27.1.2020 klo 12:53
Uutinen

Kauppiastalo kävelykadulle

Kävelykadun ja Kasarmikadun kulmassa avataan uusi Kauppiastalo Kiviluoto. Perinteikkään kauppapaikan muutostyöt käynnistyvät helmikuun alussa ja valmista pitäisi olla jo maaliskuussa.

Hämeenlinnan keskustassa on liiketilaa hyvin tarjolla. Goodman on siirtänyt painopistettä moottoritien suuntaan tyhjentäen ydinkeskustaa ja kävelykatua kaupoista ja ravintoloista. Reskan kulmassa kauppiaat ja kiinteistöyhtiö ovat yhdessä havahtuneet tähän ja lähteneet kehittämään toimintamallia: kauppiastaloa. Muutostyöt tehdään nopealla aikataululla ja valmista pitäisi olla jo maaliskuussa.

Yritykset ovat asettaneet kauppiastalon tavoitteeksi luoda yksilöllisesti palvelevien liikkeiden kokonaisuus. Liikkeet tarjoavat yhdessä asiakkailleen miellyttävän ostokokemuksen. Kahdessa tasossa olevien liiketilojen välillä asiakaskulkua varten sisälle avataan portaat. Korkeuseron vuoksi molemmat tasot ovat katutasoja, joihin tulee omat sisäänkäynnit. Portaiden yläpäähän rakentuu uusi tila, jossa asiakkaat voivat viihtyä ja levähtää ostostensa lomassa.

Perinteet ja uusi ajattelu kohtaavat

– Kiviluoto haluaa erottautua edukseen inspiroivana ja perinteikkäinä kauppiastalona Reskan kulmalla keskustassa, kertoo Kiinteistö Oy Kiviluodon hallituksen puheenjohtaja Jarmo Eskelinen.

– Uskomme, että kauppiastalon uusi liikeidea on sitä, mitä keskustaan on odotettu. Eskelinen summaa.

Kauppiastalossa toimiva Pentik uudistaa myymäläänsä. Uutena myymälänä talossa aloittaa perinteikäs Naisten Pukutehdas. Palveluita talossa täydentää Kauneushuone Valentina. Kiviluodon kiinteistöön kuuluva design Sisustustalo Lehmusto Kasarminkadulla jatkaa yli 40-vuotiasta toimintaansa. Kiinteistyöyhtiön mukaan kauppiastalossa on tilaa vielä myös yhdelle uudelle yritykselle.