Mitä iloa YEL-maksusta on yrittäjälle?

Verkossa
  • Suomen Yrittäjät

Mitä hyötyä YEL-maksusta voi yrittäjälle eri elämäntilanteissa olla?

Yrittäjän eläkevakuutukseen liittyy turhautumista, mutta se on enemmän kuin pelkkä vanhuuseläke. Millainen eläke yrittäjälle ylipäätään kertyy? Mihin kaikkiin sosiaalietuuksiin YEL-maksu vaikuttaa? Mitä tarkoittaa, että YEL on vakuutusmaksu eikä sijoitustuote?

Näihin kysymyksiin webinaarissa ovat vastaamassa työeläkeyhtiöiden, Suomen Yrittäjien ja Telan asiantuntijat.

Webinaarissa kerromme, miten YEL-työtulo nykyään määritellään. Samoin asiantuntijamme selittävät mikä muuttui, kun yrittäjän eläkelaki päivittyi ja mitä työtulotarkistuksista on hyvä tietää.

Webinaari on tarkoitettu niin pienille kuin suurille työnantajayrittäjille ja yksinyrittäjille ja itsensä työllistäjille. Tilaisuus on avoin kaikille yrittäjille riippumatta siitä, onko yrittäjäjärjestön jäsen vai ei, missä yhtiössä on vakuutettuna tai onko yrittäjätoiminta niin pientä, ettei se edellytä YEL-vakuutusta.

Tilaisuudessa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voit jättää myös ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuuden järjestävät Suomen Yrittäjät, työeläkeyhtiöt Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas sekä Työeläkevakuuttajat Tela ja se on maksuton kaikille kiinnostuneille.

Puhujina

Janne Pelkonen, Tela

Janne Pelkonen

yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö, Työeläkevakuuttajat Tela

Janne Pelkosella on 20 vuoden työ- ja tutkijakokemus työeläkejärjestelmästä. Pelkonen tuntee niin yrittäjäeläkkeiden rahoituksen kuin lainsäädännön historian, nykytilanteen ja kehittämistarpeet.

Harri Hellstén kertoo YEL-uudistuksesta

Harri Hellstén

työmarkkina-asioiden päällikkö, Suomen Yrittäjät

Harri Hellsténin vastuualueita Yrittäjissä ovat yhteiskuntavaikuttaminen ja neuvonta liittyen työelämän lainsäädäntöön ja sosiaalivakuutukseen sekä työmarkkina- ja sosiaalipolitiikka ja työhyvinvointi. YEL-asioista Hellstén on seurannut Yrittäjissä jo noin 15 vuotta.

Mari Sorvali, Ilmarinen

Mari Sorvali

YEL-vakuutuspäällikkö, Ilmarinen

Mari Sorvalin tehtävänä Ilmarisessa on tukea yrittäjien onnistunutta palvelukokemusta viestinnän, koulutuksen ja palvelukehityksen avulla.

Anne Wesalainen, Veritas

Anne Wesalainen

YEL-tuotepäällikkö, Veritas

Anne Wesalaisen vastuualueita Veritaksessa on mm. neuvonta ja koulutus YEL-lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä. Annen syväosaaminen YEL-vakuutuksen osalta on kertynyt 17 vuoden aikana yrittäjien ja pientyönantajien lakisääteisten eläkevakuutusten hoitamisesta.

Heta Wirkki työeläkeyhtiö Elo

Heta Virkki

kehittämispäällikkö, Elo

Heta Virkki toimii Elossa YEL-liiketoiminnan kehitystehtävissä vastuualueenaan mm. YEL:n toimeenpano. Virkki on työskennellyt erilaisissa YEL-liiketoiminnan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä Elossa yli 15 vuoden ajan.

Minna Kaartinen, Varma

Minna Kaartinen

palvelupäällikkö, Varma

Minna Kaartinen työskentelee viestintä- ja koulutustehtävissä Varman eläkepalveluissa. Asiakaslähtöisyys ja yksilöllinen palvelu ovat hänen sydäntään lähellä. “Virkakieli ja lain koukerot taipuvat huonosti tavallisen ihmisen suuhun. Mutkikkailtakin tuntuvista asioista on voitava kertoa selkeästi ja ymmärrettävästi – ihmiseltä ihmiselle.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Maksuton
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Mitä hintaan kuuluu?
Koulutuksen hintaan sisältyvät varsinaisen koulutuksen lisäksi videotallenne koulutuksesta sekä koulutuksen materiaali. Tallenne ja materiaali toimitetaan kaikille ilmoittautuneille, joten vaikka et pääsisikään osallistumaan itse koulutukseen, saat tallenteen ja materiaalin itsellesi. Tallenne vastaa koulutusta.

Miten mukaan etäkoulutukseen?
Voit osallistua tietokoneella tai älypuhelimella / tabletilla. Saat linkin osallistumiseen noin tuntia ennen tilaisuutta sähköpostilla. Linkin osallistumiseen löydät myös ilmoittautumisvahvistuksesta. Jos et saa ilmoittautumisvahvistusta tai osallistumislinkkiä viimeistään tuntia ennen koulutuksen alkamisaikaa, voit olla yhteydessä sähköpostitse koulutus@yrittajat.fi.

Kysyttävää?

Sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa Jenni Heino, Telan viestintäpäällikkö, jenni.heino(a)tela.fi, p. 040 170 4656

Ilmoittautumiseen ja muutoin osallistumiseen liittyviin kysymyksiin vastaa Heidi Jäntti, Suomen Yrittäjien koulutuspäällikkö, heidi.jantti(a)yrittajat.fi, p. 050 512 8909