28.9.2022 klo 16:53
Uutinen

Vaikka taloushallinto on tarkkaa puuhaa, meidän asenne on tehdä työtä ilolla, eikä nuttura liian tiukalla

Lounais-Helsingin Yrittäjät haastatteli Tilitoimisto Solidon yrittäjä Saara Hyyppää ja kysyimme miten hänestä ja Ilkka Mettomäestä tuli Solidon yrittäjiä ja mitä Solidon yrittäjät toivovat yrittäjäjärjestöltä. 

Kerro miten sinusta ja teistä tuli Solidon yrittäjiä.

”Lauttasaaressa sijaitsevalla tilitoimisto Solidolla on perinteet jo viime vuosituhannen puolelta ja olemme nyt kolmas ”sukupolvi”, joka Solidoa pyörittää. 

Oma tarinani Solidon kanssa alkoi vuonna 2013, kun menin tradenomiksi valmistumisen jälkeen Solidoon harjoitteluun ja jäin sen jälkeen yritykseen töihin kirjanpitäjäksi ja palkanlaskijaksi. 

Kävin kuitenkin välissä muualla hakemassa lisää osaamista ja kokemusta. Perustin sitten vuonna 2017 oman yrityksen, kun lapsen syntymän jälkeen halusin pois oravanpyörästä ja halusin vapautta omaan tekemiseeni. Vuonna 2020 Solidon entinen omistaja otti yhteyttä ja kertoi, että on jäämässä eläkkeelle ja kysyi, haluaisinko jatkaa Solidon liiketoimintaa. Innostuin ajatuksesta, mutten uskaltanut toteuttaa näin isoa steppiä yksin, joten pyysin kaverikseni Ilkka Mettomäen. Ilkalla oli oma tilitoimisto Raaseporissa ja vahva tavoite kasvattaa omaa toimintaansa. Yhdistimme alkuperäisten, omien tilitoimistojemme toiminnan ja ostimme tilitoimisto Solidon liiketoiminnan kesällä 2021. Muutimme sitten Lauttasaareen Solidon vanhoihin tiloihin ja pyöritämme Solidoa nyt kahden yrittäjän ja 5 työntekijän voimin. 

Meillä on Ilkan kanssa vähän eri osaaminen ja mielenkiinnon kohteet yrittäjyydessä ja hallinnollisissa töissä, niin ollaan hyvin saatu jaettua vastuuta niille osa-alueille, missä kumpikin on parhaimmillaan. 

Ja vaikka taloushallinto on tarkkaa puuhaa, eikä aina mitenkään helppoa ja ruusuilla tanssimista, meidän asenne on tehdä työtä ilolla, eikä nuttura liian tiukalla.” 😊 

Entä mitä toivot yrittäjäjärjestöltä? 

”Tapahtumia, varsinkin paikallisia. Koen, että ne palvelevat yrittäjiä parhaiten ja niissä pääsee verkostoitumaan ihmisten kanssa, jotka ovat lähellä ja tietävät, missä mennään paikallisella tasolla. 

Valtakunnallinen vaikuttaminen on myös tärkeää, eli että yrittäjien ääni saadaan kuuluviin muun muassa lainsäätäjien pöydässä. Yksittäinen pienyrittäjä ei saa mitenkään asiaansa esimerkiksi eduskunnan käsittelyyn, mutta isommalla järjestöllä on suuremmat mahdollisuudet vaikuttaa. 

Avoin keskustelu ja tiedottaminen ovat myös tärkeitä, jotta yrittäjät pysyvät ajan tasalla asioista, mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja miten niihin tulee varautua ja reagoida.”

Mitä yrittäjäjärjestön palveluita olet käyttänyt tai pidät tärkeänä? 

”Olen käynyt koulutuksissa ja tapahtumissa, viimeksi Lauttasaaren kirkolla Yrittäjien aamupalalla ja Yrittäjien lakiaamussa Vantaalla. 

Tärkeinä pidän tosiaan paikallisia tapahtumia, missä on mahdollisuus verkostoitua ja myös sellaisia, joissa on mahdollista päästä myymään omaa osaamistaan ja palveluita. Kuitenkin jokainen yrittäjä haluaa myydä omaa tuotettaan ja palveluaan, niin sellaiseen keskittyneet tapahtumat ovat aina välillä tarpeen.  

Asiakkaat ovat arvostaneet paljon sitä, että olemme voineet suositella verkostoistamme muun muassa tilintarkastajia, lakimiehiä, vakuutusneuvojia ja rahoitusalan henkilöitä, jotka osaavat auttaa asiakkaitamme niissä kysymyksissä, joissa me emme ole parhaimmillamme. Hyvät verkostot ovat voitto kaikille, sekä meille, muille asiantuntijoille että asiakkaille. 

Koulutukset ja tietoiskut eri aloilta tuovat aina uutta tietoa ja vinkkejä myös omaan työhön.”

 Miksi koet tärkeänä kuulua yrittäjäjärjestöön? 

”Haluan kannattaa yhteiskunnallista vaikuttamista, mitä yrittäjäjärjestö tekee. Myös verkostoitumismahdollisuudet ovat meille tärkeitä ja yrittäjäjärjestön tapahtumien kautta pääsemme niihin tilaisuuksiin paremmin käsiksi.”