Savon Yrittäjät
 • Etäkoulutus

YOM etäkoulutus: Google Data Studio ja Google Tag Manager (digikäyttäjä)

Verkossa
 • Savon Yrittäjät

Koulutuksiin voivat osallistua vain Pohjois-Savon pk-yrittäjät ja heidän henkilöstönsä.

Googlen Data Studio on Googlen veloitukseton raportoinnin työkalu, jolla onnistuu esittää ja visualisoida dataa useasta eri lähteestä reaaliaikaisesti. Tässä koulutuksessa käymme läpi Data Studion toimintaperiaatteen ja muutamia yleisimpiä käyttökohteita erityisesti markkinoinnin näkökulmasta käytännönläheisesti.

Googlen Tag Manager sitä vastoin on Googlen niin ikään veloitukseton tägienhallintajärjestelmä, jolla voidaan yhdellä työkalulla hallinnoida eri, pääasiassa markkinoinnin työkalujen, verkkosivustolle lisättäviä skriptejä, eli koodinpätkiä. Tällaisia skriptejä useimpien yritysten verkkosivustoilla on mm. Google Analyticsin seurantaskripti ja Metan Pikseli. Koulutuksessa käydään läpi, mitä hyötyä keskitetystä tagienhallinnasta on, ja kuinka Tag Manageria käytetään käytönnössä.

SISÄLTÖ:

 • Data Studio
  • perustaminen ja käyttöönotto
  • tietolähteet ja niiden yhdistäminen
  • raporttien luominen ja muokkaaminen
  • raporttien jakaminen
 • Tag Manager
  • keskitetyn tägienhallinnan hyödyt: helppous ja evästeiden hallinta
  • käyttöönotto
  • tägien ja triggerien määrittäminen
  • toiminnan testaaminen
 • Segmentointi ja sen kriteerit käytännössä

ESITIEDOT: Koulutuksen osallistujan on käytettävä Google Analyticsia. Varmista, että sinulla on koulutukseen osallistuessasi pääsy verkkosivustosi julkaisujärjestelmään (mieluiten täydet käyttöoikeudet) sekä yrityksesi Google Analytics-tilin käyttöoikeus (mieluiten järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet).

TOTEUTUSTAPA: Kurssi toteutetaan verkkokurssina yhdellä maailman suosituimmista verkkokurssityökaluista, GoToWebinarilla. Työkalun käyttö ei vaadi ennakko-osaamista, ja saat ohjeet kurssille liittymiseen sähköpostitse. Jos kaikille osallistujille sopii, kurssi myös tallennetaan, joten voit palata kurssin sisältöön myös sen jälkeen.

AIKA JA PAIKKA: ETÄKOULUTUS TO 23.2.2023 KLO 9-12:30 JA TO 2.3.2023 KLO 10-13:30

ILMOTTAUTUMISET: 15.2.2023 MENNESSÄ: https://bit.ly/tagmanageryom

HINTA: MAKSUTON. (ovh. norm. 174 €) (koulutukseen voivat osallistua AINOASTAAN pk-yritykset ja yritysten henkilöstö Pohjois-Savon alue, henkilöstön määrä 1–249; tuettu koulutus kerryttää de minimis -tukea.)

Ilmoittautumisajan jälkeen tulleista peruutuksista tai perumatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koulutuksen normaalin ovh. suuruisen osallistumismaksun (peruutus viikkoa ennen koulutusta).

HUOM: Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä.

KOULUTTAJA: InFlown yrittäjä, KTM Oskari Uotinen. Oskari on ollut yrittäjänä kymmenen vuoden ajan keskittyen erityisesti yritysten kouluttamiseen ja konsultoimiseen aiheena digitalisaatio ja markkinointi.

JÄRJESTÄJÄ: Yrityksen osaajat menestyvät -palvelu, joka on pääosin Euroopan sosiaalirahaston (ESR), Etelä-Savon ELY-keskuksen sekä Pohjois-Savon liiton rahoittama. Lisätietoa www.yrittajat.fi/yom ja Facebookissa YOM-palvelu.

LISÄTIETOJA: Kouluttaja Oskari Uotinen, p. 044 502 9658 tai oskari.uotinen@inflow.fi tai projektikoordinaattori Reetta Simpanen, reetta.simpanen@yrittajat.fi puh. 050 430 6181

Ilmoittaudu tästä mukaan