Alavieskan Vetovoima -hanke

HYVINVOINTI -TAPAHTUMA 15.10.2022

Alavieskan Hyvinvointi -tapahtuma järjestetään omaleimaisen Linnakallion alueella 15.10.2022 klo 14-17 +sauna
(Taluskyläntie 660, Alavieska)

Tervetuloa tapahtuman suunnittelupalaveriin to 22.9. klo 17 Lissun Baariin.

Löytyykö sinulta jotain palvelua tms. jonka haluaisit mukaan tapahtumaan?
Olet lämpimästi tervetullut mukaan järjestämään ihanaa iltapäivää kanssamme.
”Mielenrauhaa, rentoutumista stressinhallintaa, henkistä hyvinvointia, luovaa toimintaa, liikuntaa jne.”

Linnakallion laaja metsäinen maasto tarjoaa hienot puitteet luonnosta nauttimiseen ja virkistäytymiseen!

Soita tai laita viestiä Helinä/Alavieskan Vetovoima -hanke puh. 044 7292 045 tai alavieskanvetovoimahanke@gmail.com

Tutustu alueeseen www.linnakallio.fi/fi/virkistys ja seuraa Alavieskan Vetovoimaa somessa.

Kutsu suunnittelupalaveriin FB: https://fb.me/e/2m77Q6QjZ

ALAVIESKA LOISTAA 9.9.2022 #alavieskaloistaa #alavieskanvetovoima

SYYSMARKKINAT klo 17-20 (Papinpolku 2)

  • myyjiä; kevätkääryleitä, syksyn satoa, käsitöitä, metrilakua, Alavieska-aiheisia kirjoja ja t-paitoja jne.
  • Pkkumusta musisoi klo 18. Luvassa on erityinen musiikillinen kattaus, jossa isä ja poika tarjoilevat yleisölle kattauksen skandinaavisen ja irlantilaisen musiikin kehyksessä.
  • avoimet ovet kotiseutumuseolla

KAUPPOJEN ILTA
Liikkeissä loistavia tarjouksia, arvontoja jne.

Lissun Baarilla lätynpaistoa klo 18-21, lasten Disco ja kasvomaalausta klo 18-19. Karaoke amateur champion 2023 alkukarsinta, ilmoittautuminen alkaa klo 20.

TORILLA (Keskustie 5)

  • Illan VALOSHOWSTA vastaa alueemme kuorma-autojen kuljettajat. Valokulkue starttaa Seolta klo 20.30 kiertäen kylän, kokoontuen torille.
  • MLL Alavieskan yhdistys torilla klo 19-21. Makkaramyyntiä, arvontaa ja taskulamppusuunnistusta (oma taskulamppu mukaan).
  • Puolivalot Band soittaa torilla alkaen klo 20.15

Alavieskan 4H-yhdistyksellä (Siltatie 1) kahvin, pullan ja hattaran myyntiä, aarteen metsästystä lapsille, Alisan Kiertovakka avoinna klo 21 asti.

Nuopparilla (Pääskyntie 1) K13 avoimet ovet klo 18-23, jonka aikana arvauskilpailu, tunnelmavalaistusta ja hohdokasta yllätysohjelmaa.

Kylä valaistaan roihuin ja tunnelmavaloin! Tervetuloa Alavieskaan!

Facebook -tapahtuma: Alavieska Loistaa 9.9.2022 kauppojen ilta, syysmarkkinat..
Alavieskan Vetovoima -hanke Facebookissa
Alavieskan Vetovoima -hanke Instagramissa

Alavieska Loistaa -tapahtuma järjestetään syyskuussa!

Iloa ja valoa Alavieskaan!
Viime syksynä ensimmäisen kerran järjestetty Alavieska Loistaa -tapahtuma järjestetään jälleen syyskuun 9. päivänä. Alavieskan Vetovoima -hanke haastaa taas kaikkia osallistumaan ja tuomaan yhdessä iloa ja valoa pimeneviin iltoihin. Viime vuonna illan ohjelmassa oli muun muassa kauppojen ilta tarjouksineen ja arvontoineen, syysmarkkinat Omavieskan pihalla, kansanmusiikkia, tunnelmavalaistusta ja roihuja, heijastinpolkua, kuorma-autojen kulkue, valoshow sekä makkaratarjoilu torilla.

