Uudenkaupungin Yrittäjät

Palkitut yritykset

Uudenkaupungin Vuoden yritykset

2023 Sami Jäspilä Oy

2022 Rakennus Lehtonen Oy

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin V-S Yrittäjien Yrittäjägaalassa 8.10.2022 Turun Logomossa.

Rakennus Lehtonen Oy on perustettu vuonna 2002. Sitä ennen Ari Lehtonen työskenteli yksin toiminimellä. Yksityisestä toiminimiyritystä on vuosien aikana määrätietoisesti kasvatettu 27 henkilöä työllistäväksi osakeyhtiöksi. Yrityksen hyvät työntekijät ja ympärillä oleva toimiva verkosto mahdollistavat sujuvan ja laadukkaan rakentamisen.

Talonrakennukseen sekä korjausrakentamiseen erikoistunut yritys on profiloitunut Vakka-Suomen alueella erityisesti teollisuusalan ja julkisen sektorin urakoihin. Erilaiset KVR-urakat ovat viime aikoina lisääntyneet. Kokonaisvastuurakentamisessa urakoitsija huolehtii koko rakennushankkeen toteuttamisesta.

Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Ari Lehtonen

2021 Karmiiniliike Zenger Oy

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin V-S Yrittäjien Yrittäjägaalassa 30.10.2021 Turun Logomossa.

Kaihdinliike Karmiini on toiminut jo yli 30 vuotta Uudessakaupungissa sekä sen ympäristössä aurinkosuojauksen erikoisliikkeenä.

Kaihdinliike Karmiini myy, asentaa ja huoltaa edustamiaan tuotteita. Asiakkaina ovat yksityiset henkilöt, yritykset sekä erilaiset laitokset. Lisäksi Karmiini myy ja valmistaa Bluescase tuotemerkillä maan laajuisesti kuljetuskoteloita soittimille sekä muille herkille tai muuten erityissuojausta vaativille laitteille.

Palkinnon vastaanotti yrittäjä Jussi Zenger.

2020 Rautarakenne S. Lipponen Oy

Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta on valinnut vuoden 2020 kuntakohtaisen yrittäjäpalkinnon saajaksi uusikaupunkilaisen Rautarakenne S. Lipponen Oy:n. Palkinto luovutettiin yrittäjäjärjestön kuntakierroksella marraskuun aikana. 

Rautarakenne S. Lipponen Oy on vuonna 1984 perustettu raskaisiin teräsrakenteisiin erikoistunut perheyritys. Päätuotteita ovat teräsrunkoiset hallit ja seinäelementit, jotka on räätälöity asiakastarpeiden mukaisesti.

Rautarakenne on tehnyt useita projekteja etenkin Varsinais-Suomen alueella ja monta menestyvää yritystä tekee turvallisesti tuotantoaan yrityksen vankkojen teräsrakenteiden alla. 

Toimitusjohtaja Sampo Lipposen mukaan Rautarakenteen tuotteet valmistetaan pääosin käsityönä, joten ammattitaitoinen henkilöstö on avainasemassa siihen, että olemme pystyneet toimittamaan asiakkaillemme jo vuosikymmenten ajan laadukkaita teräsrakenteita oikeassa aikataulussa ja kilpailukykyisesti. Yhtiön kirjoilla on tällä hetkellä viisi työntekijää. Vanhimmat työntekijät ovat olleet kehittämässä yritystä kanssani jo kolmenkymmenen vuoden ajan, kiittää Lipponen.

2019 V-S Automaatio Oy

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin V-S Yrittäjien Yrittäjägaalassa 16.11.2019 Turussa.

VS-Automaatio Oy on Uudessakaupungissa toimiva 2007 perustettu muovituotteita ja automaatiolaitteita valmistava yritys. Yhtiö nimi tulee omistajista, Eerik Viinikkalasta ja Petri Siiristä . Viinikkala on tehtaanjohtaja sekä hallituksen puheenjohtaja ja Siiri on yhtiön toimitusjohtaja. Työntekijöitä yrityksellä on 25 henkilöä.

Yritys tuottaa laajan valikoiman muovialan ratkaisuja suunnittelusta jälkikäsittelyyn, erilaisia automatisointiprojekteja teollisuuden tarpeisiin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ruiskuvalutuotteita tehdään monen kokoisia sekä sopimusvalmistajana että alihankintana. Asiakkaat ovat usealta eri toimialalta ja lähes kaikista Euroopan maista. Muutaman viime vuoden aikana toiminta ruiskupuristustuotteiden valmistajana on laajentunut merkittävästi.

