3.10.2017 klo 10:14
Uutinen

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti edelleen toimitusjohtaja, varatuomari Kimmo Hanhisalo, Kokkolasta

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n sääntömääräinen vuosikokous kokoontui maanantai-iltana Kälviällä. Kokouksen alussa Petri Jylhä esitteli aluehallintouudistuksen maakuntaosoita. Kokouksessa mm. hyväksyttiin Keski-Pohjanmaan Yrittäjien tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016. Vuosikokous myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille, toimitusjohtajalle ja tilivelvollisille vuodelta 2016. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Petri Jylhä.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien vuosikokous oli tyytyväinen kuluneen vuoden 2017 toimintaan. Kokous totesi, että valtionaluehallinnon ja sen viranomaistehtävien asiakaslähtöisyys, saatavuus ja tehokkuus on turvattava yrityksille myös kunnissa.

Vuoden 2018 toiminnassa päätettiin mm. keskittyä alueen jäsenyritysten yritysneuvontaan ja yrityspalveluiden alueelliseen turvaamiseen Jatkossa päätettiin edistää edelleen yrittäjyyttä ja alueen menestymistä jatkamalla tiivistä yhteistyötä aluehallintouudistuksessa Keski-, Pohjois-Pohjanmaan-, että Pohjanmaan päättävien elinten kanssa. Kansanedustajille nimettävät nimikkoyrittäjät tulevat edelleen olemaan tärkeässä roolissa tulevanakin vuonna. Lisäksi yksinyrittäjien toimintaa edistetään mm. verkostoitumisten avulla. Kansainvälistymis- ja omistajanvaihdosasioihin, sekä yrittäjän henkiseen jaksamiseen ja terveyden ylläpitoon keskitytään myös vuonna 2018. Oppisopimuskoulutuksen edistäminen ja kehittäminen ovat myös tärkeä osa painopistealueissa kuin myös digitalisaation edistäminen.

Luottamushenkilövalinnat

Järjestön puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti edelleen jatkamaan toimitusjohtaja Kimmo Hanhisalo Kokkolasta myös vuodelle 2018. Kimmo Hanhisalo on Suomen Yrittäjien hallituksen- ja työmarkkinavaltuuskunnan jäsen. Hanhisalo on lisäksi mukana useassa merkittävässä maakunnallisessa luottamustoimessa.

Varapuheenjohtajiksi valittiin vuodelle 2018 edelleen Tapio Uusitalo Nivalasta, sekä Nina Enlund Teerijärveltä. Varapuheenjohtaja Tuula Antti-Roiko esitti kiitoksen kuluneista vuosista ja ilmoitti työkiireiden vuoksi jättävänsä varapuheenjohtajuuden. Valittiin yksimielisesti uudeksi varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018 Jarmo Nahkala Alavieskasta.

Tuula Anttiroiko palkittiin hopeisella yrittäjärannekorulla kiitoksena pyyteettömästä ja arvokkaasta työstä yrittäjäjärjestön hyväksi. Vuosikokous päätti lisäksi, että Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus voi hyväksyä hallitusjäsenten nimeämisen paikallisyhdistysten esityksestä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, K-P:n Yrittäjät p. 0500 561 145