Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
epy lounea

Lounean kyselytunti urakoitsijayrittäjille

  • Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

Yrittäjä, kiinnostaako urakka valokuituverkon rakentamisessa tai ylläpidossa?

Järjestämme kaikille yrittäjille avoimen kyselytunnin keskiviikkona 19.1 klo 18.00.

Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimistolla paikan päällä tai Teamsin kautta. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi paikan päälle voimme ottaa vain rajoitetun määrän osallistujia. Mikäli paikan päälle ei ole enää paikkoja vapaana, voit osallistua Teamsin kautta täyttämällä lomakkeen kohdasta ”Ilmoittaudu tästä Teamsiin”. Lähetämme Teams-linkin tällä lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiin.

Tule kuulolle sekä keskustelemaan ja vinkkaa tästä myös yrittäjäkaverillesikin!

Lounea Palvelut Oy:n pohjalaismaakuntien ja Keski-Suomen johtaja Harri Suokko vastasi kysymyksiimme Yrittävässä Lakeudessa, ohessa muutama ote haastattelusta:

Haluatte rakentaa valokuituverkkoa yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa. Minkä alan yrittäjille teillä olisi töitä tarjolla verkon rakentamisessa?

Lounea hakee paikallisia kumppaneita, alkuun verkon rakentamiseen ja jatkossa myös sen ylläpitoon sekä paikalliseen palveluun. Rakentamisvaiheessa töitä olisi esimerkiksi maanrakennusyrittäjille ja myöhemmin sitten teleteknisen alan asennus- ja huoltotöitä.

Mitä valmiuksia tai esimerkiksi työkoneita olisi hyvä olla sellaisella yrittäjällä, joka voisi lähteä mukaan työhön?

Kaivinkone, jolla tehdään kaapeliojaa tai aurataan kaapelia tien reunaan, on hyvä alku. Lisäksi kaapelikelaa varten on hyvä olla esimerkiksi traktori, jolla kelaa kuljetetaan. Kerromme mielellämme urakoista kiinnostuneille, millaisia välineitä Lounean urakoitsijat nykyään käyttävät.

Voiko yrittäjä tarjota teille palveluitaan yhdessä toisen yrittäjän tai vaikkapa aliurakoitsijan kanssa?

Toki. Lounea pyytää aina tarjouksen paikalliselta yrittäjältä, jos vaan olemme tietoisia, kenelle tarjouspyyntö voidaan lähettää. Tarjoukseen saa vastata myös useamman yrityksen yhdistelmänä.”

Maksuton
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimisto, Alvar Aallon katu 3, 60100 Seinäjoki