Ajankohtaista 55 vuotta täyttäneiden muutosturvasta

Verkossa
  • Espoon Seudun Yrittäjät
  • Etelä-Karjalan Yrittäjät
  • Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
  • Etelä-Savon Yrittäjät

55 vuotta täyttäneiden muutosturvaan tuli muutoksia vuoden 2023 alusta. Suomen Yrittäjät, ELY-keskus ja TE-toimisto ja Työllisyysrahasto järjestävät yhteistyössä tietoiskun, jossa kuulet muutosten keskeisimmistä vaikutuksista.

Uudenmaan TE-toimiston muutosturvan johtava asiantuntija Riku Hautamäki kertoo tietoiskussa, mitä työnantajan on hyvä tietää 55 vuotta täyttäneiden muutosturvasta. Hän käy läpi, mitkä ovat työnantajan velvollisuudet ja työntekijän oikeudet 55 vuotta täyttäneiden laajennettuun muutosturvaan liittyen.

Rikun puheenvuorossa kuulet:

  • Mitä muutosturva on?
  • Mitä velvollisuuksia työnantajalla on irtisanoessaan 55 vuotta täyttäneitä työntekijöitä?
  • 55 vuotta täyttäneiden muutosturvan taustaa
  • 55 vuotta täyttäneiden muutosturvan ehdot
  • Mitä 55 vuotta täyttäneiden muutosturva sisältää?

Työllisyysrahaston vastaavan lakimiehen Elina Saaren puheenvuorossa kuulet irtisanovan työnantajan muutosturvamaksusta, millainen työnantaja sen maksaa ja kuinka suuresta summasta maksussa on kyse.

Tietoiskuun kannattaa tulla kuulolle kaiken kokoiset työllistävät yritykset, sillä 55 vuotta täyttäneiden muutosturva koskee kaikkia työnantajia. Muutosturvan laajennukseen ovat oikeutettuja tietyin edellytyksin kaikki 55-vuotiaat ja vanhemmat työntekijät. Erityisesti tietoisku sopii HR- tai taloustehtävissä työskenteleville sekä muille, jotka ovat tekemisissä tuotannollis-taloudellisten irtisanomisten parissa. 

Tietoiskun aikana on mahdollista esittää kysymyksiä kirjallisesti ja voit jättää kysymyksiä myös ennakkoon ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Maksuton
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Miten mukaan etäkoulutukseen?
Etäkoulutuksiimme voit osallistua tietokoneella tai älypuhelimella / tabletilla. Saat linkin osallistumiseen tuntia ennen tilaisuutta. Samassa sähköpostissa on myös lisäohjeita alustan käyttöön. Löydät osallistumislinkin myös ilmoittautumisvahvistuksesta. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne sekä puhujien diamateriaali toimitetaan kaikille ilmoittautuneille parin päivän sisällä tilaisuudesta, joten vaikka et pääsisikään osallistumaan itse koulutukseen, saat tallenteen ja materiaalin itsellesi. Tallenne vastaa koulutusta.

Kysyttävää?
Lisätietoa saat sähköpostitse koulutus@yrittajat.fi tai puhelimitse 09 229 229 62.

Tämän tapahtuman tietosuoja-asioissa voit olla yhteydessä: Heidi Jäntti, heidi.jantti@yrittajat.fi