Lappeenrannan Yrittäjien Kurkisäätiö

Lappeenrannan Yrittäjät / Kurkisäätiö

Yrittäjien Kurkisäätiö on Lappeenrannan Yrittäjien perustama säätiö, jonka tarkoitus on edistää, kehittää ja tukea yrittäjyyttä sekä yrittämisen kulttuuria Etelä-Karjalassa, jotta uusia yrityksiä perustettaisiin alueelle entistä enemmän.

Stipendit
Yrittäjien Kurkisäätiö jakaa vuosittain stipendin Lappeenrannan Yrittäjien valitsemalle Nuorelle Yrittäjälle.
Lisäksi säätiöltä voi hakea stipendejä yritystoiminnan aloittamiseen tai yritystoiminnan alkutaipaleelle Etelä-Karjalan alueella. Hakuaika syksyllä elo-lokakuu, päätökset marraskuussa ja keväällä maalis-huhtikuussa ja päätös toukokuussa. Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen sihteeri.lappeenranta@yrittajat.fi otsikolla ”Kurkisäätiön stipendi”. Kurkisäätiön hallitus käsittelee hakemukset ja valitsee stipendin saajat.

Tarkoituksen toteuttamiseksi säätiö ottaa vastaa lahjoituksia, joita se jakaa stipendeinä ammattiin valmistuneille ja yrittäjiksi aikoville opiskelijoille, tai yrityksen jo perustaneille nuorille. Säätiö voi myös järjestää yrittäjyyttä edistäviä tilaisuuksia ja tapahtumia.

Yrittäjyyttä voit tukea Kurkisäätiön kautta lahjoittamalla haluamasi summa rahaa Yrittäjien Kurkisäätiön tilille FI 39 562009 20216487, Etelä-Karjalan Osuuspankki, Lappeenrannan konttori.

Säätiön hallinto:
Lappeenrannan Yrittäjät RY nimeää hallituksen vuosittain järjestäytymiskokouksessaan vuoden lopulla.

Kurkisäätiö perustettiin elokuussa 2005. Aloitteen tekivät Ari Kaijansinkko ja Ossi Vilhu Etelä-Karjalaan Lappeenrannan Yrittäjä- ja Liikemiesyhdistyksen hallitukselle. Yrittäjien Kurkisäätiö rekisteröitiin Patentti- ja Rekisterihallituksessa 24.04.2007.