Kiertotalouden mahdollisuudet liiketoiminnassa

Verkossa
  • Suomen Yrittäjät

Haluatko tietoa kiertotaloudesta ja sen tuomista kasvumahdollisuuksista? Miten vihreä siirtymä näkyy yrittäjän arjessa? Tule kuulemaan mitä kiertotalousajattelu ja -toiminta tarkoittaa käytännössä ja minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia se tarjoaa.

Webinaarissa tutustutaan kiertotalouden perusteisiin, liiketoimintamalleihin sekä taustoitetaan käynnissä olevaa muutosta, haasteita ja mahdollisuuksia. Käymme eri alojen case- esimerkkien avulla läpi miten yritykset ovat ottaneet kiertotalouden osaksi omaa liiketoimintaa, joko nykyisen toiminnan rinnalle tai täysin uusina avauksina. Lisäksi annetaan työkaluja, materiaalia ja tietoa, joka auttaa yrittäjää kiertotalouteen siirtymisessä. 

Webinaarin sisältöä

Kiertotalous yrittäjän arjessa – kevyt johdatus aiheeseen

  • Haasteita ja mahdollisuuksia
  • Kiertotalouden liiketoiminta potentiaalista
  • Vihreä siirtymän esiinmarssi. Mitä on odotettavissa: säädökset, rahoitus, kannattavuus, riskit, asiakkaiden toiveet, yrityksen imago

Miksi kiertotalous ja vihreä siirtymä – lyhyt taustoitus

  • Resurssien rajallisuus, toimien vaikuttavuus, toimintaympäristön muutos

Kiertotalous käytännössä

  • Kiertotalouden liiketoimintamallit, ominaispiirteet ja hyödyt.
  • Käytännön esimerkkejä kiertotaloudesta. Ideoita ja työkaluja oman toiminnan kehittämiseeni.

Miten eteenpäin

  • Kevyet kokeilut vai strategiaperustainen kehittäminen kohti kiertotaloutta?
  • Työkaluja, tapahtumia ja materiaalia omalle kiertotalous polulle.

Webinaarin lopussa on myös aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Webinaarissa opit mitä kiertotalous on ja mikä on sen merkitys tulevaisuudessa. Tunnistat mahdollisuuksia hyödyntää kiertotaloutta nykyisessä liiketoiminnassa sekä uusissa avauksissa. Saat esimerkkejä toimivista kiertotalousratkaisuista eri aloilta oman ideoinnin ja motivoinnit tueksi. Ymmärrät kiertotalouden kasvava merkityksen liiketoiminnassa sekä tiedostat muutoksen tuomia haasteita ja riskejä. Saat vinkkejä ja esimerkkejä taloudellisesti kannattavista ja toimivista kiertotalousratkaisuista sekä ideoita ja faktaa oman pohdinnan tueksi.

Webinaari sopii kaikille, jotka haluavat tiivistetyn tietopaketin kiertotaloudesta, mutta eivät ole vielä perehtyä teemaan syvällisesti. Yrittäjille, jotka kaipaavat innostusta ja motivointia sekä esimerkkejä kiertotalouden liiketoimintamalleista ja sovelluksista. Kaikille, jotka kaipaavat eväitä, ajatuksia ja työkaluja muutoksessa kohti kiertotaloutta.

Kouluttajana lehtori (TkT) Esa Toukoniitty, Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Esa Toukoniitty työskentelee Metropolian kiertotalouden teemavastaavana ja on osallistunut moniin kiertotalouden ja vihreään siirtymän hankkeisiin vuosien varrella. Esalla on yli 20 vuoden kokemus ympäristötekniikasta ja tekniikan alan opetuksesta sekä koulutuksista. 

Ilmoittaudu tästä mukaan
Maksuton
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Mitä hintaan kuuluu?
Koulutuksen hintaan sisältyvät varsinaisen koulutuksen lisäksi videotallenne koulutuksesta sekä koulutuksen materiaali. Tallenne ja materiaali toimitetaan kaikille ilmoittautuneille, joten vaikka et pääsisikään osallistumaan itse koulutukseen, saat tallenteen ja materiaalin itsellesi. Tallenne vastaa koulutusta.

Miten mukaan etäkoulutukseen?
Etäkoulutuksiimme voit osallistua tietokoneella tai älypuhelimella / tabletilla. Saat linkin osallistumiseen noin tuntia ennen tilaisuutta sähköpostilla. Samassa sähköpostissa on myös lisäohjeita alustan käyttöön. Löydät osallistumislinkin myös ilmoittautumisvahvistuksesta. Jos et saa ilmoittautumisvahvistusta tai osallistumislinkkiä viimeistään tuntia ennen koulutuksen alkamisaikaa, ole yhteydessä sähköpostilla koulutus@yrittajat.fi.

Kysyttävää?
Lisätietoa saat sähköpostitse koulutus@yrittajat.fi tai puhelimitse 09 229 229 62.

Tämän tapahtuman tietosuoja-asioissa voit olla yhteydessä: Heidi Jäntti, heidi.jantti@yrittajat.fi