Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Vantaan Yrittäjät
 • Matkat

Yrittäjämatka Madridiin

 • Vantaan Yrittäjät

Matka toteutuu, alla matkaohjelma.

Espanjan pääkaupunki Madrid on värikäs yhdistelmä perinnettä ja modernia nykypäivää. Se on kulttuurin, herkuttelun ja yöelämän keidas. Se on myös maan hallinnollinen keskus ja Espanjan kuningasperheen kotikaupunki.

Kaupungissa viehättää espanjankielisen maailman alkulähteet ja nykypäivän elämänrytmi. Madrid on paljon muutakin kuin sen tiivis keskusta. Ympärille on kasvanut useita mielenkiintoisia kyliä ja kaupunkeja. Matkan aikana tehdään yritysvierailuja ja yrittäjätapaamisia. Matkaan sisältyy puolihoito ja kokopäiväretket Toledoon ja Segoviaan.

PÄIVÄOHJELMA

 1. päivä torstai 11.4.2024
  Lento Helsinki-Madrid
  Iltapäivälento Helsingistä Madridiin. Saavuttuamme Barajasin lentokentälle opas vastaanottaa ryhmän ja ohjaa bussiin. Kuljetus hotellille. Majoittuminen erinomaisella paikalla sijaitsevaan keskusta hotelliin. Kevyt yhteinen tervetuloillallinen.
 2. päivä perjantai 12.4.2024
  Madridiin tutustumista ja yrittäjätapaaminen
  Aamiaisen jälkeen suomenkielinen opastettu kaupunkikierros, jonka aikana saadaan yleiskäsitys tästä lähes neljän miljoonan asukkaan pääkaupungista.

  Kun Habsburg-sukuinen kuningas Filip II päätti tehdä vähäpätöisestä Madridista imperiuminsa pääkaupungin, hovi nyrpisteli pikkukaupungin mutaisille kujille. Vuodesta 1561 nykypäivään mahtuu monenlaista: kuninkaallista loistoa että tavallisen kansan elämää. Fiestaa ja kovaa kurjuutta. Bussin kyydissä saamme kaupungista mahdollisimman laajan ja monipuolisen kuvan. Reitin varrella nähdään, kuinka Madrid on kasvanut ja levittäytynyt moneen suuntaan. Kiertoajelun aikana tutustutaan Madridin kuuluisimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin.

  Historiallisten kortteleiden lisäksi nähdään myös modernia Madridia mm. CTBA:n eli Cuatro Torres Business Area. Yhteisellä lounaalla tapaamme Madridissa asuvan suomalaisen yrittäjän. Loppu iltapäivä ja ilta vapaa-aikaa ostoskierrokselle kaupungin keskustassa, jossa lukuisia liikkeitä kaikenkokoisille kukkaroille tai omatoimiselle vierailulle Prado museoon. Museossa on nähtävillä yhteensä noin 6000 taideteosta sisältäen mm. maailman merkittävimmän espanjalaisen maalaustaiteen kokoelman 1800-luvulle asti. Lisäksi esillä loistava kokoelma flaamilaista ja italialaista taidetta.

  Museo sijaitsee uusklassista tyyliä edustavassa rakennuksessa, jonka arkkitehti Juan de Villanueva suunnitteli v. 1785 alunperin Luonnontieteen museoksi. Rafael Moneon suunnittelema laajennusosa avattiin yleisölle syksyllä 2007.

  Halukkaille mahdollisuus lähteä illalla flamencoesitykseen.
 3. päivä lauantai 13.4.2024
  Kokopäiväretki Toledoon

  Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdetään 70 km päähän Madridista Toledoon. Se on maan entinen maurilaisvaikutteinen pääkaupunki.

  Keskiajan kulttuurien lumoava sekoitus kaupungissa, joka on niin täynnä taideaarteita, että sinne tehty päiväretki on anniltaan huikea. UNESCO on suojellut Espanjan entistä pääkaupunkia vuodesta 1986 alkaen.
  Keskiajalla kristittyjen, juutalaisten ja maurien harmooninen yhteiselo teki Toledosta kulttuurisesti ja taloudellisesti kukoistavan kaupungin. Täällä toimineet kääntäjäkoulun oppineet tekivät renessanssin aatteet mahdollisiksi nostamalla unohduksissa olleet antiikin ajan viisaudet uudestaan sivistyneistön tietoisuuteen.

  Kävelykierroksella tutustutaan parhaisiin nähtävyyksiin kuten Santo Tomen –kappeliin, jossa on mm. El Grecon kuuluisa ”Kreivi Orgazin Hautajaiset”-teos ja katedraaliin, jota pidetään eräänä maailman loistavimmista goottilaisista rakennuksista. Arkkipiispojen poliittiselle painoarvolle antoivat lisäpainoa kirkon taideaarteet.

