Varsinais-Suomen Yrittäjät
  • Vapaa-aika ja juhlat

Dragonmelonta hyväntekeväisyystapahtuma

Turku
  • Varsinais-Suomen Yrittäjät
  • Turun Yrittäjät

Valtavan suosion kerännyt Dragonmelontakilpailu palaa Turkuun 14 vuoden tauon jälkeen. Varaa yrityksellesi ja työntekijöillesi kilpailupaikka 14.8. mennessä. Kaikille avoin tapahtuma, jäsenille ja ei-jäsenille.

Turun Yrittäjien Dragonmelonta on kuohuntaa herättävä, alueen yrityksiä ja työyhteisöjä yhdistävä karnevaalihenkinen hyväntekeväisyystapahtuma. Nyt myös saatavilla pienyrittäjille yksittäisiä lippuja Turun Yrittäjien dragontiimiin (Lue lisää “Miten mukaan?” -kohdasta)

Event is held in finnish.

The hugely popular Dragon Paddling competition returns to Turku after a 14-year break. Please read the event info written in english carefully (at the bottom of this page) and reserve a spot for your company and employees or customers through this link. The event is open to both members and non-members of Turun Yrittäjät Ry.

If you need help registering or with the race-info, please feel free to contact us! We are happy to help.

Kuva: Jiri Kuukasjärvi

Syksyn paras tyhy- ja asiakaspäivä

Leikkimielinen, mutta suurella intohimolla ja kilpailullisuudella vietetty yhteinen iltapäivä virkistää, rakentaa työyhteisön yhteishenkeä ja saa porukan puhaltamaan yhteen hiileen!

Tehdään yhdessä hyvää! Jokainen osallistuja valitsee oman hyväntekeväisyyskohteensa satojen kohteiden joukosta. Hyväntekeväisyyskumppanina toimii Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelu.

Kuva: Dragonliitto, “Wilma Soranen”

Haasta haluamasi yritys/yhdistys mukaan videon avulla

15 sekunnin videoklipin avulla voit kannustaa haluamasi yrityksen/yhdistyksen mukaan tekemään hyvää ja viettämään huikeaa asiakas/tyhy-päivää!

Lue lisää “Miten mukaan?” -kohdasta!

Otathan yhteyttä matalalla kynnyksellä! Varmista oman yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön näkyvyys varaamalla dragontiimillesi kisapaikka 14.8. mennessä.

Lisätietoja ja kilpapaikkojen myynti: Ville Mäkilä, 0445669979, ville@auttamisestaarkea.fi

Yksittäiset paikat Turun Yrittäjien Dragonveneeseen: Karoliine Sirvidas, 050 384 5456, karoliine.sirvidas@yrittajat.fi

1. Ilmoita yrityksesi/yhdistyksesi mukaan tämän ilmoittautumislomakkeen kautta.
Vähintään 12 soutajaa + perämies! max. 16 soutajaa + perämies + rummunlyöjä.Mikäli olet yksinyrittäjä, ei huolta, työporukan lisäksi mukaan kannattaa ottaa myös asiakkaita, sidosryhmiä ja ystäviä!. Mikäli haluat hankkia yksittäisen lipun Turun Yrittäjien dragonveneeseen, niin ota yhteyttä Karoliine Sirvidakseen, 050 384 5456, karoliine.sirvidas@yrittajat.fi

2.Lähetä meille 15 sekunnin video, jossa voit haastaa haluamasi yrityksen/yhdistyksen mukaan kilpailemaan tai kertoa, miksi teidän yritys osallistuu tähän hyväntekeväisyys-, asiakas- ja tyhy-päivään. Muistathan myös lisätä videoon some-kanavat, jotta voimme tägätä teidät videoon/videokoosteeseen. Videoita ja osallistujalistoja jaetaan Turun Yrittäjien ja tapahtuman somekanavissa.

