Vexlum Oy: vasemmalta tj. Jussi-Pekka Penttinen, Laser Systems Manager Emmi Kantola ja hallituksen pj. Mircea Guina.
5.9.2023 klo 22:43
Uutinen

Tampereen vuoden yrittäjä hervantalainen Vexlum Oy

Laserteknologiaa kehittävä Vexlum Oy on Tampereen Vuoden yrittäjä 2023

Tampereen Vuoden yrittäjänä palkittiin Vexlum Oy. Palkinnon vastaanotti yrityksen toimitusjohtaja, yrittäjä Jussi-Pekka Penttinen Yrittäjän päivän tilaisuudessa Raatihuoneella 5.9.

Vuonna 2017 perustettu Vexlum Oy kehittää ja myy lasereita kvanttitietokoneisiin. Yritys työllistää 20 henkilöä, sen liikevaihto vuonna 2022 oli noin 900 000 euroa ja vuoden 2023 liikevaihtoarvio noin 1,8 miljoonaa euroa. Tampereen Ruskossa sijaitsevan tuotantolaitoksen lisäksi Vexlumilla on konttori Coloradossa Yhdysvalloissa.

Vexlum Oy:n toimitusjohtaja Jussi-Pekka Penttinen on kiitollinen valinnasta Tampereen Vuoden yrittäjäksi.

”Hienolta tuntuu vastaanottaa tällainen tunnustus kovasta työstä. Ennen kaikkea koen, että palkinto on koko upealle Vexlumin tiimille – meillä on töissä yrittäjähenkinen porukka, joka haluaa aidosti kehittää asioita eteenpäin”, hän sanoo.

Yrittäjyys vaatii rohkeutta

Penttinen toivoo, että Vexlumin saama huomionosoitus kannustaa myös muita tutkimuksen parissa työskenteleviä kokeilemaan siipiään yrittäjänä.

”Suomessa on paljon korkeateknologiaa, jolla on potentiaalia kansainväliseksi menestystarinaksi. Toivottavasti voimme toimia rohkaisevana positiivisena esimerkkinä tuleville teknologiayrityksille. Rahoitukseen ja liiketoiminnan kehittämiseen on Suomessa saatavilla hyvin tukea, mutta lisäksi tarvitaan hitusen rohkeutta ja halua astua pois tutuista ympyröistä”, Penttinen muistuttaa.

”Uskon, että Vexlumin kasvun taustalla on määrätietoinen halu menestyä. Olemme alusta asti lähteneet rohkeasti myymään lasereitamme, joita sitten on asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetty eteenpäin. Moniin kysymyksiin ei ole valmiita vastauksia, vaan ne pitää löytää tekemällä”, hän lisää.

Tamperelainen yrittäjyys on monimuotoista

Tampereen Vuoden yrittäjän palkitsemisen taustalla on Tampereen yrittäjät, Tampereella toimivien Pirkanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten verkosto. Tampereen yrittäjien puheenjohtaja, käännöstoimisto Maguksen yrittäjä Mirka Lahti kertoo, että Vuoden yrittäjä -palkinto on saajalleen henkilökohtainen huomionosoitus hyvin tehdystä työstä, mutta yhtä lailla sillä halutaan viestiä yrittäjyyden monista kasvoista. ”Jussi-Pekka Penttisen ja Vexlumin valinta Tampereen Vuoden yrittäjäksi muistuttaa yrittäjyyden ja tamperelaisen yrityskentän monimuotoisuudesta. Tampereella toimii noin kymmenentuhatta yritystä, jotka edustavat toimialoja laidasta laitaan – esimerkiksi suutarit ja kampaajat ovat niitä perinteisempiä yrittäjyyden aloja, mutta tänä päivänä meillä on myös lukuisia Vexlumin kaltaisia kansainvälisellä kasvupolulla kulkevia korkean teknologian toimijoita. Onneksi, sillä kaikkia meitä tarvitaan elinvoimaisen Tampereen tekijöinä”, Lahti muistuttaa.

Ks. esittelyvideo tästä.