21.2.2018 klo 10:27
Uutinen

Stratos-verkkokartoituksesta eväitä osaamisen johtamiseen

Henkilöstön osaamistarpeiden ennakointi ja osaamisen johtaminen ovat kasvavia haasteita myös mikro- ja pk-yrityksissä. Stratos-hankkeessa on luotu maksuton ja helppokäyttöinen verkkotyökalu, jonka avulla voi kartoittaa yrityksen osaamispuutteet ja suunnata uudelle kehityspolulle.

Henkilöstön osaaminen, sen kehittäminen ja osaamisen johtaminen ovat entistä tärkeämpiä kilpailukyky- ja tuottavuustekijöitä myös mikro-, pien- ja pk-yrityksissä. Harvalla yrittäjällä on kuitenkaan arkisten kiireiden keskellä aikaa paneutua yrityksen pitkäjänteiseen strategiseen kehittämiseen. Kehitystarpeet toki tiedostetaan, mutta monille on lopulta epäselvää, ovatko kasvun jarruna työtavat ja tekniikka vai suoranaiset puutteet henkilöstön osaamisessa.

Hämeen ELY-keskuksen rahoittamassa sekä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön ja Rovaniemen Koulutuskuntayhtymän hallinnoimassa STRATOS -hankkeessa keskitytään näihin kipupisteisiin juuri mikro-, pien- ja pk-yritysten näkökulmasta. Samalla on tuotu tarjolle maksuton verkkopalvelu, jonka avulla yrittäjät voivat kartoittaa oman yrityksensä osaamiskapeikkoja ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä.

“Osaamiskartoituksen avulla selviää, millaista osaamista yrityksessä on ja mitä tarvitaan tulevaisuudessa. Sekin on tärkeää, että osaajat ovat oikeilla paikoilla ja he kehittyvät oikeaan suuntaan”, Lapin koulutuskeskus REDUn yrityskehittäjä Kari Rekilä selvittää.

Kehitysmoottori käyntiin

Helppokäyttöinen verkkopalvelu löytyy osoitteesta redu.fi/stratos. Osaamiskartoituksen lisäksi sieltä on ladattavissa myös osaamisen johtamisen työkirja ja muuta teemaan läheisesti liittyvää materiaalia.

Kartoituksen tuloksista koostetaan yrityskohtainen raportti toimintaohjeineen. Kari Rekilän mukaan tämä kokonaisuus antaa hyvän rungon yrityksen johdonmukaiselle kehitystyölle.

“Kehitystyössä kaikkein haastavin vaihe on päästä liikkeelle. Tällä verkkotyökalulla tuon kynnyksen ylittäminen on yrittäjille huomattavasti helpompaa. Samalla selviää, mistä kannattaa aloittaa ja ovatko omat visiot ylipäätään saavutettavissa”, Rekilä toteaa.

Lisätietoja:
Kari Rekilä, yrityskehittäjä, Lapin Koulutuskeskus REDU
puh. 040 037 4668
kari.rekila@redu.fi