Suomen Yrittäjien johtoryhmää oli perjantaina eduskunnan yrittäjyysryhmän vieraana. Yrittäjyysryhmän puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén kuvassa neljäs vasemmalta.

SY eduskunnan yrittäjyysryhmän vieraana – Pöydällä YEL, reilu kilpailu, rakennusalan ahdinko…

Suomen Yrittäjät oli vieraana, kun eduskunnan yrittäjyysryhmä kokoontui perjantaina ensimmäistä kertaa tällä vaalikaudella.

Kansanedustajien yrittäjyysryhmän tavoitteena on lisätä vuoropuhelua yrittäjien ja päättäjien välillä. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä 76 kansanedustajaa.

Kansanedustajien yrittäjyysryhmä perustettiin edellisellä vaalikaudella marraskuun lopussa 2022. Tuolloin ryhmän puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) jatkaa edelleen vetovastuussa.

Sirénin mukaan ryhmälle on ”erityinen tarve, koska Suomeen pitää luoda kasvua, elinvoimaa ja työpaikkoja”. Ryhmän tavoitteena on koota kansanedustajia yli puolue- sekä hallitus- ja oppositiorajojen, ja tässä on Sirénin mukaan onnistuttukin.

– Kaikilta laidoilta on mukana edustajia, jotka kokevat yrittäjyyden tärkeäksi, Sirén sanoo.

Suomen Yrittäjien johtoryhmän jäseniä oli yrittäjyysryhmän vieraana perjantaina. Keskusteluissa käsiteltiin muun muassa rakentamisen ahdinkoa ja Suomen Yrittäjien kymmenen kohdan pelastusohjelmaa, jota SY:n johtaja, pääekonomisti Juhana Brotherus esitteli kansanedustajille. Muita keskustelun aiheita olivat työvoimapoliittiset uudistukset, yrittäjän eläkelaki, elinkeinopolitiikka ja tulossa oleva TE-uudistus.

Lue myös: Rakennusalalle povataan lisää konkursseja

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen pitää vuoropuhelua yrittäjyydestä kiinnostuneiden kansanedustajien kanssa tärkeänä.

– Keskusteluissa oli esillä tärkeitä asioita. Arvostamme suuresti kansanedustajien mielenkiintoa yrittäjyyttä kohtaan.

Ehkä eniten ryhmää puhutti Sirénin mukaan tällä kertaa yrittäjän eläkelaki.

– Myös kansanedustajat saavat asiasta paljon palautetta, Sirén sanoo.

Lisäksi edustajia keskustelutti erityisesti reilun kilpailun edistäminen ja julkisten toimijoiden inhouse-yhtiöiden toiminta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus