Ihmiset keskustelevat ryhmässä.

Yksinyrittäjän hyvinvoinnin työnohjaus

Yksinyrittäjä, mikroyrittäjä, pienyrittäjä – tule lisäämään hyvinvointiasi uudenlaiseen ryhmämuotoiseen työnohjaukseen! Hyvinvoinnin työnohjauksesta hyödyt monella tavalla: yhteisissä keskusteluissa löydetään keinoja parempaan jaksamiseen, työn sujuvuuteen ja oman työn tuottavuuteen, yrittäjyyden ydin kirkastuu ja pääset jakamaan ajatuksia ja hyviä käytäntöjä muiden yrittäjien kanssa.

Sinnikäs yksinyrittäjä saattaa joskus väsyä ja välillä työn sekä muun elämän tasapainon säilyttäminen saattaa tuntua vaikealta. Myös jaksamisen kysymykset sekä mahdolliset huolet taloudesta ja tulevaisuudesta saattavat toisinaan askarruttaa. Jotta uupuminen ei iskisi, on viisasta hyvissä ajoin kartuttaa hyvinvointitaitoja. Oletko sinä pohtinut työtäsi ja sen tekemisen tapoja tai sitä, kuinka voisit lisätä työhyvinvointiasi? Työnohjaus voisi auttaa sinua pohdinnoissasi!

Gradian järjestämä yrittäjän työnohjaus on oman työn ja hyvinvoinnin tutkimista, arvioimista ja kehittämistä sekä työhön ja työyhteisöön liittyvien ajankohtaisten kysymysten jäsentämistä. Keskeistä yrittäjän työnohjauksessa on tavoitteellisuus, näkökulmien ja vaihtoehtojen laajeneminen sekä uuden oppiminen. Työnohjauksen tavoitteet asetetaan yhdessä osallistujien kanssa.

Yksinyrittäjän työnohjauksessa ensimmäinen steppi on alkukartoitus, jolla selvitetään osallistujan toiveita ja tavoitteita. Työskentely etenee täysin osallistujien tarpeiden sekä yhteisesti asetettujen tavoitteiden mukaan. Tapaamisissa keskustellaan niin hyvinvoinnista kuin liiketoimistakin. Työnohjauksessa pääset ideoimaan, pallottelemaan erilaisia ajatuksia ja näkökulmia sekä reflektoimaan muiden ryhmäläisten kanssa. Työnohjauksessa katsotaan myös tulevaisuuteen: mitkä asiat tukevat minua jatkossa niin henkisesti kuin liiketoimissakin sekä mistä saan tarvittaessa apua.

Yrittäjän työnohjaukseen sisältyy kymmenen tapaamiskertaa, yleensä kerran kuukaudessa. Tarvittaessa voimme myös räätälöidä työnohjauksen tarpeidesi mukaan. Tapaamisista kuusi on ohjattuja ryhmätapaamisia ja neljä teemoitettuja vertaisryhmätapaamisia. Joskus on jopa käynyt niin, että vertaisryhmä on jatkanut tapaamisia myös työnohjauksen jälkeen.

Työnohjaukseen osallistuneiden kokemuksia

”Keskustelemme luottamuksellisesti niin hyvinvointiin kuin yrittämiseenkin liittyvistä asioista. Toisten näkökulmat avaavat aivan uusia ja joskus yllättäviäkin vastauksia omiin kysymyksiin.”

”Yksi isoimpia hyötyjä on ehdottomasti ollut työnkuvan selkeyttäminen. Olen ymmärtänyt mitä hommia haluan tehdä ja mitä minun kannattaa tehdä ja mikä vie eteenpäin sinne suuntaan mihin haluan uraa kehittää.”

”En odottanut, että maailma niiden tapaamisten myötä mullistuisi, mutta niin taisi kuitenkin käydä! Olen saanut työnohjauksesta valtavasti uusia näkökulmia ja tietenkin tarjonnut niitä omalta osaltani myös muille.”

Haluaisitko tietää lisää työnohjauksesta?

Tutustu näihin:

Katso videolta Anna-Kaisan kokemuksia työnohjauksesta:

Yksinyrittäjän työnohjaus on rakennettu yhdessä koulutuskuntayhtymä Gradian, Keski-Suomen Yrittäjien ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jamkin toteuttaman Hyvinvointikartta-hankkeen aikana 20202022. Hanketta on ollut rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto. Hankkeen tavoitteena oli vahvistaa Keski-Suomen mikro- ja pk-yritysten hyvinvointia, hyvinvoinnin osaamista ja johtamista sekä työkykyjohtamista.