21.9.2017 klo 09:48
Tiedote

Ammatillinen koulutus uudistuu – tietoa yrittäjille!

Ammatillinen koulutus uudistuu 1.1.2018 alkaen. Uudistuksen ydinasioita ovat yksilöiden ja yritysten osaamis- ja kehittämistarpeista lähtevät opinnot, jota toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa.

– Uudistus tarvitaan. Ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille ja yrittäjille monia mahdollisuuksia varmistaa ammattitaitoisen työvoiman saatavuus sekä osaamisen ylläpito työ- tai yrittäjyysuran aikana, johtaja Veli-Matti Lamppu Suomen Yrittäjistä sanoo.

Osaamista hankitaan tutkinnon osien avulla. Tämä mahdollistaa työntekijän tai yrittäjän pieneenkin osaamistarpeeseen vastaamisen. Valinnaisuuden lisääntyessä, tutkintoon voi liitää omaa osaamista tukevia osia.

– Koulutussopimus, oppisopimus ja niiden yhdistelmät tarjoavat uusia mahdollisuuksia opiskelijoiden työllistymiseen ja auttavat yrityksiä saamaan sopivia työntekijöitä.

– Lisäksi yrittäjä voi kehittää omaan osaamistaan yrittäjän oppisopimuskoulutuksella ja yrittäjätutkinnolla.

Tietoa tarjolla eri puolilla Suomea

Syksyllä 2017 Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja kauppakamarit ovat mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen kiertueella kuudella paikkakunnalla. Tilaisuudet ovat Oulussa 27.9., Helsingissä 4.10., Kuopiossa 5.10., Tampereella 25.10. ja Turussa 1.11.

Tilaisuuksissa saa tietoa reformin toimeenpanoon liittyvistä käytännön kysymyksistä, muun muassa opintojen henkilökohtaistamisesta, opintojen ohjauksesta, opiskelijavalinnoista, tutkintojen perusteista, koulutuksen laadusta sekä työpaikalla oppimisesta uudessa ammatillisessa koulutuksessa.

Suunnitteilla on myös yrittäjille tarkoitettuja tilaisuuksia alkuvuodelle 2018.

Kuva: Pixhill

Lisätietoa:

Lue lisää ammatillisen koulutuksen uudistuksesta tästä.

johtaja Veli-Matti Lamppu, Suomen Yrittäjät, p. 050 344 2554, veli-matti.lamppu@yrittajat.fi