Porin Yrittäjien blogi
27.5.2024

Eurovaaliehdokas Christa Lahto (Liik.)

Kuka olen?

Olen Christa Lahto, 41-vuotias satakuntalainen. Työskentelen yksityisellä sektorilla yritysjohtajana sekä yrittäjänä.

Olen Porin kaupunginvaltuutettu, Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja toiminut maakuntavaltuutettuna kuntaliitossa, hallitustehtävissä hyvinvointialueella, sekä useissa yrityksissä, kuten esimerkiksi Porin kolmen sataman hallituksessa ja Pori Energiassa.

Mihin minä vaikutan Euroopan Unionissa?

Pidän tärkeänä, että Suomi ja Eurooppa on sekä sisäisesti rauhallinen että ulkorajoiltaan turvallinen paikka elää ja yrittää. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on oltava taloudeltaan entistä omavaraisempi ja kestävää kehitystä edistävä unioni, jonka jokainen valtio huolehtii vastuullisesti taloudestaan. Olen sitä mieltä, että suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ei ylläpidetä, saati rakenneta kestävästi jälkipolville omalta kansalta leikkaamalla, pois ottamalla, saati lahjoittamalla vähiä varojamme vastikkeetta rajojen ulkopuolelle, vaan huolehtien ihmisistä sekä kaiken kokoisista yrityksistä talouden vakaa kasvu ja omavaraisuus edellä.

Suomen EU-politiikassa pitää vahvemmin korostua omien kansallisten intressien edistäminen. Tarvitsemme parempaa oikeaan aikaan tapahtuvaa valmistautumista ja kokonaisvaltaisen strategian. Asioihin pitää vaikuttaa ennakoivasti eikä jälkijunassa.

Emme saa hävetä itseämme. Emme pyrkiä kansalaistemme, hyvinvointimme ja yrityselämämme kustannuksella miksikään mallioppilaiksi, mistä emme saa kuin korkeintaan olalle taputuksia.

Mikä on suomalaisen europarlamentaarikon tehtävä?

Suomalaisen mepin ainoa ja tärkein tehtävä täytyy olla vetäminen kotiinpäin. Kukaan muu ei meidän parastamme aja. Suomen ja suomalaisten etu on kaikki kaikessa.

Tulevien edustajiemme täytyy olla motivoituneita palvelemaan Suomen kansaa ja edistämään suomalaisen yhteiskunnan parasta. Heidän on omattava vahva eettinen ja moraalinen kompassi, kyky kuunnella ja ymmärtää hyväksyvästi erilaisia näkökulmia sekä taito tehdä ja toteuttaa päättäväisesti parannuksia yhteiskunnassa kuten myös tehdä tarpeen tullen vaikeitakin päätöksiä. Tärkeää on toimia aina vastuullisesti yhteiskunnan kaikkia resursseja käyttäessä.

On pyrittävä edistämään avoimuutta, rehellistä toimintaa ja läpinäkyvyyttä EU:n päätöksenteossa sekä vahvistamaan tavallisten kansalaisten kuin myös yritysedustajienkin osallistumista politiikkaan.

– Christa Lahto (Liik.)

Muita kiinnostavia aiheita