29.3.2019 klo 10:35
Uutinen

Yrittäjien neuvontapalvelu auttaa hädän jälkiselvittelyissä

Kollegoiden suositus ja Yrittäjien jäsenetu, maksuton juridinen puhelinneuvonta, sai kovia kokeneen yrittäjän liittymään Yrittäjien jäseneksi.

Vuodesta 1997 yrittäjä toiminut Ari Ahonen hyppäsi viisi vuotta sitten raskaan kaluston ratin takaa huoltohallin puolelle. Hauholla toimiva Kone- ja liikennepalvelut Ahonen Oy on nykyisin keskittynyt raskaan kaluston huoltoihin ja korjauksiin.

Yritys työllistää yrittäjänsä lisäksi kaksi työntekijää. Asiakkaana on yrittäjiä etupäässä Hämeenlinnan, Hauhon ja Lammin alueelta.Viime syksyyn saakka raskaan kaluston ohella korjattiin myös jonkun verran henkilöautoja. Sille toiminnalle tuli kuitenkin päätös viime elokuussa, kun ikävä onnettomuus osui kohdalle. Hallin osa, jossa henkilöautoja korjattiin syttyi tuleen ja paloi korjauskelvottomaksi.

– Kukaan ei sitä ole vielä ääneen sanonut, mikä tulipalon sytytti. Mutta ukkosen sytyttämä palo se oli, Ahonen sanoo.

Samassa tilassa oli suurin osa yrityksen varastosta, mikä tuhoutui palossa täysin. Tulipalon mukana meni autonosturi ja paljon muita työkaluja. Samassa palossa meni siis osa toimeentulosta ja työkaluista.Kaikeksi onneksi suurin osa liikevaihdosta tulee raskaan kaluston huolloista ja korjauksesta.

Työkalujen menetys kirvelee Ahosta enemmän. Huolta aiheuttaa myös vakuutusyhtiö, joka ei vieläkään ole saanut päätettyä korvaussummista.

– Vakuutukset oli tehty vakuutusyhtiön suositusten mukaisesti ja maksoin vakuutusmaksuja kuuliaisesti, vaikka välillä mietinkin mahtoiko niissä olla päällekkäisyyttä. Vakuutusyhtiön edustajan mukaan ei ollut.

Pitkään yrittäjänä toiminut Ahonen on saanut yrittäjäkollegoilta tukea vaikeassa tilanteessa. Yksi heistä ehdotti liittymistä Hauhon Yrittäjiin.

– Yksi asiakkaistani sanoi, että vakuutussotkun selvittämisessä voisi olla jäsenyydestä hyötyä. Pienyrittäjällä ei ole juurikaan etuja, yrittäminen on tehty hyvin vaikeaksi tässä maassa. Ajattelin, että jospa jäsenyydestä sitten voisi olla jotain hyötyä.

Tällä hetkellä Ahosen veli selvittää vakuutusasiaa, kun yrittäjän on pakko keskittyä töihinsä ja yrittää paikata tulipalon aiheuttamat menetykset.