Kyyjärven Yrittäjät

Kyyjärven Yrittäjien historiaa

Kyyjärvellä oli jo 1900 luvun loppu puolella useita rakennusalaa palvelevia yrityksiä. Näiden yritysten voimin oli oltu Jyväskylän messuilla otsikolla “Kyyjärveltä rakentajille ” tarjoamassa tuotteitamme ja palvelujamme sokkelista savupiippuun sekä tupaantuliaisiksi saunapellavaa ja posliinitaidetta.

Onnistuneet messut

Olisikohan tuo messukokemus vaikuttanut vähän siihen, että Kyyjärvellä onnistuttiin 1990 ensimmäisten Suomenselän messujen järjestelyissä niin, että niistä tuli menestys. Messut ja yhdessä urheiluseura Kyvyn kanssa järjestetyt katukarnevaalit sekä Kyyjärvi-päivien tilaisuudet houkuttelivat kylälle noin kymmenentuhatta ihmistä.

Ensimmäisten Suomenselkämessujen esiintyjäksi oli tilattu Lapinlahden Linnut, jotka kuitenkin osoittautuivat sillä kertaa pahanilman linnuiksi! Jo messuja edeltävällä viikolla satoi ja satoi. Messuviikolla piti urheilukentälle pystytettyjen markkinakatosten muoveja nostella katuharjalla yötä päivää, jotta vesi saatiin valutettua pois. Yöllä parin tunnin välein yövahdit kävivät nostelemassa harjaa!

Tämä viikonloppu turvasi yrityksen taloutemme vuosiksi. Yhdistyksemme onnistui yleensä messujen ja katukarnevaalien esiintyjien rekrytoinnissa. On ollut monenlaisia esiintyjiä mm. Cat-Cat, Kike Elomaa, Semmarit, Matti Nykänen; Antsa Mertaranta ja monta muuta tuttua esiintyjää. Peliriippuvaisille oli tarjolla joka kesäinen 20 pennin -pajatsokisa.

Yhdistyksen toiminta

Perustamisvuodesta 1984 on yhdistyksemme toiminut yrittäjien etupiirinä Keski-Suomen yrittäjien ja Suomen Yrittäjien tuella. Tärkeimpänä tehtävänä yhdistyksellä on omien jäsenyritysten etujen ajaminen ja yrittäjyyden edistäminen.

Tärkeänä on pidetty se, että yhdistyksellä on hyvät suhteet kunnallishallintoon sekä kunnan elinkeinotoimen päättäjiin ja viranhaltioihin sekä naapurikuntien yhdistyksiin. Vuosittain on jaettu Vuoden Yrittäjä-palkinto. Lisäksi on järjestetty koulutus- ja esitelmätilaisuuksia. Joka vuosi järjestetty jäsenistölle pikkujouluja, opinto- ja virkistysmatkoja muun muassa Lappiin, Viroon sekä Suomen kaupunkeihin kuten Tampereelle ja Helsinkiin, jossa tutustuttiin eduskuntaan ja Tamminiemeen.

Juhlia

20-vuotisjuhla 2004 oli merkittävä. Juhlapaikkana toimi silloin Kyyjärven ”linnassa” toiminut ravintola Linnankrouvi O’ Karvarinta. Kunniavieraanamme oli Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus.

30-vuotisjuhla pidettiin 2014 Kyyjärven Nurmijoen Eräkartanolla. Tähän juhlaan oli kutsuttu yrittäjäjäsenien lisäksi yhdistystä perustamassa olleet ja ensimmäisessä hallituksessa toimineet yrittäjät. Heitä olivat Ossi Tamminen, joka toimi myös ensimmäisenä puheenjohtajana, Tapio Kaltiainen, Tenho Turpeinen, Terttu Raisio-Virtanen, Osmo Tenhunen, Hannu Löytönen, Tapio Mäntynen ja Lauri Lahtinen.

Monen vuonna on myös pidetty joulu- ja yrittäjäjuhlia yhdessä naapurikuntien yhdistysten kanssa ja tämä on ollutkin hyvä tapa verkostoitua naapureiden kanssa.