Keravan Yrittäjät

Yrittäjien ja nuorten yhteistyökokemuksia

Tällä sivulla julkaisemme erilaisia tarinoita ja kokemuksia liittyen yrittäjyyskasvatukseen. Olet sitten keravalainen yrittäjä, oppilas, opiskelija tai opettaja, lähetä meille hyvä juttu, julkaisemme sen täällä. Juttuja ja siihen liittyvän kuvan voi lähettää osoitteeseen sihteeri.kerava@yrittajat.fi. Laita otsikkoon teksti – Yrittäjyyskasvatustarina.

Vinkkejä 8. ja 9. luokkalaisille työpaikan hakuun

Minna Heinonen, Keravanjoen koulun koordinoiva oppilaidenohjaaja, kertoo yhteistyöstä Keravan Yrittäjien kanssa

Keravan Yrittäjät ovat olleet hyvin aktiivisia kehittämään yrittäjien, varhaiskasvatuksen ja peruskoulun kanssa tehtävää yhteistyötä. Tästä lähtikin ajatus siitä, että yrittäjät pitävät tunnin yläkoulumme oppilaille. Koronatilanteen vuoksi tapaaminen tapahtui maaliskuussa Teamsin välityksellä. 

Aloitimme 8. luokkalaisten kanssa, koska heillä oli tulossa ensimmäinen TET-viikko keväällä. Oppilaat keskustelivat pienryhmissä ja kertoivat ennakkoon yrittäjille heitä kiinnostavista aiheista. Aiheeksi valikoitui yrittäjyys ja työelämään liittyvät asiat.

Keravan Yrittäjistä oli mukana Minna Skog, Santeri Suomela, Annukka Sumkin ja Anne Pulkkinen. Oppilaat tykkäsivät kovasti ja pyysimme yrittäjiä pitämään tunnin myös koulumme 9. luokkalaisille.

Keravan Muovilla ja Lelulla on pitkät perinteet yhteistyöstä nuorten kanssa

Kuvassa yrittäjä Päivi Linnanpuomi opastaa opiskelijalle, miten tarkistetaan saapuva lähetys, kirjataan se järjestelmään ja hinnoitellaan tuotteet

”Meillä Muovissa ja Lelussa on jatkuvasti opiskelijoita oppimassa asiakaspalvelua, logistiikkaa, myyntiä, markkinointiviestintää, pakkausta ja niin edelleen.

Yrityksemme on sen kokoinen, että tarvittaessa ja jos työharjoitteluaika on riittävän pitkä, voimme opettaa kaikki myymälätoiminnan työvaiheet. Opiskelijoita ohjatessa pysyy itsekin vireänä ja nuorten ajatuksissa mukana. Innokkaimmilta opiskelijoilta saamme uusia ideoita, neuvoja ja vinkkejä. ”

Uudenmaan Herkku on suosittu nuorten harjoittelupaikka

Tässä kuvassa on Keravanjoen koulun reippaita ja iloisia tet-harjoittelijoista syksyltä 2021. Tässä pestiin toimiston ikkunat, mutta työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi leipomon leipälaatikoiden pesua isolla patapesukoneella tai pullapitkojen letitystä.

Meillä Uudenmaan Herkuun otetaan mielellään TET-harjoittelujaksoille oppilaita kaikilta luokkatasoilta. Tekemistä riittää monipuolisesti niin leipomossa kuin myymälässäkin.

Tämän lisäksi meillä on jatkuvasti työharjoittelijoita tuotannossa, leipurikondiittoreiksi tai elintarvikealaa opiskelevia nuoria ja aikuisia. Jatkuva ohjaaminen pitää oman henkilökunnan vireänä eivätkä apukädetkään ole sesonkiaikoina haitaksi. Kehitämme ohjaamista saadun palautteen perusteella. Harjoittelupaikat varataan jo useita kuukausia ennen harjoittelun alkamista. Meidät on palkittu v. 2016 Keudan ja Uudenmaan Yrittäjien toimesta Työssäoppimisen mestariyrityksenä.

FlowLab Oy:n yrittäjä Joni Uotilalla hienoja kokemuksia Keudan opiskelijoiden sparrailusta

Joni kertoo, että opiskelijoiden sparrailu heidän omassa yritysprojektissaan oli mukava kokemus.

Kehotankin kaikkia, joille tarjotaan mahdollisuutta tukea nuorta yrittäjyyttä, käyttämään se upea mahdollisuus!

Oli huikeaa nähdä ja kuulla nuorten ajatuksia heidän omasta yritysideastaan. Nuoret ovat ennakkoluulottomia ja rohkeita oman ideansa parissa ja uskon, että jokaista nuorta hyödyttää kuulla kokeneemman yrittäjän ajatuksia, kehitysehdotuksia ja rohkaisua!

Aluksi mietin, voinko toimia sparraajana, kun oma yrityksenikin oli vasta lapsen kengissä, mutta uskaltauduin mukaan työni kuitenkin ollessa sparrausluonteista. Nuorten kanssa oli helppoa olla ja tuntui, että he kuuntelivat ja arvostivat sitä, mitä minulla oli annettavana. Tämä projekti ei vienyt aikaani paljoa ja antoi minulle ja toivottavasti nuorillekin intoa ja perspektiiviä tekemiseen.