Myytti: Ostajaa ei löydy

Valitettavan moni yksinyrittäjä ja pienen yrityksen omistaja todella ajattelee näin. Ja aivan turhaan. Ostajaa ei löydy on omistajanvaihdoksia estävä myytti, jonka aika on murtua viimeistään nyt.

“Kukaan ei kuitenkaan halua ostaa pientä yritystäni. Ja jos joku sattuisi haluamaankin, eihän kukaan halua tästä mitään maksaa. Ei siis kannata edes alkaa myymään. Liikaa vaivaa. Helpompi vain vähitellen lopettaa koko toiminta.”

Ostajia nimittäin on ja niitä löytyy. Tärkeintä on opetella katsomaan omaa yritystä ostajan silmin: mitä ostaja haluaa ja kaipaa ostettavalta yritykseltä.

Usein ostaja näkee ostettavassa yrityksessä asioita, joita myyjä ei näe arvokkaina tai yrityksen jatkon kannalta mielenkiintoisina. Ostaja katsoo ostettavan yrityksen tulevaisuutta usein ihan uudesta näkökulmasta. 

Ostamisen esteinä voi myös olla epävarmuus yrityksen kunnosta. Ostajat eivät pidä yllätyksistä, joten myyjän kannattaa olla ensimmäisestä tapaamisesta lähtien täysin avoin ja kertoa niin hyvät kuin huonot puolet, koska huonot puolet tulevat aina esiin. Avoimuus tekee keskusteluista antoisampaa ja rakentaa luottamusta. Ostaja ei odota yrityksesi olevan täydellinen.

Epärealistinen hintapyyntö on myös tapa karkottaa ostajia. Sopiva hinta löytyy aina, mutta jos myyjä vaatii liikaa, ostajaa ei todellakaan löydy.

Ostaja voi myös haluta ostaa eri asiaa kuin myyjä haluaa myydä. Esimerkiksi usein ostaja haluaa ostaa yrityksen liiketoiminnan, ei sen osakekantaa. Kannattaa siis perehtyä eri vaihtoehtoihin ja valmistautua myymään oma yritystoiminta ostajan haluamalla tavalla.

Omistajanvaihdokseen pätee sama lainalaisuus kuin mihin tahansa kaupankäyntiin. Jos ostaja ei tiedä, että tuote on kaupan, vaikea sitä on ostaa. Myytävä yritys kannattaakin laittaa julkiseen myyntiin, mainostaa ja markkinoida sitä kuten mitä tahansa myytävää palvelua.

Ostaja löytyy aina – jos vain haluaa sen löytyvän!