3. Pukeudu tapahtumapäivänä yrityksesi brändivaatteisiin tai revittele karnevaaliasustuksella (paras tiimiasu palkitaan!)

4. Nimikoi vene yrityksesi tarroilla ja lipulla! Kiinnitä veneen laitoihin kylkitarrat. Mikäli sinulla on lippu tai viiri, voit kiinnittää sen veneen keskiosaan

5. Kukin osallistuja saa itse päättää oman hyväntekeväisyyskohteensa. Satojen kohteiden joukosta jokainen osallistuja löytää itselleen merkityksellisen hyväntekeväisyyskohteen

5. Illan päätteeksi palkintojenjako ja afterit kilpailuporukassa Radisson Blu Marina Palacen tiloissa. Aftereilla luvassa ohjelmaa, hyvää ruokaa, verkostoitumista ja juhlaa. Mikäs sen parempi tapa päättää huikea kilpapäivä?

Yritykset: 47€/hlö
Yhdistykset: 22€/hlö
(vähintään 12 soutajaa + perämies! max. 16 soutajaa + perämies + rummunlyöjä)

Maksuun sisältyy:
-Vene ja pelastusliivit (pelastusliivit ovat sopivia n.110kg painoon saakka eikä järjestäjällä ole tarjolla erikoisliivejä).
-Mainospaikat veneissä
-Jokaiselle osallistujalle 10€ arvoinen lahjoituskortti, jonka jokainen saa osoittaa itselle merkitykselliseen hyväntekeväisyyskohteeseen.

Lisäksi aftereiden ruokailu, ohjelma ja illanvietto 31€/hlö

Yhdistys ei ole arvonlisäverovelvollinen, joten hintaan ei lisätä arvonlisäveroa.

Radisson Blu Marina Palacen tiloissa

Kilpailu järjestetään myllysillan ja teatterisillan välillä. Veneisiin nousu Radisson Blu Marina Palacen edestä aurajoen puolelta.

Ilmoittautuminen ja pelastusliivien jako hotellin terassilla ennen lähtöä

Ilmoittautumis- ja lähtöaikataulu ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse ja se päivittyy ennen tapahtumaa.

Radison Blu Marina Palace, Linnankatu 32, 20100 Turku
Ensimmäiset lähdöt klo 14:00
Palkitsemiset klo 18:00
Aftereiden aikataulu ja sisältö tarkentuu myöhemmin

Osallistuvien joukkueiden esittelystä ja mainonnasta säädetään:

Joukkue voi esiintyä haluamissaan mainos- tai karvevaaliasuissaan.

Joukkue voi asettaa veneen keskellä sijaitsevaan mastonjalkaan itse hankkimaansa salkoon, paksuus 30 mm, yrityksen mainosviirin, maksimikoko viirille on 50 cm (korkeus) x 100 cm (pituus). Lippusalon maksimipituus on 250 cm. Viirin käyttäminen purjeena on kiellettyä.

Kaupallisten mainosten ja epätavallisten “temppujen” osalta on syytä olla yhteydessä viimeistään harjoitusviikolla järjestäjiin jottei viranomaisten kanssa syntyisi harmeja lupien ylittyessä. Kysythän siis luvan järjestäjiltä, mikäli et ole varma onko temppu sovelias tapahtumaan

HUOM.
Yritysjoukkue saa mainostaa ja edustaa yritystään.
HUOM. pienyrittäjä/yksinyrittäjä: Kerää joukkue yhdessä toisten pienyrittäjien kanssa! Voitte kukin omalta osaltaan edustaa ja mainostaa omaa yritystänne. Tällöin 15 sekunnin haastevideo voi olla teidän yhteinen.
Yhdistykset ja yhteisöt eivät saa mainostaa yritystä tai kaupallista tuotetta.

Osallistujalistoja ja tapahtumassa kuvattua materiaalia jaetaan TY.n ja auttamisesta arkea nettisivuilla, TY.n ja tapahtuman somessa sekä yhteistyökumppaneiden sivuilla.

