Myytti: Olen korvaamaton

“Ilman minua tämä yritys kuolisi. Olen yritykseni ydin. Olen korvaamaton!”

Yksinyrittäjänä tai pienen yrityksen omistajana saatat ajatella juuri näin. Olet ainoa henkilö yrityksessäsi, joka työskentelee yrityksesi asiakkaiden kanssa. Olet yrityksesi ainoat kasvot ulospäin. Näet, että ilman osaamistasi, työpanostasi ja rooliasi yrityksesi liiketoiminta lakkaisi. Olet siis korvaamaton.

Tämä on kuitenkin myytti, jonka aika on murtua. Kukaan meistä yrittäjistä ei ole korvaamaton. Ei edes yksin yrittävä huippuasiantuntija, joka on kasvattanut itsestään henkilöbrändin. Miten sitten löytää polku, jonka päässä on korvattavissa oleva yrittäjä, myytävissä oleva liiketoiminta ja innostava uusi ajanjakso?

Korvaamattomuuden myytin purku lähtee liikkeelle omien korvien välistä. Jos kaikki tieto yrityksesi toiminnasta sijaitsee vain sinun korviesi välissä, silloin todellakin olet yrittäjänä korvaamaton.

Yrittäjänä sinulla on siis valta rakentaa yrittäjyydestäsi joko korvaamatonta tai korvattavaa. Kun oman yrityksen palvelut on tuotteistettu ja dokumentoitu, sopimukset asiakkaiden kanssa tehty täsmällisesti ja asiakastieto ajan tasalla hyvin kirjattuina, niin silloin oman alan hyvä tekijä pystyy perehdytyksen jälkeen korvaamaan sinut ja ostamaan yrityksesi liiketoiminnat.

Kun olet korvattavissa, yrityksesi liiketoiminta saa jatkajan, jolta säästyy niin aikaa kuin rahaa oman yritystoiminnan käynnistämisessä. Suomi tarvitsee lisää korvattavia yrittäjiä ja fiksuja omistajanvaihdoksia, myös yksinyrittäjien joukossa.

Rakenna siis sinäkin itsestäsi korvattavissa oleva yrittäjä! Älä jämähdä, ole vapaa!