  Vierailu Toledoon ei olisi täydellinen ilman herkullisen marsipaanin maistamista.

  HUOMIO | Historiallisessa keskustan mukulakivikaduilla on jonkin verran ylämäkeä ja nousuja.
  Päivän aikana yhteinen lounas. Myöhemmin iltapäivällä paluu takaisin Madridiin.
  Ilta vapaa-aikaa lähteä vaikka Oopperaan.
 4. päivä Sunnuntai 14.4.2024
  Kokopäiväretki Segoviaan

  Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Castilla y Leonin itsehallintoalueen kaakkoisnurkassa sijaitsevaan Segovian kaupunkiin, jonka laivamainen vanhakaupunki on aseteltu kukkulan päälle. Ajomatka Guadarrama -vuoren tunnelin kautta Segoviaan kestää noin tunnin.

  Retken kohteena ovat Segovian historiallinen vanhakaupunki ja sen mielenkiintoisimmat nähtävyydet kuten roomalaisten akvedukti, myöhäisgoottilainen Katedraali ja Alcazar-linnoitus. Nämä valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1985.

  Segoviassa tehdään kävely vanhan kaupungin halki Plaza Mayor- pääaukiolle. Kaupungin halki rakennetusta akveduktista on muodostunut historiallisen Espanjan symboli. Euroopan viimeisimpiä goottilaistyylisiä rakennuksia on Segovian Katedraali, Santa Maria de Segovia, jonka rakennustyöt aloitettiin 1525.

  Vanhan keskustan toisessa päässä, kalliotörmällä sijaitseva Alcazar on sadunomainen näky, jota Walt Disneykin ihaili. Se oli keskiajalla alueen monarkkien suosima residenssi, kunnes hovi muutti Madridiin vuonna 1561. Segovian kulttuuriperintöä rikastuttavat myös kauniit kirkot, mielenkiintoiset juutalaiskorttelit kaupunkimuurin läheisyydessä sekä useat keskiaikaiset sotilasarkkitehtuuria edustavat rakennukset.
  Iltapäivällä paluu Madridiin.

  Illalla vapaa-aikaa vaikka käydä tapas-illallisella läheisessä kauppahallissa ja nauttia sen herkkutiskien antimista.
 5. päivä Maanantai 15.4.2024
  Madrid-Helsinki

  Varhainen aamiainen ja kuljetus lentokentälle.
  Finnairin suora lento Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä.

Finnairin lennot
11.4. klo 16.40 – 20.05 | Helsinki-Madrid, AY1661
15.4. klo 10.15 – 15.25 | Madrid-Helsinki, AY1662

Majoitus
Erittäin hyvällä sijainnilla oleva hotelli Gran Vía -kadun tuntumassa:
Hotel Sterling *** Calle de San Bernardo, 29, 31, 28015 Madrid
Lähin metroasema on Santo Domingo (200 m). Lähellä ostosmahdollisuudet ja kävelymatka päänähtävyyksiin kuten Puerta del Sol, Plaza Mayor tai kuninkaanlinna.

Matkan hintaan sisältyy

 • majoitus keskusta hotellissa kahden hengen tai yhden hengen huoneissa
 • buffet aamiainen
 • kolme lounasta juomineen (kolme ruokalajia, vesi ja ¼ talonviini)
 • illallinen juomineen
 • lennot turistiluokassa veroineen (sisältää käsimatkatavaran ja yksi laukku ruumaan)
 • lentokenttäkuljetukset, verot ja tiemaksut
 • retket sisäänpääsyineen ohjelman mukaisesti
 • suomenkielinen opastus retkillä ohjelman mukaisesti
 • yritysvierailut
 • alv

  Lisämaksusta valinnaiset käyntikohteet: Prado museo, Flamencoshow, ooppera.

Yleistä
Matkaehdot tulevat varausvahvistuksen liitteenä. Hinta sisältää minimissään 25 lähtijää. Ohjelma sitoumuksetta. Lähtökirje ja e-lentoliput lähetetään kotiin noin yksi kuukausi ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä
SoileTours Oy on Kuluttajaviraston hyväksymä rekisteröity matkanjärjestäjä KKV 3725/00/MjU
Vakuus asetettu Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon.
Suomen Matkatoimistoalan liitto ry:n jäsen SMALL 24995

llmoittautumiset 7.12.2023 mennessä
Anne Nordström
info@soiletours.com
Annelta voi myös tiedustella lisätietoja matkasta.

Matkan hinta kahden hengen huoneessa: 1 664 e/hlö + 308 e lisämaksu yhden hengen huoneessa.