Joukkueet ovat velvollisia noudattamaan järjestäjien antamia turvaohjeita. Mahdollisessa onnettomuustilanteessa melojien on noudatettava järjestäjien toimintaohjeita.

Kolarit
Ratarikon tai muun ohjausongelman sattuessa on vene pysäytettävä kolarin välttämiseksi. Pysäytyspäätöksestä on vastuussa perämies.

Pelastusliivit
Jokaisen melojan tulee käyttää melonnan aikana pelastusliivejä. Järjestäjien kelluntaliivit saa käyttöön joukkueen vaihtoalueelta. Liivien päälle voidaan pukea vaatteita, mikäli joukkueen melonta-asu sitä edellyttää.

Uimataito
Joukkueen kippari on velvollinen selvittämään joukkueensa uimataidottomat ja huonosti uimataitoiset henkilöt. Kelluntaliivit eivät ole pelastusliivejä eivätkä ne käännä tajutonta selkäasentoon. Osallistumismaksun hintaan kuuluu pelastusliivi, mutta järjestäjällä ei ole velvollisuutta tarjota erikoispainoisia pelastusliivejä. 

Joukkueen jäsenten tai muiden henkilöiden heittäminen/työntäminen laiturilta tai muualta ranta-alueelta veteen, on ehdottoman kiellettyä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

1 Joukkueen kilpailuaika
Järjestäjä varaa joukkueelle kilpailuajan. Kilpailuajan muuttaminen ylivoimaisen esteen perusteella on mahdollista sopimalla siitä hyvissä ajoin kisatoimiston kanssa.

2 Pelastusliivit
Jokainen meloja on velvollinen käyttämään kilpailusuorituksen aikana kellunta- tai pelastusliiviä. Joukkuehintaan kuuluu pelastusliivit 110kg-painorajaan saakka. Mikäli osallistuja tarvitsee isomman painorajan liivin tai erikoisliivin, niin osallistuja järjestää sellaisen itselleen.

3 Joukkue
Joukkueen enimmäishenkilömäärä 18 henkilöä. Joukkueen minimihenkilömäärä on 12 + perämies henkilöä. Soutajia tulee olla parillinen määrä. Osallistujien ei tarvitse olla yrityksen henkilökuntaa. Mukaan saa ja kannattaakin pyytää sidosryhmiä, asiakkaita ja ystäviä.

4 Osallistumisoikeus
Kaikki kilpailuun ilmoittautuneet joukkueet kilpailevat kokonaiskilpailun voitosta. 

Yritysjoukkue voi koostua yrityksen tai muun kaupallisia palveluja tuottavan yhteisön henkilökunnasta, näiden asiakkaista, yhteistyökumppaneista, jäsenistä tai yrittäjän ystävistä muodostetut joukkueet.

Yhteisöt ja yhdistykset: yhteisöjen joukkueet samoin kuin vapaamuotoiset “kaveriporukat”. Tällaisen joukkueen nimenä ei saa olla yrityksen tai tuotteen nimi.

5 Veneet ja varusteet
Melontatapahtuma järjestetään järjestäjien lohikäärmeveneillä ja niihin kuuluvilla varusteilla.

6 Kilpailumatka
Joukkueiden karsinta loppukilpailuun tapahtuu myllysillan ja teatterisillan välillä. Kilpailumatka on 300m 

7 Ajanotto
Järjestäjien ajanotto on virallinen eikä sitä vastaan voida tehdä protestia. Kaikki joukkueiden omat “kellotukset” ovat pätemättömiä eivätkä vaikuta tulosluetteloon tai oikeuta joukkuetta tekemään protestia.

8 Karsinnat
Lisätiedot tarkentuvat kesän aikana​

9 Tulosluettelo
Kilpailussa kaikki joukkueet kilpailevat kilpailun kokonaisvoitosta. Lopullinen paremmusjärjestys kokonaiskilpailussa on finaaliin selvinneiden joukkueiden paremmuusjärjestys.

