Kirkkonummen Yrittäjät - Kyrkslätts Företagare rf

Sirpa Granqvist-Häiväläinen ja Markku Häiväläinen, Luoman Ravintolat Oy

Vuoden Elämäntyöpalkinto 2020


Sirpa ja Markku

Laadukasta pitopalvelua jo yli 20 vuotta

Sirpa Granqvist-Häiväläinen ja Markku Häiväläinen perustivat Luoman Ravintolat Oy:n lähes tarkalleen 21 vuotta sitten, marraskuussa 1999. Paikallisesti ehkä tunnetumpi nimellä Elwira Catering, joka muuten on pariskunnan tyttären keksimä nimi.

Ennen yrityksen perustamista, Sirpa ja Markku kulkivat ammattiin valmistavan alan opintopolun läpi: ammattikoulu, ravintolakoulu, ammattikorkeakoulu ja toisaalta lukio ja Perhon ravintolakoulu. Koulujen jälkeen he saivat oppia ammattiin myös työskentelemällä palkkatöissä 10 vuoden ajan – mikä useimmiten onkin se paras käytännön koulu. Aikansa vieraille työskenneltyään, mieleen hiipii ajatus, että miksi tätä ei tekisi itselle?

Luoman Ravintolat Oy on koko elinkaarensa ollut kirkkonummelainen, kuten myös Sirpakin. Markku on kotoisin nykyiseltä Vantaalta, silloiselta Helsingin Pitäjän kylältä. Yritys on myös alusta asti ollut yrittäjäjärjestön jäsen ja Markku onkin tehnyt myös vuosia ansiokkaasti töitä paikallisyhdistyksessä ja aluejärjestössä yrittäjyyden edellytysten parantamiseksi kunnassa.

Ravintola-alassa Sirpaa ja Markkua viehättää se, että töissä ei ole kahta samanlaista päivää. Työajan määrittävät asiakkaat ja tyytyväiset asiakkaat ovat myös paras palkka. Parhaiten 21 vuoden taipaleelta mieleen ovat jääneet mm. Wohlsin jääkaruselli -tapahtuma, samoin Seurasaaren markkinat.

Parhaimmillaan Luoman Ravintolat Oy on työllistänyt 15 henkilöä kokoaikaisesti, viime kesänäkin vielä 14. Yritys on toiminut niin Kirkkonummella mm. uimahallissa, Hvitträskissä ja Wohlsin kartanossa – yrittäjäpariskunta on myös vuosien varrella järjestänyt pienimuotoisia tunnelmallisia tapahtumia, joista viini-illat ovat olleet ehdottomasti suosituimpia. Tällä hetkellä toiminta on keskittynyt Tamminiemen Café Adjutanttiin ja Seurasaaren Antin Kaffeliiteriin. Siis tietenkin muiden tapahtumien lisäksi. Korona-aika on vaikuttanut myös tähän liiketoimintaan.

Voisi summata, että yritys on nostanut catering-toimialan Kirkkonummella ja lähiympäristössä, kuten nykyisin sanotaan, ”Nextille levelille”!

www.elwira.net