Rakentaminen ja remontointi

Yrittäjä

Jari Kortteus

Yritys

Tampereen Painepuhdistus Oy

Yhteystiedot

Jari Kortteus, Tampereen Painepuhdistus Oy

puh. 0400 638 647 jari.kortteus@gmail.com Karjakontie 11 B, 33340 Tampere

Web-sivusto

www.painepuhdistus.fi

Perustamisvuosi

Toiminimellä 1973, muuttunut kommandiittiyhtiöksi vuonna 1987, Jari Kortteus ostanut yrityksen vuonna 2000. Vuodesta 2009 yksin yrittäjänä. Vuonna 2013 yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi.

Työntekijämäärä

1 – 11

Mitä yritys tekee, liikeidea?

Slogani on ”Pesee, maalaa, remontoi”, asiakkaina enimmäkseen yritykset, taloyhtiöt ja isännöitsijät, myös yksityisiä asiakkaita, toimii Pirkanmaan alueella. mm. Pihojen pesuja, rakennuksien sisä- ja ulkopintojen pesuja, suojakäsittelyjä (esim. graffitit), uuden rakentamista, vanhan remontointia. Lähes kaikkea tontinhankinnasta tupaantuliaisiin.

Mikä motivoi yrittämään?

Valinnan vapaus motivoi eniten. Pystyy valitsemaan työt ja kohteet itse, sekä keskustelemaan niistä työntekijöiden kanssa. Itse työssä on usein palkitsevaa nähdä oma kädenjälki, muutos uuden ja vanhan välillä. Sekä mielenkiintoista on rakentaa tyhjästä uutta. Työ ei ole tylsää saman toistamista, mikään kohde ei ole samanlainen, työ sisältää paljon haasteita ja tarvitaan ongelmanratkaisua. Vastapainoksi on myös paljon asioita mikä ei motivoi yrittämään, mm. epätasa-arvoisuus rakennusalaa kohtaan muihin aloihin verrattuna, verotus mm käännettu verovelvollisuus ja vakuutukset. Tarjouspyyntöihin vastaaminen ei ole aina kovin yksinkertaista, siihen vaikuttaa niin moni eri asia, esim. kohteen rakennuvuosi, tarvittavat rakennusmateriaalit niiden hinta ja saatavuus.

Mitä etuja ja mahdollisuuksia yrityksen tarjoaman palvelut tuovat asiakkaalle?

Yrityksellä on monipuolista osaamista ja pitkäaikaiset ja luotettavat työntekijät, sekä laaja yhteistyöverkosto. Periaatteena toimii jämpti toiminta alalla, niin aikataulujen, kuin laadun suhteen. Asiakas tietää aina mitä saa.

Miten yrityksen asiakkaat ovat kokeneet hyötyjä yrityksen palveluista?

Yhteistyökumppaneiden avulla asiakas saa ”yhden pysähdyksen taktiikalla” lähes kaiken tarvittavan saman katon alta. Jos Tampereen Painepuhdistus Oy ei itse pysty jotain palvelua tarjoamaan, lähes poikkeuksetta asian kuin asian saa silti hoidettua heidän kautta. Pienen yrityksen etu on että laadunvalvonta on tehokkaampaa, ja aikatauluissa pysytään.

Mitä Lielahden Yrittäjät voisivat tehdä enemmän palvelulupauksensa mukaan?

Tapahtumia on sopivasti, Lielahden yrittäjät on esillä riittävästi. Luonto- tai liikunta-aiheista tapahtumaa/toimintaa voisi olla tarjolla. Lielahden yrittäjiin on tarvittaessa helppoa olla yhteydessä.

Miten yritys näkee tulevaisuuden suunnitelmat

Tampere on sijaintina yritykselle hyvä. Kasvava ja kehittyvä, niin hyvässä kuin pahassa. Maailman tilanne aiheuttanee jatkossa yrittämiseen omat lisähaasteensa. Remontointikohteina isoja halleja/toimitiloja olisi kiinnostavaa tehdä lisää.

Lielahtelaisille yrittäjille

Lielahti on kehittyvä ja monipuolinen alue toimia yrittäjänä. Yrittäjien on hyvä pitää yhtä, käyttää jatkossakin toistensa tarjoamia paikallisia palveluja.