10 Tulospalvelu
Kilpailun tulokset päivittyvät tulostaulukkoon (sijainti selviää lähempänä tapahtumaa) kilpailun edetessä.

11 Melonta-asento
Melonta-asento on istuma-asento, siten että melojien molempien jalkojen tulee olla istuimen etupuolella ja pakarat kiinni istuinpinnassa. Perämiehen melonta-asento on seisoma-asento.

12 Perämies
Perämies on joukkueen vesillä ollessa aluksen päällikkö. Perämiehen on seistävä takatuhdolla selkä ojennettuna suoraksi ja kasvot menosuuntaan. Istuvan tai kyykistelevän perämiehen joukkue hylätään tai lähtölupa voidaan perua. Kysymyksessä on muiden joukkueiden turvallisuus.

13 Liput ja viirit
Joukkueiden ja näiden huutosakkien toivotaan käyttävän mahdollisimman näkyvästi lippuja ja viirejä. Veneisiin voidaan kilpailun ajaksi kiinnittää mainosmääräyksiä noudattaen joukkueen viiri tai lippu. Venekunta, joka yrittää käyttää lippua epäurheilijamaisella tavalla kilpailusuorituksensa parantamiseen hylätään.

14 Melontarata
Rata on myllysillan ja teatterisillan välisellä alueella. Tarkemmat tiedot päivittyvät.
Matkan varrella jokainen joukkue meloo pitkin omaa rataansa. Rata numero 1 on Radisson Blu Marinan puoleinen ja rata 2 vastakkainen.

Lähtö: Myllynsillalta
Maali: Teatterinsillalle

15 Ratarikko
Joukkueen perämies on vastuussa joukkueensa pysymisestä melonnan aikana omalla radallaan. Mikäli vene on ajautumassa toisen joukkueen kanssa törmäyskurssille, huutaa perämies joukkueelleen komennon “STOP” ja melojat painavat melansa veteen ja pysäyttävät jarruttamalla veneen kulun. Joukkue, joka ajautuu vieraalle melontaradalle voidaan hylätä ja perämies voidaan syöttää lohikäärmeille.

Jokainen joukkue on velvollinen välttämään kaikin tavoin kolarointia muiden joukkueiden kanssa, erityisesti sillan tuntumassa.

17 Ulkopuolinen apu
Joukkue ei saa ottaa kilpailusuorituksen tai sitä edeltävän siirtymätaipaleen aikana ulkopuolista apua.  Kaikkien lähtöön osallistuvien melojien tulee olla veneessä koko lähtöön vievän siirtymätaipaleen ajan.

18 Tekniset apuvälineet
Joukkue ei saa käyttää sellaisia teknisiä apuvälineitä, jotka antaisivat sille kohtuutonta etua muihin joukkueisiin nähden, esim. perämoottoria.

Ilmoittautuminen on sitova. Voit kuitenkin muokata ja vaihtaa tiimiin ilmoitettuja kisaajamäärää (min.12 soutajaa + perämies. max 16 soutajaa + perämies + rummunlyöjä).

Voit siirtää koko kilpapaikan toiselle yritykselle/yhdistykselle, mikäli osa tai koko kilpatiimi ei pääse osallistumaan. Tässä tapauksessa muista vaihtaa myös yrityksen/yhdistyksen tiedot. Tapahtuma laskutetaan 30. elokuuta.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin sekä tapahtuman perumiseen 14.8. mennessä, mikäli osallistujamäärä on liian pieni.

PRICE
Companies: €47 per person
Associations: €22 per person (Minimum of 12 paddlers + steersman! Maximum of 16 paddlers + steersman + drummer)
The registration fee includes:

Dragon boat and life jackets (life jackets are suitable for up to approximately 110 kg, and specialized jackets are not provided by the organizers).
Advertising spots on the boats.
A €10 donation card for each participant, allowing them to contribute to a charity of personal significance.
Additionally, there’s an option for dining, program, and evening festivities at €31 per person.

Since the association is not liable for value-added tax (VAT), there’s no VAT added to the price.

TIME AND PLACE
The Dragon Paddling competition will take place between Myllysillan and Teatterisilta (theater bridge). Participants will board the dragon boats from the riverside in front of Radisson Blu Marina Palace.

Registration and life jacket distribution will occur on the hotel terrace before departure.

The registration and departure schedule will be communicated to participants via email and updated before the event.

Location: Radisson Blu Marina Palace, Linnankatu 32, 20100 Turku
First Departures: 2:00 PM
Awards Ceremony: 6:00 PM
After-event schedule and content: To be confirmed later.

HOW TO JOIN THE EVENT

Register Your Company or Association: Use this link to register your company or association. The minimum team size is 12 paddlers plus a steersman, and the maximum is 16 paddlers plus a steersman and a drummer. If you’re a solo entrepreneur, don’t worry – besides your work team, consider inviting clients, stakeholders, other solo entrepreneurs and friends!

Submit a 15-Second Video: Create a 15-second video challenging another company or association to participate in the charity, customer, and team-building day. Explain why your company is joining the event. Remember to include your social media info so we can tag you in the video. Videos and participant lists will be shared on Turku Entrepreneurs’ and the event’s social channels.

Dress Up: On the event day, wear your company’s branded attire or go all out with carnival costumes (the best team outfit will be rewarded!).

Customize Your Boat: Label your dragon boat with your company’s stickers and flag. Attach side decals to the boat. If you have a flag or pennant, you can affix it to the center of the boat.

Choose a Charity: Each participant can select their own charity from hundreds of options. Everyone can find a cause that resonates personally. The Auttamisesta Arkea donating cards will be handed to the participants at the event day.

Awards and After-Event: At the end of the day, join the awards ceremony and registrer your team to the after-party at Radisson Blu Marina Palace. Enjoy entertainment, good food, networking, and celebration – a fantastic way to conclude an exciting day of competition!

ADVERTISING RULES:

-Teams can appear in the promotional or carnival attire of their choice.
-Teams can attach their own flag to the mast base located in the center of the boat. The flagpole should have a thickness of 30 mm, and the maximum size for the flag is 50 cm (height) x 100 cm (length). The maximum length for the pennant is 250 cm. Using the flag as a sail is prohibited.
-For commercial advertisements and unusual “stunts,” it’s advisable to contact the organizers no later than during the practice week to avoid issues with permits. If you’re unsure whether a particular stunt is suitable for the event, please ask for permission from the organizers.

Businesses can advertise and represent their companies.
Small business owners/sole proprietors: Gather a team with other small business owners! Each of you can represent and promote your own business. In this case, a 15-second challenge video can be a joint effort.
Associations and communities are not allowed to advertise businesses or commercial products.
Participant lists and event-related materials will be shared on Turun Yrittäjät and Auttamisesta Arkea’s websites, as well as on social media channels related to the event.

Registration is binding. However, you can modify the names and change the number of participants in your team (minimum 12 rowers + steersman, maximum 16 rowers + steersman + drummer).

If part or all of your racing team cannot participate, you can transfer the entire spot to another company or association. In this case, remember to update the company or association details. Event will be invoiced in august 30th

The organizer reserves the right to make changes or cancel the event by August 14th if the number of participants is too small.

SAFETY REGULATIONS

Teams are obligated to follow all safety instructions provided by the organizers. In the event of an accident, paddlers must adhere to the organizers’ guidelines.

Collisions: If there’s a steering issue or other control problem, the boat must be stopped to avoid a collision. The steersman is responsible for making the decision to stop by shouting “STOP” to the team.

