Savon Yrittäjät
  • Koulutukset ja seminaarit

Itä-Suomi Natossa -huippuseminaari

  • Savon Yrittäjät

Yrittäjän päivänä 5.9. Scandic Kuopiossa kello 14.00-16.00

Millainen on Itä-Suomen asema uudessa geopoliittisessa tilanteessa ja mitä tämä tarkoittaa huoltovarmuuden ja yritysten toimintaympäristön näkökulmasta?

Tervetuloa syksyn tärkeimpään turvallisuuspoliittiseen seminaariin. Savon Yrittäjät järjestää Yrittäjän päivänä yleisötilaisuuden, jossa aiheena on Itä-Suomen asema uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Kuuntele huippuasiantuntijoiden alustuksia, paneelikeskustelua ja osallistu keskusteluun. Voit esittää kysymyksiä luennoitsijoille myös etukäteen tomi.kosonen@yrittajat.fi

Asiantuntijoina

Hans Adolf Ehrnrooth

Hans Adolf Ehrnroothilla on takanaan yli 30 vuoden ura Puolustusvoimissa. Hän on työskennellyt mm. suurlähetystöissä sekä Brysselissä että Pariisissa, kriisinhallintajoukon komentajana Tshadissa, YK-sotilastarkkailijana sekä lukuisissa muissa kansainvälisissä tehtävissä. Koulutukseltaan hän on yleisesikuntaupseeri ja sotilasarvoltaan everstiluutnantti.  

Johan Anttila

Eversti Johan Anttila on aloittanut Karjalan lennoston komentajana 1. elokuuta 2023. Anttila on palvellut aiemmin muun muassa osastopäällikkönä johtamisjärjestelmäosastolla Ilmavoimien esikunnassa, Ilmasotakoulun Koulutuskeskuksen johtajana, Ilmavoimien esikunnan koulutuspäällikkönä sekä Karjalan lennoston Pääjohtokeskuksen päällikkönä(2013 – 2016).

Tuula Väätäinen

Tuula Väätäinen on viidennen kauden kansanedustaja Kuopiosta. Hän toimii tällä hetkellä Puolustusvaliokunnan sekä Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan jäsenenä. Hän on myös Kuopion kaupunginvaltuuston ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen.

Jouni Muranen

Jouni Muranen toimii varautumiskoordinaattorina huoltovarmuusorganisaation tehtävissä Kuopiossa. Vastuualueenaan hänellä on Itä-Suomi ja tehtävänään alueellisen huoltovarmuuden kannalta tärkeiden yritysten varautumisen tukeminen sekä viranomaisyhteistyö.

Hän on aiemmin toiminut Puolustusvoimissa asiantuntija- ja johtotehtävissä yli 30 vuoden ajan ja tehnyt kansainvälistä yhteistyötä puolustusmateriaali- ja johtamisjärjestelmäalan tehtävissä mm. Nato yhteensopivuuden rakentamisessa.

Riitta Forsten-Astikainen

Riitta Forsten-Astikainen on Viitoskäytävän hankejohtaja, KTM, MBA ja väittelee loppuvuodesta tohtoriksi Oulun yliopistossa. Hän on toiminut aiemmin mm. Oulun yliopiston Kerttu Saalasti-instituutissa yritysprojektien vetäjänä ja yrittäjyystutkijana ja tätä ennen Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa yrittäjyyden ja henkilöstöjohtamisen tutkijana ja kehitysprojektien vetäjänä. Hän on kouluttanut yrittäjyyttä ja johtamista yli 10 vuotta ja toiminut myös itse yrittäjänä lähes 20 vuotta.

Seminaarin moderaattori

Pekka Niiranen

Pekka Niiranen on toimittaja, tietokirjailija, valtiotieteiden ja teologian tohtori. Hänen viimeinen väitöskirjansa (v.2022) käsitteli työleirijärjestelmää Suomessa vuosina 1942-1944. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni.

Seminaari on Savon Yrittäjien jäsenyrityksille ilmainen. Ei-jäsenille seminaarin ohjelma kahvitarjoiluineen 25,00€.

Ilmoittautuminen päättyy 7.8. – paikkoja saatavilla rajoitetusti.

Tapahtuma järjestetään Scandic Kuopiossa – Satamakatu 1, Kuopio

Lisätietoja:

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren 0400 404 346 / yhteisömanageri Tomi Kosonen 050 564 3824 

Ilmoittaudu tästä mukaan