Haastava some YOM
 • Etäkoulutus

YOM etäkoulutus: Haastava some

Verkossa

Koulutuksiin voivat osallistua vain Pohjois-Savon pk-yrittäjät ja heidän henkilöstö.

Yrityksien näkyvyys verkossa ja eri sosiaalisen median kanavissa on tärkeä osa digitalisaatiota ja ylipäätään nykyajan liiketoimintaa. Kiistämättömien etujensa lisäksi some voi myös haastaa yrittäjiä ja yrityksiä. Erityisen hankalia ovat tilanteet, joissa yritys on joutunut maalittamisen, verkkohyökkäyksen tai muun trollauksen kohteeksi. Tilanne voi päätyä jopa niin pahaksi, että ulkopuolinen taho saa haltuunsa yrityksen some kanavat ja jakaa niissä epämääräistä sisältöä yrityksen nimissä.

Olipa kyseessä mikä tahansa sosiaaliseen mediaan kytkeytyvä tilanne, vaatii se aina välitöntä ja oikeanlaista toimintaa. Tilanteen pitkittyessä vaakalaudalla voi olla yrityksen maine ja luotettavuus sekä niistä seuraavat taloudelliset haasteet. 

Tämä koulutus keskittyy siihen, mitä haasteita some voi tuoda eteemme, miten tähän kaikkeen voisi varautua ja millaisilla työkaluilla haasteita lähdetään selättämään, mikäli ne toteutuvat käytännössä.

Hyvällä varautumisella ja haasteiden tiedostamisella yritys varmistaa toimintansa jatkuvuuden keskeytyksettä myös sosiaalisessa mediassa, vaikka se kohtaisikin siellä yllättäviä tilanteita.

Koulutuksessa käydään läpi seuraavia näkökulmia:

 • Mitä tehdä, jos saat haastavia tai jopa epäasiallisia viestejä yrityksesi some- kanaviin?
 • Milloin viesti kannattaa jättää huomiotta ja toisaalta millainen viestintä kannattaa katkaista alkutekijöihinsä?
 • Entä jos joku alkaa kysellä vaikeita kysymyksiä, eivätkä mitkään vastaukset tunnu riittäviltä?
 • Miten toimia, jos joku kaappaa sosiaalisen median tilisi, miten tilanne tyypillisesti etenee ja miten some kanavat kannattaa suojata?
 • Missä menee nettikiusaamisen raja, voiko yritystä kiusata?
 • Mitä maalittaminen on, miten sitä harjoitetaan?
 • Entä jos oma kommenttisi päätyy viraali-ilmiöksi, voiko viraali-ilmiöitä pysäyttää?
 • Mitä somen eri käsitteet tarkoittavat käytännössä?

Näitä aiheita lähestytään sekä teorian, että käytännön tasolta, kuitenkin mahdollisimman maalaisjärkisesti. Koulutuksen jälkeen yritys on tietoisempi siitä, miten se voi varautua haasteisiin ja turvata omat some kanavansa.

Laitevaatimukset ja aiempi osaaminen:

 • Koulutus järjestetään etäyhteyksin Google Meet palvelussa, johon koulutukseen ilmoittautuneet saavat kutsun sähköpostitse viimeistään kahta päivää ennen tapahtumaa.
 • Koulutukseen osallistutaan omalta tietokoneelta käsin, jossa on web-kamera/mikrofoni, jolloin pystyt osallistumaan koulutukseen ja esittämään kysymyksiä kouluttajalle.

AIKA JA PAIKKA: ETÄKOULUTUS KE 19.1.2022 KLO 9:00-12:30

ILMOTTAUTUMISET: 11.1.2022 MENNESSÄ: bit.ly/haastavasome122

HINTA: MAKSUTON. (koulutukseen voivat osallistua AINOASTAAN pk-yritykset ja yritysten henkilöstö Pohjois-Savon alue, henkilöstön määrä 1–249; tuettu koulutus kerryttää de minimis -tukea.)

Ilmoittautumisajan jälkeen tulleista peruutuksista tai perumatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme 50 € osallistumismaksun (peruutus viikkoa ennen koulutusta).

HUOM: Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä.

KOULUTTAJA: Kouluttaja: Heidi Ilmonen puh. 040 733 0011, heidi@sqcoy.fi
Heidi on perustanut Salus Qualitas Consulting Oy kollegansa kanssa vuonna 2013. Oman asiakastietojärjestelmän rakentaminen toi eteen erilaiset tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvät kysymykset, jotka vaativat aiheeseen perehtymistä ja käsitteiden järkiperäistämistä. Tietosuojaan ja tietoturvaan kytkeytyvät erilaiset näkökulmat ovatkin nykyään yrityksen päätoimialaa koulutuksien ja neuvonnan saralla.

JÄRJESTÄJÄ: Yrityksen osaajat menestyvät -palvelu, joka on pääosin Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Savon liiton rahoittama. Lisätietoa www.yrittajat.fi/yom ja Facebookissa YOM-palvelu.

LISÄTIETOJA: Heidi Ilmonen puh. 040 733 0011 tai Projektikoordinaattori Niko Knuutinen, p. 050 476 2093 tai niko.knuutinen@yrittajat.fi

Ilmoittaudu tästä mukaan