Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Petra Pulkkinen, Opineo Oy, valittiin Hämeen vuoden maakunnalliseksi yksinyrittäjäksi 2023.

Vuoden yksinyrittäjä Petra Pulkkinen – Yrittäjän vierellä kulkija

Petra Pulkkinen, Opineo Oy, valittiin Hämeen vuoden maakunnalliseksi yksinyrittäjäksi 2023. Palkinto luovutettiin hänelle maakunnallisessa yrittäjägaalassa Hämeenlinnan Verkatehtaalla lauantaina 10.2.

Petra muistuttaa haastattelumme aluksi, että yksin ei tätäkään palkintoa ole saavutettu eikä yksinyrittäjän kannatakaan yrittää yksin. Ja tämä onkin paikallaan oleva muistutus. Menestyvän yksinyrittäjän, kuten myös Petran, liiketoiminnan takana on laaja verkosto toimijoita, jotka eivät vain tuota tukipalveluita, vaan tekevät toiminnasta ja kasvusta mahdollista.

– Verkostoituminen on kasvun työväline ja arvokas voimavara. Yrittäjä harvoin pärjää, tai ainakaan kasvaa, yksin. Menestyvä liiketoiminta vaatii monipuolista osaamista sekä resursseja, joita yhdellä ihmisellä ei käytännössä ole. Eikä tarvitsekaan olla. Myös minä olen koonnut ympärilleni tiimin eri alojen osaajia.

Petra luonnehtii itseään yrittäjien kasvukumppaniksi. Yrittäjien kasvukoulutukset ovat hänen ydintuotteitaan, joilla on vahvat kansalliset brändit: Verkostoakatemia, Yksinyrittäjäakatemia sekä Liikuntayrittäjäakatemia. Suuren suosion saaneilla, satoja yksinyrittäjiä kehittämismatkallaan tukeneilla koulutuksilla on myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

– Opineon koulutuksissa suoritetut tutkinnot ja yrittäjien kasvua edistävät sisällöt vahvistavat yrittäjän osaamisitsetuntoa, yritysten eteenpäin viemistä, asemaa markkinoilla sekä toimimista verkostomaisesti ja verkostoissa, Petra kuvailee.

Pulkkisen järjestämät koulutukset toteuttavat yrityksen ja yrittäjän omaa arvomaailmaa: tekemällä oppii, tieto ruokkii innovointia ja kokeilukulttuuri luo pohjaa kasvulle.

– Koulutus on paras alusta yrityksen kehittämiseen, koska se on tavoitteellista ja koulutusohjelmat mylläävät kaikki terhakan yrityksen ominaisuudet kuntoon. Yrittäjän osaamisen kehittäminen on yrityksen tärkein investointi, Pulkkinen summaa.

Vahvaa kasvua ja tähtäimessä kansainvälistyminen

Opineon liikeidea tuo osaamisen kehittämisen palveluna niille yrittäjille, jolla ei oman toiminnan alkuvaiheessa välttämättä ole mahdollisuuksia siihen maksullisten kurssien avulla. Opineon pääasiakasryhmä onkin täten tutkintoja antavat oppilaitokset, jotka yhteistyössä mahdollistavat yrittäjän oppisopimuskoulutusta.

Yrityksen liikeidea avaa näin yksinyrittäjyyteen liittyviä suuria oivalluksia: yrittäjän ei tarvitse tehdä kaikkea itse ja loppukäyttäjä ei ole välttämättä maksava asiakas.

Opineo Oy:n menestyksen salaisuus on vahva kumppanuustoiminta. Yrittäjänä Petra on utelias, asioita kyseenalaistava ja perinteisiä asioita uudella tapaa yhdistelevä.

– Opineon menestyksen takana on vahva ekosysteemityö eri alueiden, toimijoiden ja alojen kesken. Sama asia, joka vahvistaa myös muiden yrittäjien toimintaa, Pulkkinen toteaa.

Laaja kumppaniverkosto vahvistaa yrittäjän kertomaa. Tosin moni Opineon kumppaneista muotoilisi asian toisin todeten, että Opineon menestyksen salaisuus on yrittäjä itse, energiastaan ja innostuvasta luonteestaan tunnettu Petra Pulkkinen.

Juuri päättynyt tilikausi oli Opineon kuusivuotisen historian paras. Yrittäjällä on vahva näkemys Opineon kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista. Yrityksen kotipaikka on Janakkalassa, mutta haastattelua tehtäessä yrittäjä oli toimistollaan Espanjan Aurinkorannikolla.

– Koulutus on kestävää ja vastuullista yrityksen kehitystä. Kasvukelpoinen yritys puolestaan on monelle tavoite, mihin Opineo Oy tarjoaa tulevaisuudessa myös englanninkielisiä koulutusohjelmia.

Vuoden maakunnallinen yksinyrittäjä Hämeessä 2023

Opineo Oy
Yrittäjä: Petra Pulkkinen
Perustettu: 2017
Toimiala: Koulutus
Liikevaihto: 213 k€
Toimiala: Koulutus