Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Espoon Yrittäjät.
 • Koulutukset ja seminaarit
 • Tapahtuma

Espoon Elinkeinofoorumi 2023

Espoo
 • Espoon Yrittäjät.

Yksi tapahtuma – kaikki asiantuntijat – osallistu sinäkin! Business Espoon Elinkeinofoorumi 2023 on yksi vuoden tärkeimmistä yrittäjille ja elinkeinoelämän vaikuttajille suunnatuista tapahtumista.

Investointina ihminen

Ei yritystä ilman yksilöä – Kuinka ihmisiin investoiminen avaa tien menestykseen? Miten houkutella osaavia työntekijöitä, ja pitää heistä kiinni? Ratkaiseeko raha henkilöstön pysyvyyden? 

Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Business Espoon Elinkeinofoorumissa Otaniemen Dipolissa tiistaina 18.4. klo 8:00 – 11:15 (ohjelma klo 9:00-11.15). Tarjolla on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja maistuvan aamiaisen kera. Tilaisuudessa palkitaan myös Vuoden espoolainen yrittäjä.

Varaa oma paikkasi vuoden ykköstapahtumaan!

Ilmoittaudu mukaan täällä >

Dipolin tilaisuuden ilmoittautuminen päättyy 5.4.
Mikäli et pääse paikan päälle Otaniemeen, voit seurata tilaisuutta myös etänä. 
Etäosallistujien ilmoittautuminen päättyy 17.4.


Elinkeinofoorumin ohjelma* 

8.00 – 9.00 Verkostoituminen / Aamiaisbuffet

9.00 Ohjelma alkaa

 • Tervetuloa 
 • Espoon kaupungin näkökulmia päivän teemaan 
  Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunki
 • Talousnäkymät keväällä 2023 – Taittuuko inflaatio ilman taantumaa? 
  Pääekonomisti Tiina Helenius, Työeläkeyhtiö Elo
 • Keynote-puheenvuoro
  Futuristi, keksijä ja tietokirjailija Perttu Pölönen
 • Mikä on ihmiseen investoimisen ROI?-paneelikeskustelu
  Mukana Cuckoo Networks Oy:n toimitusjohtaja Amel Gaily, Fujitsu Finlandin toimitusjohtaja Hanna Kivelä ja LähiTapiolan HR-johtaja Susa Nikula. Moderaattorina elinkeinojohtaja Harri Paananen, Espoon kaupunki. 
 • Vuoden espoolaisen yrittäjän palkitseminen 
  Palkinnon luovuttavat Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunki.
 • Päätössanat

11.15 Ohjelma päättyy

Tilaisuuden moderaattoreina toimivat Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Saija Äikäs ja Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Harri Paananen. 

#Elinkeinofoorumi2023
#BusinessEspoo

*Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Tietoa puhujista

Jukka Mäkelä on toiminut Espoon kaupunginjohtajana vuoden 2011 alusta. Espoo on asukas- ja asiakaslähtöinen yhteisö, joka on tottunut ratkaisemaan kasvun tuomia haasteita yhdessä asukkaiden, yritysten, oppilaitosten ja yliopistojen kanssa. Mäkelä oli vuosina 2007–2010 Kokoomuksen kansanedustaja. Espoon politiikassa hän on ollut mukana vuodesta 1997 kaupunginvaltuutettuna, vuosina 2005–2008 kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä vuosina 2009–2010 kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Tätä ennen diplomi-insinööri Mäkelä työskenteli Tekniikan Akateemisten Liitto ry:n yksikönjohtajana. Mäkelä on syntyperäinen espoolainen, innokas liikunnan ja urheilun harrastaja ja puolestapuhuja.
Kuva: Olli Urpela
Tiina Helenius on työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti. Hän keskittyy työssään Suomen ja maailmantalouden suhdanneseurantaan sekä rahoitusmarkkinoiden analysointiin. Ennen Eloa hän toimi pitkään Handelsbankenin Suomen pääekonomistina. Koulutukseltaan Helenius on kauppatieteiden maisteri ja lisäksi hänellä on maisterin tutkinto yhdysvaltalaisesta University of Iowasta.
Perttu Pölönen on futuristi, keksijä ja tietokirjailija. Hän on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.
Kuva: Sanna Lehto
Amel Gaily aloitti Cuckoo Networks Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2023 helmikuussa. Cuckoo on pelillistetty hyvinvointisovellus joka toimii työelämän välituntikellona. Aiemmin Amel toimi Finnish Business Angels Network ry:n toimitusjohtajana vuosina 2019-2023. Lisäksi Amelilla on työkokemusta pankkisektorilta ja ilmailualalta. Koulutukseltaan Amel on KTM ja VTM.
Susa Nikula on henkilöstötyön ja johtamisen ammattilainen. Hän on toiminut noin 17 vuotta henkilöstöjohtajana eri yrityksissä henkilöstötyön kehittämisen ja liiketoimintatehtävien lisäksi. Tällä hetkellä Susa toimii ihmisistä ja kulttuurista vastaavana johtajana LähiTapiola –ryhmässä. Lisäksi Susa on vaikuttanut useiden yritysten ja organisaatioiden hallituksissa reilun 10 vuoden ajan. Häneltä ilmestyi esikoiskirja maaliskuussa 2022 – Johtamislupaukset, mikä kertoo tavoitteellisesta johtamiskulttuurin kehittämisestä.
Hanna Kivelällä (DI, MBA) on pitkä kokemus kansainvälisistä tehtävistä useilta toimialoilla. Ennen siirtymistään Fujitsuun tammikuussa 2022 Hanna toimi Googlella muun muassa myynnin ja digitaalisen transformaation johtotehtävissä Euroopassa. Hanna on tuloshakuinen ihmisjohtaja, joka innostaa ja motivoi joukkojaan uudistumaan ja kasvamaan. Hän on toiminut jo vuosia myös hallitusammattilaisena ja sijoittajana.

Business Espoon Elinkeinofoorumi järjestetään Business Espoo -verkoston yhteistyönä.

Business Espoo on seitsemän toimijan muodostama palveluverkosto Espoon ja sen lähikuntien yrityksille ja yrittäjille. Tavoitteena on saada lisää työpaikkoja ja elinvoimaa Espooseen tuottamalla asiakaskeskeisiä, laadukkaita ja kustannusvaikuttavia yritys- ja yrittäjäpalveluita. Business Espoo -verkostoon kuuluvat Espoon Yrittäjien lisäksi Espoon kaupunki, Enter Espoo, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut ja YritysEspoo.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Maksuton
Dipoli, Otakaari, Espoo | myös etäosallistumismahdollisuus,
 • Espoo