Hanke järjestää Alavieska Loistaa -tapahtuman suunnittelupalaverin torstaina 25.8. klo 18 Lissun Baarissa, johon Helinä toivottaa kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleeksi.

Voit myös olla yhteydessä hankkeelle aikaisemmin, puh. 044 7292 045 tai alavieskanvetovoimahanke(at)gmail.com
****

Vetovoima -hankkeen kuulumusia!

Rieska-Leaderilta saadun myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen Alavieskan Vetovoima -hankkeessa on ehtinyt tapahtumaan monenlaista mukavaa ja näkyvää. Kiirettäkin on pitänyt!

Tarkoituksena on koko hankkeen ajan tehdä kaikkea kivaa kylien kehittämiseksi, viihtyvyyden lisäämiseksi, meidän kaikkien iloksi. Tehdään porukalla Alavieskasta vähän parempi paikka elää ja asua.

Hankkeen koordinoimien tapahtumien ja erilaisten tekemisten ideat on saatu vuonna 2020 järjestetyistä hullujen ideoiden illoista, kylien asukkailta. Mitään tapahtumia ei siis ole suunniteltu etukäteen valmiiksi, vaan annetaan kaikille mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja toteutukseen. Kiitos siis siitä, kuinka hienosti olette lähteneet mukaan ja yksi asia johtaa toiseen, kolmanteen ja lopulta olemme luoneet huikeita, meidän näköisiä asioita. Jatketaan yhdessä suunnittelua ja toteuttamista. Yhteistyössä on todellakin (veto)voimaa!

Hankkeesta tiedotetaan pääsääntöisestä Instagramissa ja Facebookissa, kuvina, tarinoina, erilaisina videoina jne. Yksi meidän somevideo Alavieskasta on tavoittanut katsojat ulkomaita myöten (tällä hetkellä 142 t. näyttöä, ilman minkäänlaista rahallista markkinointia). Jokaisesta tapahtumasta on mainos hankkeen toimiston ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla ja lisäksi vähintään S-Marketin ilmoitustaululla. Alavieska-lehti on välillä ollut pullollaan hankkeen tekstejä. Olemme myös saaneet Keparin ja Kalajaskan toimittajia käymään useammin Alavieskassa, tervetuloa uudelleen! Mietinnässä on ollut myös muita vaihtoehtoja, joten laitamme nyt tänne Alavieskan yrittäjien nettisivuille hankkeen tulevista tapahtumista tietoa.

Hanke on avoin kaikille Alavieskan kehittämisestä ja parantamisesta kiinnostuneille. Hankkeen hallinnoijana toimii Alavieskan Yrittäjät ry ja hanke viedään läpi projektipäällikkö Helinä Koskelan johdolla.

Toimisto Lissun Baarin yläkerrassa os. Keskustie 4 (paikalla sopimuksesta),
puh. 044 7292 045 ja
sähköposti: alavieskanvetovoimahanke(at)gmail.com
****

Alavieskan Vetovoima -hanke 1.5.2021-30.4.2023

Iloisia uutisia! Olemme saaneet Rieska-Leaderilta myönteisen rahoituspäätöksen Alavieskan Vetovoima -hankkeelle. Rahaa ei ole paljon käytettävissä, mutta ei me tarvitakaan. Tehdään yhdessä!

Tarkoituksena on seuraavan kahden vuoden aikana tehdä kaikkea kivaa kylien kehittämiseksi, viihtyvyyden lisäämiseksi, meidän kaikkien iloksi. Tehdään porukalla Alavieskasta vähän parempi paikka elää ja asua. Ideat hankkeelle on saatu viime vuonna järjestetyistä kehittämisilloista (Hullujen ideoiden illoista), kylien asukkailta. Ideoita ja toiveita saatiin paljon ja niistä työstettiin hankkeeseen sopivaksi. Nyt hankkeen alettua ja koko hankkeen ajan, jatkamme yhdessä niiden työstämistä. Yhteistyössä on voimaa!

Hankkeesta tiedotetaan Alavieskan Vetovoima ja Alavieskan yrittäjien -facesivulla. Kannattaa ottaa sivustot seurantaan. Hanke on avoin kaikille Alavieskan kehittämisestä ja parantamisesta kiinnostuneille. Hanketta toteuttaa Alavieskan Yrittäjät ry ja hanke tullaan viemään läpi Helinä Koskelan johdolla.