Savon Yrittäjät
  • Etäkoulutus

YOM etäkoulutus: Nollabudjetin markkinointi somessa ja hakukoneissa (digistarttaaja)

Verkossa
  • Savon Yrittäjät

Koulutuksiin voivat osallistua vain Pohjois-Savon pk-yrittäjät ja heidän henkilöstönsä.

Markkinointi somessa ja hakukoneissa vaatii aikaa, näkemystä ja rahaa, mutta tuota jälkimmäistä – rahaa, on yleensä pienyrityksissä käytettävissä vähän. Mitä siis tehdä?

Tässä koulutuksessa lähdetään liikkeelle siitä, että rahaa ei saa käyttää euroakaan ja tuloksia pitäisi silti saada. Luomme näkemyksiä siihen, miten markkinoida, kun euroja ei ole. Mitä kaikkea voi tehdä ilmaiseksi ja edistää silti yrityksen näkyvyyttä ja asiakashankintaa?

Nollabudjetin markkinointi vaatii aikaa, luovuutta, tunteiden herättämistä, järjestelmällisyyttä ja säännönmukaista tekemistä usein yrittäjältä itseltään, mutta sen voi saada toimimaan. Ja sitten, kun löytää niitä ilmaiseksi toimivia asiakashankinnan reseptejä, voi niihin panostaa sitä rahaakin, kun tietää sen tuovan tuloksia.

Koulutuksessa käydään läpi nollabudjetin markkinointiteemaa sosiaalisen median ja hakukonenäkyvyyden kulmista:

  • Näkyvyys ja sosiaaliset mediat: Miten saada näkyvyyttä omalle viestinnälle ilman rahaa?
  • Näkyvyys hakukoneissa: Mitä voit tehdä parantaaksesi yrityksesi näkyvyyttä Googlessa?

Aiheita käsitellään sopivalla kimaralla vinkkejä, konkreettisia esimerkkejä ja tausta-ajatuksia siitä, miksi kyseiset menetelmät toimivat. Teemme myös lyhyitä tehtäviä, mietintöjä ja ideointihetkiä, jolloin on aikaa viedä esitettyjä ajatuksia oman yrityksen tueksi. Tämän koulutuksen jälkeen yrittäjällä on nipullinen ilmaisia taktiikoita ja tekniikoita testattavana yrityksensä markkinointiin.

Laitevaatimukset ja aiempi osaaminen:

  • Koulutus järjestetään etäyhteyksin Google Meet palvelussa, johon osallistuneet saavat kutsun sähköpostitse viimeistään kahta päivää ennen tapahtumaa.
  • Koulutukseen tulee osallistua tietokoneelta käsin, jossa on web-kamera/mikrofoni, jolloin pystyt osallistumaan kaikkiin tehtäviin.
  • Aiempaa osaamista tai rekisteröintejä ei vaadita, joskin eniten koulutuksesta on hyötyä, mikäli sinulla on jo yritykselläsi verkkosivut, joita voit itse muokata, yrityksen sosiaalisen median tili (esim. Facebookissa), henkilökohtainen LinkedIn-tili ja yrityksen Google My Business profiili aktivoituna.

AIKA JA PAIKKA: ETÄKOULUTUS 18.1.2023 KLO 17-20:30

ILMOTTAUTUMISET 10.1.2023 MENNESAÄ: bit.ly/nollabudjetti23

HINTA: MAKSUTON. (koulutukseen voivat osallistua AINOASTAAN pk-yritykset ja yritysten henkilöstö Pohjois-Savon alue, henkilöstön määrä 1–249; tuettu koulutus kerryttää de minimis -tukea.)

Ilmoittautumisajan jälkeen tulleista peruutuksista tai perumatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme ovh. hinnan suuruisen osallistumismaksun (mahdollinen peruutus tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen koulutusta).

HUOM: Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä.

JÄRJESTÄJÄ: Yrityksen osaajat menestyvät -palvelu, joka on pääosin Euroopan sosiaalirahaston (ESR), Etelä-Savon ELY-keskuksen sekä Pohjois-Savon liiton rahoittama. Lisätietoa www.yrittajat.fi/yom ja Facebookissa YOM-palvelu.

Kouluttaja: Joona Kotilainen, Tovari Oy. Joona on 20-henkisen Markkinointitoimisto Tovarin (www.tovari.fi) toinen perustajista ja yrittäjistä. Lisäksi Joona luotsaa veljensä Miikan kanssa perustetun omintakeisen puusepänliikkeen Puuartistin markkinointia (www.puuartisti.fi). Molemmat yritykset ovat kasvaneet seitsemässä vuodessa kahden miehen yrityksistä useita ihmisiä työllistäviksi organisaatioiksi verrattain pienillä markkinointibudjeteilla – pitkälti tässä koulutuksessa käytäviä oppeja mukaillen.

Lisätietoja: Kouluttaja Joona Kotilainen, puh. 050 569 0586 (laita mieluiten tekstari, niin soitan takaisin), joona@tovari.fi (tavoittaa paremmin kuin puhelin)
tai projektikoordinaattori Reetta Simpanen, reetta.simpanen@yrittajat.fi puh. 050 430 6181

Ilmoittaudu tästä mukaan