Automaatiopalveluihin kuuluvat pääasiassa muoviteollisuuden laitteiden kunnossapitotyöt, automaatiolaitteiden valmistus ja ohjelmoinnit sekä käyttöönotot asiakkaan tarpeisiin.

Nopea päätöksenteko, rohkeus tarttua tilaisuuteen ja siirtyä kokonaan uudelle toimialalle sopivan tilaisuuden osuessa kohdalle on ollut yrityksen tärkein menestyksen avain.

2018 Vakka-Suomen Varaosakeskus Oy

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin juhlassa, joka järjestettiin Naantalin kylpylässä 17.11.2018. Yritys on perustettu 1974 ja sen toimiala on auton varaosien ja työkalujen myynti. Yrittäjä on Marko Säikkä ja yrityksen henkilöstömäärä on 9 henkilöä.

Oikeat valinnat yhteistyökumppaneiksi ovat olleet tärkeässä roolissa ”Vakkarin” kasvussa. AD-ketju autovaraosien toimittajana sekä IKH -ketjun työkalujen toimittajana ovat varmistaneet kilpailukykyiset hinnat ja tehokkaan logistiikan.

Autovaraosakauppa kuluttaja-asiakkaille on vuosikymmenten saatossa pikkuhiljaa vähentynyt autojen monimutkaistuttua. Vakka-Suomen Varaosakeskus on kuitenkin osannut laajentaa artikkelivalikoimaansa oikeaan suuntaan ja kasvattanut myyntiään tasaisesti vuosi vuodelta liikevaihdon ollessa kuluvan vuonna jo 2,5 miljoonaa euroa.

Verkkokaupatkaan eivät ole horjuttaneet yrityksen asemaa, koska kivijalkakauppakin pärjää, kun on riittävästi oikeita tuotteita, oikealla hinnalla, oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan eli yhä useammin heti. Kun otetaan vielä huomioon Uudenkaupungin alueen positiivinen vire, Varaosakeskuksen tulevaisuus näyttää valoisalta.

2017 Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiö

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa lauantaina 2.12.2017 Logomossa Turussa.

Vuonna 2008 toimintansa aloittanut Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiö on Uudessakaupungissa sijaitseva, laadukkaita erikoisoluita tuottava pienpanimo.

Prykmestar-nimi kunnioittaa vanhaa uusikaupunkilaista oluenpanoperinnettä. Panimo on lyhyessä ajassa tuonut yli 40 erityyppistä olutta rikastuttamaan suomalaista olutkulttuuria. Vakiovalikoiman oluiden lisäksi tuotannossa on erilaisia kausioluita sesongin mukaan.

Panimon ominta alaa on tehdä pieniä eriä laadukkaita erikoisoluita, myös asiakkaan omalla etiketillä tai jopa oman maun mukaan räätälöidyllä reseptillä valmistettuna. Oluet valmistetaan aidoista raaka-aineista, ilman säilöntä- ja lisäaineita.

2016 Karilla Oy

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa lauantaina 17.10.2016 Logomossa Turussa.

Karilla Oy:n ydin on Á la Carte ravintola Purjehdusseuran Paviljonki Pietarinkarin saaressa noin 15 minuutin merimatkan päässä Uudenkaupungin keskustasta

Tytäryhtiöiden kautta konserniin kuuluu myös Pakkahuoneen vierasvenesataman satama-, kahvila- ja ravintolapalvelut sekä Uudenkaupungin golfkentän kahvila-, ravintola- ja caddiemasterpalvelut.

Yritys on perustettu 2007 ja se työllistää Á la Carte ravintolassa 2 hlö ja koko konsernissa 6 hlö.

Yrityksen toiminnan perusta on hyvä työtiimi. Työtä, asiakkaita ja työtovereita arvostetaan ja kunnioitetaan. Kun tähän hyvään toimintaympäristöön tuodaan paikalliset tuoreet raaka-aineet ja positiivisuutta heijastava hyvä palvelu, niin kokonaisuus on hyvä. Näin toimiva yritys antaa myös hyvän kuvan koko kaupungista vierailijoille, jotka varsinkin kesäaikana ovat iso osa asiakkaista.

