• Etäkoulutus

Kasvun askeleet -verkkoseminaari

Verkossa

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Ilmoittaudu tästä mukaan
Hinta
Maksuton
Paikka
Deal room -alusta
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Aikataulu

Klo 8.30 Verkkoseminaarin aloitus
Klo 8.40 Nando Malmelin
Klo 9.25 Ohjelmaa pienhuoneissa ja aikaa verkostoitumiselle
Klo 9.50 Asta Raami
Klo 10.40 Ohjelmaa pienhuoneissa ja aikaa verkostoitumiselle
Klo 11.00 Kim Väisänen
Klo 12.00 Aikaa verkostoitumiselle
Klo 12.30 Tilaisuus päättyy

Nando Malmelin: Yritysten uudistuminen muutoksissa

Valtiotieteiden tohtori Nando Malmelin työskentelee VTT:llä liiketoimintamurroksiin keskittyvässä Professor of Practice -toimessa sekä toimii viestinnän dosenttina Helsingin yliopistossa. Hän on aikaisemmin työskennellyt esimerkiksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja University of Technology Sydneyssä sekä A-lehtien kehitysjohtajana. Hän on kouluttanut ja konsultoinut laajasti luovia tiimejä ja organisaatioita. Malmelin on julkaissut kirjoja sekä palkittuja artikkeleita johtamisesta, luovuudesta, innovaatioista ja brändeistä kansainvälisissä journaaleissa. Hänen viimeisin kirjansa on nimeltään ”Uudistu ja kasva – luovan mielen kehittäminen ja johtaminen”.

Asta Raami: Älykäs intuitio ja sen hyödyntäminen liike-elämässä

Asta Raami, taiteen tohtori, väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopistossa 2015. Hän on kirjoittanut tietokirjoja ja useita artikkeleita intuitiosta ja sen käytöstä.

Ihmeet ovat ratkaisuja, joiden logiikka on piilossa. Ja kun intuition tuoma tieto ei toimi näkyvän logiikan ulottuvissa, logiikasta ei yksinkertaisesti ole apuvälineeksi. Päättely voi kuljettaa meidät vain tiettyyn pisteeseen saakka – siihen asti mihin tosiasiat riittävät.

Intuition näkökulmasta mahdottomia ongelmia ei ole. On vain kyvyttömyyttä nähdä ratkaisuja. Läpi historian maailmassa on elänyt ihmisiä, jotka ovat osanneet ratkaista mahdottomalta vaikuttavaa. Näiden keksijöiden, nobelistien ja luovien nerojen ajattelua on tutkittu ja he ovat itse kertoneet, miten ovat kyenneet näkemään ja luomaan radikaalia uutta. Keskeisenä menetelmänä on taito hyödyntää intuitiota.

Asta on sydämiä ja silmiä avaava luennoitsija. Hän sitoo innostavalla tavalla yhteen teoriaa ja käytäntöä auttaen kuulijaa ymmärtämään intuition potentiaalia oivaltamisessa, ennakoinnissa, monimutkaisessa ongelmanratkaisussa ja vaikeassa päätöksenteossa. Intuitio on luovan, visionäärisen ja kekseliään asiantuntijuuden kirkkainta ydintä. Niinpä intuition älykäs käyttö liittyy monenlaiseen asiantuntijuuteen.

Kim Väisänen: Yrityskaupoilla kasvua

Yrittäjä, startup-sijoittaja, tietokirjailija ja Leijonan luolan leijona Kim Väisänen kuvailee itseään sarjaepäonnistujana, ja nostaa esiin virheistä oppimisen tärkeyden. Huonoin sijoitus ei ole se, että häviää rahansa, vaan se, jos ei opi siitä mitään.

Kim Väisäsen yrittäjänpolku sai alkunsa tietojen hävittämiseen keskittyvästä liikeideasta, joka johti menestyksekkäisiin yrityskauppoihin ja uraan sijoittajana. Tänä päivänä Väisänen osallistuu suomalaisten yritysten kehittämiseen monin eri tavoin. Väisäsen kirjoittamat kirjat Väärää vientiä (2018), Väärää yrittämistä (2019) ja Exit-opas yrittäjälle (2020) tarjoavat suoraa puhetta kaikille yrittämisestä kiinnostuneille. Väisänen ei säästele sanojaan puhuessaan ja kannanotoissaan. Puhujana Kim on vahvasti läsnä, suorapuheinen, värikäs ja maanläheinen.