• Tapahtuma

Tunnelukot yrittäjän hyvinvoinnin esteenä- webinaari 27.5.2022

Verkossa
  • Keski-Suomen Yrittäjät

Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Oletko väsynyt aineiseen suorittamiseen? Oletko yrittänyt pitää itsestäsi huolta, mutta ajautunut aina samaan lähtöpisteeseen? Onko sinun vaikea kuulla mikä oikeasti haluat ja tarvitset elämässäsi? Miellytätkö usein muita ja sinun on vaikea pitää omista arvoistasi ja rajoistasi huolta? Etkö pysty hinnoittelemaan omia palveluita tai tuotteita tarpeellisella tavalla. Tiedät, että jokin toimintatapa ei ole sinulle hyväksi, mutta et silti pysty muuttamaan omaa käyttäytymistäsi.

Mitä ovat tunnelukot? Tunnelukko on haitallinen varhainen skeema, joka on lapsuudessa opittu malli ja tapa reagoida, kokea, tuntea, ajatella ja käyttäytyä. Tunnelukko on voinut syntyä voimakkaassa tunnekokemuksessa, ja ne ovat lapsuudessa auttaneet sopeutumaan ympäröiviin olosuhteisiin. Aikuisuudessa ne vaikeuttavat sopeutumista ympäröiviin olosuhteisiin, elämäntilanteisiin ja erilaisiin muutoksiin. Tunnelukko ilmenee, niin että ikäänkuin “triggeröityy” jostain tapahtumasta ja asioista todella voimakkaasti. Voimakast tunnekokemus luo vääränlaista käyttäytymistä tilanteeseen nähden. Tunnelukot ohjaavat meitä tukahduttamaan, väheksymään tai korostamaan tarpeitamme. Jäämme lopulta vaille tarvitsemaamme oman toimintamme seurauksena, kun toimimme passiivisesti, hyökkäävästi tai välttelevästi.

Yrittäjyydessä tunnelukot vaikuttavat omaan ajatteluun ja käyttäytymiseen. Esimerkiksi vaativuuden tunnelukko luo ajatuksia, että muut eivät osaa kuitenkaan tarpeeksi hyvin, joten itse on tehtävä kaikki itse.

Alistumisen tunnelukko vaatii siihen, että on pakko suostua toisten näkökulmiin ja ideoihin, eikä pysty tuomaan omia tarpeita ja tunteita esille. Kun tämä lukko aktivoituu, sinun on todella vaikea sanoa EI, niille asioille, joita et pysty, jaksa etkä halua tehdä.

Uhrautumisen tunnelukko vaikuttaa tapaasi hinnoitella töitä, joko liian halvalla tai jopa ilmaiseksi. Tämä toimintamalli lisää sisäistä ärtymystä ja työntekemisen ilo meinaa kadota ja tietenkin, et voi taloudellisesti hyvin.

Estyneisyyden tunnelukon omaava yrittäjä, ei pysty laittamaan itseään kunnolla likoon, vaan häpeä estää tekemästä sitä mitä oikeasti haluaa.

Tervetuloa webinaariin, jossa pääset tutustumaan omiin tunnelukkoihisi ja ymmärtämään paremmin miten ne vaikuttavat toistuviin kaavoihin, jotka näyttäytyvät ulkoisessa elämässäsi, ihmissuhteissa ja tavassasi olla yrittäjä. 

Milloin? Webinaari järjestetään 27.5.2022 klo 13-14.

Ilmoittaudu mukaan täältä.

Webinaarin asiantuntijana toimii Keski-Suomen yrittäjien hyvinvointiasiantuntija Essi Määttä (Sosionomi AMK, tunnetyöskentelyohjaaja ja Tunnelukkoterapeutti (valm. 6/2022).

Valmennus on maksuton ja avoin kaikille keskisuomalaisille mikro- ja pk-yrityksille, niiden yrittäjille ja henkilöstölle (max 2 henkilöä per yritys). 

Ilmoittautumalla tapahtumaan, hyväksyt osallistumistietojesi raportoimisen hankkeen rahoittajalle (ESR). Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Keski-Suomen mikro- ja pk-yritysten hyvinvointia, hyvinvoinnin osaamista ja johtamista. Hyvinvointikartta-hankkeessa kehitetään hyvinvointia, tutkimustuloksiin perustuviin ja yrittäjän arkeen sopivia hyvinvointia tukevia- ja edistäviä toimintamalleja. Tämän lisäksi tavoitteena on innostaa ja valmentaa yrittäjiä huomioimaan hyvinvointi arjen tekoina ja ottamaan oppia yrittäjäkollegojen hyvistä käytännöistä. Hyvinvointikartta-hanketta toteuttavat Gradia, Jamk ja Keski-Suomen Yrittäjät. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille keskisuomalaisille mikro- ja pk-yrityksille, niiden yrittäjille että henkilöstölle. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla jäsenemme.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Hinta
Maksuton
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Valmennus on maksuton ja avoin kaikille keskisuomalaisille mikro- ja pk-yrityksille, niiden yrittäjille ja henkilöstölle (max 2 henkilöä per yritys). 

Ilmoittautumalla tapahtumaan, hyväksyt osallistumistietojesi raportoimisen hankkeen rahoittajalle (ESR).
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Keski-Suomen mikro- ja pk-yritysten hyvinvointia, hyvinvoinnin osaamista ja johtamista. Hyvinvointikartta-hankkeessa kehitetään hyvinvointia, tutkimustuloksiin perustuviin ja yrittäjän arkeen sopivia hyvinvointia tukevia- ja edistäviä toimintamalleja. Tämän lisäksi tavoitteena on innostaa ja valmentaa yrittäjiä huomioimaan hyvinvointi arjen tekoina ja ottamaan oppia yrittäjäkollegojen hyvistä käytännöistä.
Hyvinvointikartta-hanketta toteuttavat Gradia, Jamk ja Keski-Suomen Yrittäjät. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille keskisuomalaisille mikro- ja pk-yrityksille, niiden yrittäjille että henkilöstölle. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla jäsenemme.