2015 Kiinteistöhuolto Herrala Oy

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa lauantaina 17.10.2015 Logomossa Turussa.

Uudenkaupungin kuntakohtaisen palkinnon sai Kiinteistöhuolto Herrala Oy. Yritys on perustettu vuonna 1992. Yrityksen menestyksen salaisuus on luotettavuus ja laatu. Työn jälki on aina hyvää ja asiakaspalvelu lämminhenkistä ja laaduskasta. Yrityksen toimijoilla on työhönsä positiivinen vire ja pilke silmäkulmassa. Yrityksen toimintaperiaatteisiin kuuluu, että työn tulee puhua puolestaan. Kiinteistöhuolto Herrala Oy on lämminhenkinen perheyritys, joka on jo siirretty isältä pojalle ja seuraavaa sukupolven vaihdosta on jo kaavailtu tulevaisuuden varalle.

2014 Kenkäkauppa Alina / Outi Nurmi Oy

Yrittäjäpalkinto jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa lauantaina 11.10. Logomossa Turussa.

Outi Nurmi Oy on perustettu 2004 ja työllistää nykyisin 3-4 henkeä. Kenkäkauppa Alinasta jokainen löytää jalkineet. Aito henkilökohtainen palvelu ja erityisen laaja kenkämallisto takaavat sen, että oikea malli löytyy. Aktiivinen ja reipas ote työhön ja yrittämiseen hymyä unohtamatta auttavat asiakkaan palvelussa. Verkostoituminen muiden kauppiaiden kanssa on lisännyt kaupan tunnettavuutta ja Kenkäkauppa Alina tunnetaankin koko maassa.

2013 Torikauppa T. Lundelin

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa lauantaina 16.11. Logomossa Turussa.

Uudenkaupungin kuntakohtaisen palkinnon sai Torikauppa T. Lundelin. Yritys on perustettu vuonna 1974. Yrittäjä Terttu Lundelin on torikauppias jo kolmannessa polvessa, hänen isoisänsä on aloittanut torikauppiaana 1930-luvulla. Toiminnan menestyksen salaisuus on laaja tunnettuus paikkakunnalla. Erityispiirteenä päätuotteet: vihannekset, kukat ja hedelmät, jotka hankitaan lähituottajilta. Yrittäjän motto: Joustaa loputtomasti asiakkaan parhaaksi.

2012 Hotelli Aquarius / Ka-Bir Oy

Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhlassa lauantaina 27.10. Turun Logomossa.

Uudenkaupungin kuntakohtaisen palkinnon sai Hotelli Aquarius/ Ka-Bir Oy. Yritys on perustettu vuonna 1994. Yrityksen menestyksen salaisuus on monipuolinen tarjonta: majoitus- ja ravintolapalveluiden lisäksi monipuoliset elämyspalvelut ja -paketit ovat osa yritystoimintaa. Viimeisin uudistus, keilahalli, oli mm. onnistunut investointi ja antaa niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin taas yhden uuden harrastusmahdollisuuden.

2011 Rakennusliike E. Kylä-Kaila

2010 Warma-Uunit Oy

2009 Parturi-Kampaamo Meritähti

2008 Rinnekoti Jäsperlä Ay

2007 Uudenkaupungin Isännöitsijäkeskus

2006 Uutechnic Oy

2005 Pyhämaan Kyläkauppa

2004 Uudenkaupungin Pyörä

2003 Ukiplan Oy Insinööritoimisto

2002 FotoMika

2001 Arvo Vuorinen Oy

2000 Saaristomeren Kala Oy

1999 Vahterus Oy

1998 Uudenkaupungin Rakennusputkitus Oy

1997 M & R Suominen Oy

1996 Insinööritoimisto Telesilta Oy

1995 Kuljetusliike John Huutera Oy

1994 Kahvila Forsell

1993 Hotelli Lännentie

1992 Mariella Ky

1991 Kosmala Ky

1990 Uudenkaupungin Rautavalimo Oy

1989 Luhti-Leipä Ky

1988 Gasthaus Pooki Oy

1987 Jarkon Valinta Ky

1986 Maali ja Tapetti Aalto Ky


Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot

2010 Vahterus Oy sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

2008 Uutechnic Oy sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon