• Etäkoulutus

Työehtojen määräytyminen valtakunnallisen työehtosopimuksen päätyttyä

Verkossa

Työmarkkinat ovat voimakkaassa muutoksessa erityisesti metsäteollisuuden ja teknologiateollisuuden toimialoilla. Koulutuksessa käydään läpi keskeisiä kysymyksiä ja seikkoja, jotka on otettava huomioon, kun nykyiset valtakunnalliset työehtosopimukset päättyvät. Koulutus on suunnattu erityisesti niille yrityksille, jotka tällä hetkellä noudattavat mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimuksia ja teknologiateollisuuden työehtosopimuksia. Koulutuksessa käsiteltävät asiat hyödyttävät kuitenkin myös kaikkia niitä yrityksiä, jotka eivät ole velvollisia noudattamaan mitään työehtosopimusta.

Koulutuksen sisältöä:

  • Miten valtakunnallisen työehtosopimuksen päättyminen vaikuttaa työehtoihin?
  • Mitä työrauhavelvollisuudelle tapahtuu valtakunnallisen työehtosopimuksen päättyessä?
  • Minkälaisia vaihtoehtoja työehtojen järjestämiseen on?
  • Mistä voidaan sopia?
  • Ennen kuin on selvää, syntyykö alalle uusi valtakunnallinen työehtosopimus, mitä ehtoja yrityksessä pitää noudattaa?
  • Julkisuudessa puhutaan työehtosopimusten jälkivaikutuksesta. Mitä jälkivaikutuksella tarkoitetaan ja mihin se perustuu?

Kouluttajana johtaja Janne Makkula, Suomen Yrittäjät

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien työpaikkasopimisen osaamiskeskuksen toimintoja. Paikallisesta sopimisesta voit lukea lisää täällä.

Varaa paikkasi viimeistään 29.11.2021.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Hinta
Maksuton
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Mitä hintaan kuuluu?
Koulutuksen hintaan sisältyvät varsinaisen koulutuksen lisäksi videotallenne koulutuksesta sekä koulutuksen materiaali. Tallenne ja materiaali toimitetaan kaikille ilmoittautuneille, joten vaikka et pääsisikään osallistumaan itse koulutukseen, saat tallenteen ja materiaalin itsellesi. Tallenne vastaa koulutusta.

Miten mukaan etäkoulutukseen?
Etäkoulutuksiimme voit osallistua tietokoneella, jossa on kaiuttimet ja verkkoyhteys. Osallistuminen on mahdollista myös älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella. Saat linkin osallistumiseen tuntia ennen tilaisuutta. Samassa sähköpostissa on myös lisäohjeita alustan käyttöön. Löydät osallistumislinkin myös ilmoittautumisvahvistuksesta.

Kysyttävää?
Lisätietoa saat sähköpostitse koulutus@yrittajat.fi tai puhelimitse 09 229 229 62.

Tämän tapahtuman tietosuoja-asioissa voit olla yhteydessä: Heidi Jäntti, heidi.jantti@yrittajat.fi