaan ammatin, hän huomasi, että yrittäjäjärjestön verkostot ovat hyödyksi. Ojasen yritys ottikin aimo kasvuharppauksen, kun Yrittäjien toiminnasta löytyi mukaan bisnekseen uusi yhtiökumppani Jenna Antinmaa.

Riikka Ojanen | ChocoSomnia

Siva Parlar | Vöner Oy

”Tulee päiviä, jolloin haluaisit lopettaa, mutta et vain luovuta.”

Siva Parlar ehti käydä henkisillä äärirajoillaan kymmenen vuoden ravintolayrittäjyytensä aikana. Hänellä kesti pitkään oppia, ettei kaikkea pysty tekemään yksin. Yrittäjät on ollut Parlarille tärkeä taho tavata samanhenkisiä ihmisiä ja saada opastusta vaikeuksia kohdatessa.

Siva Parlar | Vöner Oy

Riitta Raekallio-Wunderink | HaliPuu Pocket Forest

”On hienoa jakaa jotain sellaista, joka on itselle aidosti tärkeää.”

Kun Riitta Raekallio-Wunderink ja Stefan Wunderink kiehauttavat Levillä nokikahvit nuotiolla, sitä seurataan parhaimmillaan tuhansilla ruuduilla ympäri maailmaa. HaliPuu Pocket Forest -yrityksen päätuote piilee suomalaisessa petäjässä.

Riitta Raekallio-Wunderink | HaliPuu Pocket Forest

Jenni Rutonen | Jenni Rutonen Design

”Oli kova paikka tajuta, että jos minä en jaksa, kaatuu koko yritys.”

Korumuotoilija Jenni Rutonen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokea paljon. Yrittäjän on ollut pakko tunnistaa ja tunnustaa omat rajansa. Rutoselle Nuorten yrittäjien yhteisö on ollut korvaamaton tuki. Tuttuja on nyt koko Suomessa.

Jenni Rutonen | Jenni Rutonen Design