Life Jackets: Every paddler must wear a life jacket during paddling. Teams can obtain buoyancy vests from the info. Clothing can be worn over the vests if required by the team’s paddling attire.

Swimming Ability:
The team’s captain must identify any non-swimmers or weak swimmers within the team. Buoyancy vests are not life jackets and do not turn an unconscious person face-up. The participation fee includes a buoyancy vests up to approximately 110kg, but the organizers are not obligated to provide specialized vests.

Throwing or pushing team members or others into the water from the dock or any other shoreline area is strictly prohibited.

COMPETITION RULES

1. Competition Time The organizer reserves the right to allocate a competition time for each team. Changes to the competition time due to major reason can be arranged by contacting us well in advance.

2. Life Jackets Each paddler is required to wear a buoyancy vest or life jacket during the competition. A buoyancy vests are included in the team fee for weights up to 110 kg. If a participant needs a larger size or a specialized life jacket, they must arrange for it themselves.

3. Team Composition The maximum team size is 18 people. The minimum team size is 12 plus the steersman. Paddlers should be in pairs. Participants do not need to be company employees; inviting stakeholders, customers, and friends is encouraged.

4. Eligibility All registered teams compete for the overall victory in the competition.
-Corporate Teams: Comprised of company employees, customers, partners, members, or friends. Corporate teams can advertise themselves under company name.
-Communities and Associations: These teams can be informal groups of friends or community organizations. Their team name should not be a company or product name.

5. Boats and Equipment The paddling event uses the organizers’ dragon boats and associated equipment.

6. Race Distance The race occurs between Myllynsilta and Teatterisilta. The race distance is approximately 300 meters.

7. Timing The official timing by the organizers cannot be protested. Team “clockings” are invalid and do not affect the results or allow teams to protest.

8. Qualification Rounds Additional details will be provided during the summer.

9. Results All teams compete for the overall victory. The final ranking in the overall competition is determined by the performance of the teams that qualify for the finals.

10. Results scoreboard The competition results will be updated on a scoreboard (location to be announced closer to the event) as the competition progresses.

11. Paddling Position Paddlers should sit with both legs in front of the seat and buttocks firmly on the seat. The helmsman stands while paddling.

12. Steersman is the team leader on the water. The steersman stands at the stern with a straight back and faces forward. A sitting or crouching steersman may lead to disqualification or cancellation of the start. Safety of other teams is at stake.

13. Flags and Banners Teams and their supporters are encouraged to display flags and banners prominently. Adhering to advertising guidelines, teams can attach their flag or banner to the boat during the competition. Using a flag in an unsportsmanlike manner to improve performance will result in disqualification.

14. Race Course is between Myllynsilta Bridge and Teatterisilta Bridge. More detailed information will be provided. Each team follows its own lane along the route. Lane 1 is on the Radisson Blu Marina side, and Lane 2 is on the opposite side.

Start: Myllynsilta Finish: Teatterinsilta

15. Course Violation The steersman is responsible for keeping the team on its designated lane during the race. If a boat is heading toward a collision course with another team, the steersman shouts “STOP,” and paddlers stop the boat by placing their paddles in the water. A team that drifts into another team’s lane may be disqualified and the steersman may be fed to the dragons.

Each team must avoid collisions with other teams, especially near the bridges.

16. External help
The team cannot receive any form of external help during the race or during the transition from the landing pier to the competition area. All of the paddling participants have to be inside of the boat during the transition from the landing pier to the competition area.

17. Technical help
The team cannot use any technical aid, that may give the team unreasonable advantage compared to other teams f.ex. Outboard motor.

Järjestäjänä toimii Turun Yrittäjät yhdessä yhteistyökumppanien kanssa

Ville Mäkilä, 0445669979, ville@auttamisestaarkea.fi

Ilmoittaudu tästä mukaan
Ryhmähinta yrityksille ja yhdistyksille
Myllysillan ja teatterisillan välinen kilpa-alue & Radisson Blu Marina Palace,
  • Turku