5.9.2017 klo 11:17
Uutinen

Jättiläinen laajenee: Ideaparkiin avautuu Pohjoismaiden suurin autokauppa

Lempäälään avautuu ensi kesänä Pohjoismaiden suurin täyden palvelun vaihtoautokeskus. Samalla Ideaparkin vuokrattava liiketila kasvaa reilusti.

Tänään julkistetun tiedotteen mukaan ensimmäisinä uudessa 1,5 hehtaarin lisäosassa aloittavat Kamux, Vehon Vaihto+, Mobila/Wetteri ja Koskipesu. Uudessa autokeskuksessa myydään arviolta 10 000–15 000 autoa vuodessa. Laajennus tuo alueelle arviolta 100 uutta työpaikkaa.

– Ideaparkiin tulee Suomen isoin sisäautokaupan keskittymä. Täällä on tarjolla 1000 vaihtoautoa sekä täydet katsastus-, huolto-, rengas- ja korjauspalvelut. Laajennuksen myötä Ideaparkin vuokrattava liiketila kasvaa 115 000 neliöön. Täällä on Suomen suurin valikoima kauppoja, palveluja ja elämyksiä jokaiseen makuun, Ideaparkin perustaja ja suurin omistaja Toivo Sukari sanoo.

Sukarin mukaan uudistus on ainutlaatuinen kauppakeskusrintamalla jopa maailmanlaajuisesti. Vastaavaa kauppakeskuksessa toimivaa täyden palvelun autokauppakeskittymää ei ole muualla.

Suomen suurin kauppakeskus kasvattaa tarjontaansa miesasiakkaille kaksi kertaa Ratinan stadionin kokoisella laajennoksella. Samalla Ideapark lisää kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa.

– Tällainen kokonaisuus on ensimmäinen ja ainoa Suomessa. Se lisää varmasti myös matkailua. Täällä on kaikille perheenjäsenille mielenkiintoista tekemistä: muotia, autoja, hyvinvointipalveluja, rentoutumista ja ravintoloita. Tapahtumia ja kulttuuritarjontaa on joka viikonloppu, ja alueella voi harrastaa yli 30 urheilulajia. Syyskuun lopulla rallin SM-sarja huipentuu yleisöerikoiskokeeseen Ideaparkin pihalle, kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola kertoo.

Autokauppa kasvaa tänä ja ensi vuonna

Ideaparkin autokauppakeskittymä nousee aikana, jolloin autokauppa on vahvassa kasvussa. Autoala ennustaa kasvun jatkuvan ensi vuonna. Henkilöautojen rekisteröinti kasvoi tänä vuonna 0,8 prosenttia ja ensi vuonna luvun ennustetaan olevan neljä prosenttia.

– Ideapark on ainutlaatuinen kauppakeskuskonsepti Suomessa, ja tuleva vaihtoautokeskus sopii erinomaisesti Kamuxin kasvusuunnitelmiin ja Suomen myymäläverkoston laajentamiseen, Kamuxin maajohtaja Jussi Mäkinen perustelee.

Kamuxin myymälä on kooltaan noin 3 000 neliömetriä eli ketjun toiseksi suurin Suomessa. Vaihto+ perustaa Ideaparkiin sen sijaan valtakunnallisen noutopisteen.

– Tuomme Ideaparkiin ainoana alan toimijana kaiken merkkisten autojen huoltopalvelut noin seitsemän miljoonan vuotuisen asiakkaan saavutettaviksi, sanoo Vaihtoplus-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pertti Nieminen.

Ideapark Lempäälän pohjoispäädyn laajennusosan rakennustyöt alkavat 15.9.2017. Uusi liikesiipi avataan kesäkuussa 2018. Liiketiloista 80 prosenttia on vuokrattu.

Yrittäjäsanomat