29.4.2017 klo 08:02
Uutinen

Laulumusiikin ystävän taivas tulee Hämeenlinnaan

Laulujuhlille osallistuminen on itsestäänselvää, jos rakastaa laulua ja laulamista. Nanne Koskenranta osti ensimmäisenä liput Ylioppilaskunnan laulajien konserttiin.

Nanne Koskenrannan isä lauloi aina. Jos ei laulanut, niin vihelteli tai hyräili. Isä oli laulumiehiä, kuulunut aikoinaan Ylioppilaskunnan laulajiin. Siksipä Koskenranta osti ensimmäiseksi liput YL:n Laulujuhlien konserttiin.

– Olisin ostanut liput Vanajavesiristeilyllekin, mutta risteily on päällekkäin YL:n konsertin kanssa. Risteilystä täytyy siis luopua, toteaa Nanne Koskenranta.

Todellinen kuoro- ja laulumusiikinystävä käy mieluummin konserteissa kuin esimerkiksi teattereissa. Laulumusiikin ystäväksi Nanne Koskenranta kouliintui paitsi isänsä vaikutuksesta, osuutensa on myös isoisä Heikki Valanteella.

– Isoisä lauloi Laulumiehissä ja oli solistina Aino Actén aikana Savonlinnan oopperajuhlilla, hän kertoo.

Isoisän elämäntarina on kerrottu kirjassa Laulava pankkimies Heikki Valanne kauppalanjohtajana, jonka on kirjoittanut historioitsija Juha Mäkinen.

Lue koko juttu Hämeen Yrityssanomien Sulasol-ekstrasta, joka ilmestyy 6.5. Viikkoa ennen Hämeenlinnan Laulujuhlia.

Hämeenlinnan laulujuhlien joihinkin konsertteihin saa vielä lippuja. Laulujuhlilla on myös runsaasti ilmaista konserttitarjontaa. Katso Laulujuhlien ohjelma täältä >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi