YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

Henri Hytönen | Vantaan Seudun Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä 2025
Kausiajattelun kannattaja
Vantaan Seudun Vuoden nuori yrittäjä 2025 on Henri Hytönen, Hej Ravintelit Oy. Hän luotsaa kortteliravintola Vinteroa Tikkurilassa. Tavoitteena on tarjota vantaalaisille bistrotunnelmaa laadukkaan keittiön, mielenkiintoisten viinien ja rennon palvelun myötä.
Vantaan Yrittäjät perustelee Henri Hytösen valintaa hänen uutta luovalla ja menestyksekkäällä työllään. Yritys kasvaa kannattavasti. Liikevaihto on noussut runsaaseen miljoonaan euroon vuodessa. Henkilöstö on sitoutunutta ja hyvä työilmapiiri heijastuu myös asiakkaiden viihtyvyyteen.
Hytösen lisäksi yrityksessä osakkaina ovat vaimo Janita Hytönen ja opiskelukaveri Sallamari Pietilä. Henri vastaa toimitusjohtajana pääasiassa Vinterosta, Sallamari enemmän yrittäjien toisesta ravintolasta Ragazza Pasta Bar:sta Vuosaaressa ja Janita Hej Ravintelit Oy:n talousasioista.
Peruskoulutukseltaan vantaalainen 32-vuotias yrittäjä on kokki. Hytönen ja Pietilä tutustuivat Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa. He valmistuivat vuonna 2019 ruokatuotannon johtamisen restonomeiksi. Hytösen opiskeluihin sisältyi lisäksi ruokayrittäjän erikoislinjan opinnot. Myös Vinteron keittiömestari kuuluu samaan opiskelijaporukkaan.
Oma yritys on kiinnostanut Hytöstä aina. Itse asiassa opiskelu alalle (AMK) on tähdännyt koko ajan oman ravintolan avaamiseen.
– Aluksi arvelutti perustaa ravintola Tikkurilaan. Vinteron sijainti on hieman sivussa eikä lähellä ole parkkipaikkoja. Tämä näkyy päivällä lounasvieraiden määrässä, mutta ei enää illalla, hän toteaa. Vinterosta löytyy 46 asiakaspaikkaa. Henkilökuntaa on tällä hetkellä 11 Vinterossa ja Ragazzassa viisi.
Hytönen on myös kolmevuotiaan taaperon isä. Yrittäjä itse työskenteleekin mieluiten aamupäivisin, jotta voi viettää aikaa perheen parissa iltaisin. Heinäkuussa Vintero on kiinni. Koko henkilökunta saa silloin lomailla.
Vinterossa menu pohjautuu vahvasti kausipohjaiseen ajatteluun. Raaka-aineissa käytetään mahdollisuuksien mukaan kotimaista alkuperää olevia tuotteita. Esim. ravintolassa tarjottava hanhi tulee Hauhalan Hanhitilalta Etelä-Savosta. Myös lähituotantoa pyritään suosimaan, esim. tilamaitoa Klaukkalasta Nurmijärveltä ja erikoisemmat kauden kasvikset Vantaan Korsosta. Viinien valinnassakin vedetään kotiinpäin. Kolmesta viinitukkurista yksi on suomalaisomisteinen viinitila Bordeauxissa. Oluet tulevat aivan naapurista, Tuusulasta.
Hytönen ei näe paluuta palkkatöihin sillä yrittäjyys on se, mitä hän haluaa tehdä. Toiminnan laajentaminen uusilla ravintoloilla, tapahtumilla ja cateringillä, on pohdinnassa.
Lisätiedot
Henri Hytönen
Hej Ravintelit Oy
henkka@vintero.fi
P. 0458645492
Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
esa.manttari@yrittajat.fi
P. 0400 557 411
Kuva: Petri Virkkunen